Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilkyčių autosporto kompleksą jau plūsta Europos autokroso čempionato ekipos

35-erių metų jubiliejų šiemet mininčiame Vilkyčių automobilių sporto komplekse ketvirtadienį jau apstu šurmulio. Organizatoriai čia dėlioja paskutinius štrichus prieš savaitgalį čia įvyksiantį Europos automobilių kroso čempionato antrąjį etapą, o dalyvių parką nuolat pildo viena po kitos atvykstančios komandos. Jau birželio 11-12 dienomis čia įvyks aukščiausio statuso, kokį tik galima išvysti gyvai Lietuvoje, automobilių varžybos, rašoma pranešime.
Vilkyčiuose kyla dalyvių parkas
Vilkyčiuose kyla dalyvių parkas / Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį Vilkyčių automobilių sporto kompleksą pamažu ėmė pildyti dalyviai. Prieš savaitę pirmasis Europos automobilių kroso čempionato etapas įvyko kaimynėje Latvijoje, „Mūsa Raceland“ trasoje, tad lenktynininkai iš Europos gilumos jau nebegrįžo į savo bazes gimtosiose šalyse ir tiesiu taikymu atkeliavo į Vilkyčius.

Vienas pirmųjų Vilkyčių automobilių sporto komplekse įsikūrė „SuperBuggy“ klasėje lenktyniausiantis Nyderlandų atstovas Adriaan Boele su komanda. Šis pilotas anksčiau varžėsi kėbulinių automobilių klasėje „Touring Autocross“ su „Škoda Fabia“, tačiau FIA panaikinus šią kategoriją jis nuo šių metų persėdo į galingiausios klasės bagį. Įdomu tai, kad Adriaan Boele tiek automobiliį, tiek bagį valdo tik rankomis, mat dėl anksčiau patirtos traumos negali judinti kojų. Tačiau ši trauma nesutrukdė sportininkui siekti aukštumų, o prie reglamento pasikeitimo ir naujojo bagio pilotas puikiai prisitaikė.

Vienas pirmųjų į Vilkyčius su komanda atvykęs Adriaan Boele pasakojo, kad nekantriai laukia starto ir tikisi atsigriebti už nesėkmę Bauskėje, kur po kontakto su varžovais jo bagis buvo nemenkai apgadintas ir mechanikai jo tiesiog nebespėjo paruošti pusfinalio kovai.

Organizatorių nuotr./Vilkyčiuose kyla dalyvių parkas
Organizatorių nuotr./Vilkyčiuose kyla dalyvių parkas

„Kadangi Europos automobilių kroso čempionate buvo panaikinta klasė „Touring Autocross“, teko spręsti, ką daryti toliau. Norėjau varžytis aukščiausiame Europos lygyje, tad su komanda nutarėme parduoti kėbulinį automobilį. Radome pirkėją iš Didžiosios Britanijos, o patys įsigijome „SuperBuggy“ klasės techniką. Padarėme rankinį valdymą, kuris reikalingas man ir šiemet startavome. Su bagiu esu važiavęs jaunystėje, dar iki tol, kol patyriau traumą ir praradau galimybę valdyti kojas, tad bagiai man nėra visai naujas dalykas. Visa fizika ir kiti niuansai man yra žinomi.

Pirmame etape Bauskėje man kiek nepasisekė – iš pradžių susidūriau su vienu varžovu, tada man kliuvo nuo antro, sulaužiau pakabą ir nesugebėjome tęsti varžybų. Vilkyčiuose mėginsiu atsiimti. Man labai patinka ši trasa, ypač nuostabi atmosfera čia, dalyvių parke. Esame gamtos apsuptyje, šalia upė, čiulba paukščiai. Tikras rojus. Atvykome likus porai dienų iki varžybų, kad galėtume ramiai įsikurti, ilsėtis ir ruoštis startui. Tikiuosi, kad Vilkyčiuose seksis kur kas geriau. Neabejoju, kad kova bus išties graži ir žiūrovai pamatys daug puikių lenkimų“, – sakė Adriaan Boele.

Penktadienį Vilkyčių automobilių sporto komplekse darbą pradės administracinė ir techninė komisijos. Po jų paaiškės galutinis dalyvių skaičius klasėse. Pirminiais skaičiavimais, Vilkyčiuose pasirodyti planuoja daugiau nei 60 dalyvių iš 11 Europos šalių – Ispanijos, Čekijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Vokietijos, Latvijos, Lietuvos, Belgijos, Liuksemburgo, Italijos ir Moldovos. Dar beveik 20 dalyvių iš Lietuvos ir Latvijos varžysis Nacionalinėse „Super2000“ ir „SuperCars“ klasėse.

Pirmosios oficialios procedūros komandų Vilkyčiuose lauks penktadienį, kai nuo 14 val. prasidės administracinė komisija ir techninis patikrinimas. Po jų sportininkai jau galės keliauti ilsėtis prieš šeštadienio startus.

Birželio 11-ą dieną, šeštadienį trasoje jau bus apstu veiksmo. Nuo 10.40 val. prasidės laisvųjų treniruočių sesija. Kiek vėliau, 12 val. ir 14 val. bus surengti du chronometruojami važiavimai. Juose pilotai jau galės pasitikrinti savo tempą ir sekundžių išraišką palyginti su oponentais. Tą patį vakarą prasidės ir kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose Europos automobilių kroso čempionato klasių dalyviai jau turės parodyti visą potencialą. 16 val. prasidėsiančioje sesijoje kartu taip pat vyks ir nacionalinių klasių važiavimas. Beje, šiemet Vilkyčiuose Nacionalinės klasės bus jau dvi. Organizatoriai nusprendė čia pakviesti varžytis ne tik dalyvius su automobiliais iki dviejų litrų varikliais, bet ir „SuperCars“ įskaitos atstovus, tad veiksmo trasoje tikrai nebus per mažai. Tą patį vakarą, 17.20 val. bus surengtas ir antrasis kvalifikacinis važiavimas Nacionalinių klasių dalyviams. 13.30 val. vyks dainininkės Editos Barkevičiutės koncertas, o 18 val. – visiems gerai žinomo atlikėjo, Deivido Basčio pasirodymas. Deividas Bastys – Lietuvos pop scenos dainininkas, realybės šou finalistas ir įvairių televizinių projektų dalyvis bei buvęs grupės „Pikaso“ narys.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Birželio 12-ą dieną, sekmadienį lenktynių savaitgalio drama 9.45 val. bus pratęsta trečiuoju kvalifikaciniu važiavimu, kuriame vėl išsirikiuos Nacionalinės klasės sportininkai. Iškart po jų pasirodymo, 10 val. antrame kvalifikaciniame važiavime startuos Europos automobilių kroso čempionato klasių dalyviai. 11.30 val. trasoje ketvirtam kvalifikaciniam važiavimui susiburs Nacionalinės klasės dalyviai. 11.45 val. juos trasoje vėl pakeis Europos elitas, kurių lauks trečioji kvalifikacija. Nuo 11 val., vyks senovinių automobilių paroda, o apie 13.30 val. danguje įvairiausius piruetus atlikinės lėktuvai, vyks oro akrobatikos pasirodymas.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Bilietais į Europos automobilių kroso čempionato etapą žiūrovai gali pasirūpinti iš anksto. Galima įsigyti bilietus ne tik vienai ar kitai renginio dienai, bet iškart visam savaitgaliui.

Tokiam paketui taikomos nuolaidos. Išsamesnę informaciją apie bilietų kainas ir visus pasirinkimo variantus galima rasti „Bilietai.lt“ platformoje paspaudus čia. Bilietais taip pat bus prekiaujama ir renginio dieną, tačiau gali trūkti vietų, todėl organizatoriai ragina neatidėlioti ir jau dabar planuoti savo savaitgalio išvyką į vienintelį tokio lygio renginį Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas