Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Griausmingas savaitgalis Juodupėje: praūžė „Baja“ ir „Mini ralio“ etapai

Praėjęs savaitgalis Juodupėje ir jos apylinkėse buvo išskirtinis. Čia dvi dienas griaudėjo automobilių varikliai. „Samsonas Rally Rokiškis“ organizatorių komanda šiame regione surengė Lietuvos „Baja“ čempionato ir taurės bei „Mini ralio“ etapus.

Pirmieji lenktynes čia pradėjo „Baja“ varžybų dalyviai, kurie Juodupėje startavo dar penktadienį. Pagrindinę varžybų dieną jie įveikė per 150 kilometrų. Kitą dieną jiems liko tik du trumpi greičio ruožai, tačiau prieš tai jais pralėkė gausus būrys „Mini ralio“ dalyvių. Beje, pastarieji lenktyniavo ne tik žvyrkeliais, bet ir Juodupės miestelio centrinėje gatvėje. Čia buvo surengti du greičio ruožai, pritraukę gausų būrį miestelėnų. Galiausiai abejas lenktynes vainikavo apdovanojimų ceremonija, kurios metu buvo išdalinti taurių komplektai greičiausiems ekipažams.

„Labai dėkojame Juodupei ir jos bendruomenei. Jie tikrai mums padėjo viskuo, kuo galėjo, skyrė resursus, kad renginys įvyktų sklandžiai. Mums džiugu, kad čia esame priimami labai šiltai. Smagu į Rokiškio rajoną kasmet pritraukti vis naujas sporto disciplinas.

Smagu, kad „Baja“ bendruomenė sutiko su avantiūra sudalyvauti mūsų renginyje naujame regione. Galbūt lūkesčius pateisinome ne idealiai, bet tikrai supratome, ko reikia, kad renginys būtų dar įdomesnis ir saugesnis. Mintys galvoje sukasi jau dabar, tad kitąmet, jei tęsime tai, ką pradėjome, bus dar kokybiškesnis renginys.

„Mini ralio“ dalyviams trasos galbūt buvo kiek per greitos, tačiau daugumai patiko. Visgi kitiems metams trasas darysime kiek lėtesnes, labiau susuktas ar su daugiau greičio gesinimo zonų. Džiugu, kad šiemet nepasitaikė jokių rimtų incidentų. Buvo vienas lengvas ir sėkmingai pasibaigęs apsivertimas“, – sakė varžybų organizatorius Audrius Gimžauskas.

„Baja“ varžybų automobilių įskaitoje triumfavo Vaidotas Paškevičius su Gyčiu Vercinsku. Jie antroje vietoje finišavusį Mindaugą Povilaitį ir Slavomir Volkov aplenkė maždaug 15 minučių. Trečioje vietoje įsitvirtino Nerijus Levickas ir Giedrius Kavaliauskas. Šioje klasėje startavo 10 ekipažų.

Motobagių klasėje SSV tarp prizininkų laiko skirtumai buvo jau gerokai mažesni. Čia vos minutės persvara lenktynes Juodupėje laimėjo Tomas Gužauskas su Audriumi Matuoliu. Arūnas ir Edgaras Simanavičiai į viršų kėlė antrosios vietos taures, o nuo pastarųjų dar dviem minutėmis atsiliko Edgaras Bira su Albert Veliamovich. Varžybose kiek nepasisekė ralio lenktynininkų ekipažui Egidijui Valeišai ir Mindaugui Varžai. Juos pristabdė techninės problemos – teko keisti bagio diržą.

„Adventure“ klasėje, kurioje dalyviai varžėsi 280 km ilgio orientaciniame ruože, geriausiai pasirodė ir nugalėtojais tapo Nerijus Liutkauskas ir Tomas Dabkus. Jie maršrutą įveikė per kiek daugiau nei 4 valandas. Nuo jų penkiomis minutėmis atsiliko ir ant antrosios vietos laiptelio žengė Mindaugo Aškelėno, Antano Šlajaus ir Mariaus Kraujalio trijulė. Už juos dar viena minute lėtesnis buvo Rimvydo ir Rimanto Dilių duetas.

Ne itin gausios buvo motociklų ir keturračių klasės. Galiausiai jose finišą pasiekė vos po vieną dalyvį. Likusiems sportininkams pozicijos išdalintos pagal tai, kaip vėlai jie pasitraukė iš kovos.

Motociklų įskaitoje nugalėtoju tituluotas Audrius Kasiliauskas. Laurynui Palaimai atiteko antroji, o Artūrui Paškauskui – trečioji vieta. Keturračių įskaitoje nugalėjo Edvinas Taranda. Antrosios vietos taurė iškeliavo Povilui Ignatavičiui. Trečias liko Jonas Lipavičius.

Šeštadienį pagrindinių dalyvių vaidmenį trasoje jau perėmė „Mini Ralio“ ekipažai. Jiems buvo numatyti keturi, po du kartus važiuojami greičio ruožai. Didžioji trasos dalis driekėsi žvyrkeliais ir tik paskutiniai du miesto greičio ruožai buvo padengti asfaltu.

SGC-1 klasėje triumfavo Vaido Karašausko ir Ingos Surdokienės duetas. Jie greičio ruožuose užtruko kiek daugiau nei 21 minutę. 34 sek. nuo jų atsiliko Aurimas Margevičius ir Andris Tolstych. Vilmantas Karalius su Edvinu Plaušiniu prasibrovė į trečiąją vietą. SGC-2 įskaitoje triumfavo Luko Gordono ir Rugilės Sakalauskaitės tandemas. Jie 24 sek. buvo greitesni už antrą laiką parodžiusius Povilą Vasiliauską su Karoliu Usačiovu. Treti šioje įskaitoje – Povilas Čaikauskas ir Tomas Palavinskas.

SGC-3 kategorijoje triumfavo Benas Vidauskis ir Ovidijus Pečkauskas. Juos nuo antroje vietoje finišavusių Tomo Kažemėkaičio ir Sauliaus Šuopio skyrė 16 sek. Augustinas ir Ernestas Rimkevičiai iškovojo trečiąją vietą. SGC-4 įskaitoje nugalėtojais tituluoti Vytautas Venclovas ir Simonas Bieliauskas. Kiek mažiau nei puse minutės nuo jų atsiliko Robertas Petraška ir Tadas Zdanavičius. Trečiosios vietos taurės įteiktos Benui Šimkui ir Donatui Dirginčiui.

Veteranų klasėje užtikrintai nugalėjo šeimyninis Antano ir Akvilės Akučkų duetas. Jie net 44 sek. pranoko antroje vietoje finišavusį Artūro Stelionio ir Domo Sabaičio duetą. Nuo pastarųjų vos 0,2 sek. atsiliko ir trečioje vietoje pasirodymą baigė Valentinas Surdokas su Vytautu Venciumi.

OC klasėje nugalėtojo titulus dvylikos sekundžių pranašumu iškovojo Audrius Masiulionis ir Aivaras Stalgaitis. Tadas ir Vytautas Stelioniai finišavo antri. Aleksandras ir Tomas Rakauskai iškovojo trečiąją vietą. Retro įskaitoje pirmosios vietos taures susišlavė Laimonas Latvėnas ir Alvaidas Daugėla. Antroje vietoje liko Šarūnas Glikas ir Tadas Bakys. Jiems nugalėtojo titulą kainavo gautos kelio baudos. Regimantas Bindokas su Šarūnu Mažeika finišavo treti.

Komandinėje įskaitoje nugalėtojais tapo „Šakių ASK“. Antroje vietoje įsitvirtino „Politechnika Racing“. Trečiosios vietos laiptelį užėmė „Kauno autoklubas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas