Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Uteną sugrįžta vienas iš miesto šventės akcentų – Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas

Jau artėjantį savaitgalį Utenoje šurmuliuos miesto gimtadienis, kurio vienu iš akcentų taps ir automobilių sporto programa. Šeštadienį prie „Utenio“ futbolo stadiono nugriaudės Lietuvos automobilių slalomo čempionato ketvirtasis etapas, kuris čia suburs daugiau nei 80 dalyvių, kovosiančių dėl išskirtinių trofėjų ir metinės įskaitos taškų.
Slalomas Utenoje
Slalomas Utenoje / Organizatorių nuotr.

Trasoje lauks naujovės

Į „Utenio“ stadiono prieigas šeštadienį dalyviai rinksis jau nuo ankstyvo ryto, kadangi prieš prasidedant lenktynėms jų lauks formalumai – administracinė, techninė komisija, susipažinimas su trasa.

Būtent trasą organizatoriai žada itin intriguojančią. Joje bus sudėti visi klasikinio slalomo elementai, tačiau bus ir naujų sprendimų. Būtent tai ir kelia didžiausią intrigą lenktynių dalyviams bei garantuoja patrauklius vaizdus žiūrovams.

„Šioje vietoje slalomas vyko ir pernai. Tąkart sulaukėme tikrai didelio susidomėjimo ir iš dalyvių, ir iš žiūrovų. Tačiau šiemet šią vietą išnaudosime dar plačiau. Dalyvių šįkart lauks šiek tiek naujovių – trasos konfigūracijoje bus panaudoti keli nauji elementai, tačiau bus ir tradicinių ar šiemet kituose etapuose jau išbandytų sprendimų.

Bus ir daugiau naujovių, tačiau jas dalyviai pamatys jau atvykę į trasą

Pavyzdžiui vienas iš trasos elementų – sūkurio principo manevras, kur dalyviai iš pradžių važiuoja plačiu spinduliu, o vėliau jis vis mažėja. Tai netradicinis, tačiau Molėtuose šiemet jau išbandytas ir pasiteisinęs trasos elementas. Be jo bus ir daugiau naujovių, tačiau jas dalyviai pamatys jau atvykę į trasą“, – sakė šių varžybų organizatorius, „Motorsport Promoter“ vadovas Darius Šileikis.

Aiškėja sezono lyderiai

Priekine ašimi varomų automobilių kategorijoje lenktyniauti norą jau pareiškė 16 sportininkų. Po trijų jau įvykusių Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapų FWD įskaitoje lyderiauja Tomas Markelevičius, turintis 32 taškus. Trimis taškais nuo jo atsilieka Gediminas Užkurėlis, o 20 taškų yra surinkęs Algirdas Gricius.

Galine ašimi varomų automobilių kategorijoje Utenoje pasirodys 16 sportininkų. Kova dėl šios klasės lyderio pozicijos bus itin karšta, kadangi po trijų etapų du dalyviai – Aidas Valuckas ir Darius Morkūnas turi po 28 taškus. Trečias su 18 taškų kol kas žengia Karolis Daujotas.

AWD įskaitoje Utenoje startuos penki dalyviai. Jų gretose bus ir dabartinis sezono lyderis Aivaras Valentinavičius, turintis 32 taškus. 30 taškų turi sukaupęs ir antras rikiuojasi Saulius Vilčinskas, o su 19 taškų trečioje vietoje – Arūnas Vitkevičius.

Moterų įskaitoje varžysis keturios dalyvės. Sezone kol kas geriausiai reikalai klostosi Ingridai Jakienei. Ji turi 34 taškus. 32 taškus sukaupusi antra rikiuojasi Rūta Markelevičienė. Greta Šaduikytė turi 16 taškų ir žengia trečia.

Jaunių įskaitoje Utenoje susiburs net aštuoni jaunieji sportininkai. Šioje klasėje kol kas pirmuoju smuiku griežia Gediminas Užkurėlis, turintis 36 taškus. Antras su 28 taškais rikiuojasi Majus Braškys. Trečioje vietoje – 25 balus surinkęs Arnas Jakas.

11 dalyviu suburs papildoma Svečių klasė, o štai gausiausias dalyvių būrys registruotas klasėje OC. Čia startuoti paraiškas pateikė net 24 lenktynininkai. Kol kas čia sezono lyderis yra Aidas Valuckas, turintis 32 taškus. 22 taškus jau sukaupė Algirdas Gricius, o 18 taškų turintis Darius Morkūnas yra trečias.

Beje, šio renginio dalyviais tapti gali visi norintieji išmėginti savo jėgas slalomo disciplinoje. Tam tereikia vairuotojo pažymėjimo, automobilio, o vienkartinę licenciją bus galima įsigyti ir renginio vietoje. Dalyvių sąrašą ir registracijos varžyboms formą galima rasti paspaudus čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi