Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Vilkyčių autosporto kompleksą jau renkasi ralio kroso varžybų dalyviai

Penktadienio pavakarę Vilkyčių autosporto komplekso vartai atsivėrė čia atvykstantiems dalyviams. Į trasą jau renkasi pirmosios komandos, kurios varžysis visą savaitgalį vyksiančioje ralio kroso fiestoje. Čia per dvi dienas įvyks du Lietuvos ralio kroso čempionato etapai ir vienas NEZ – Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso etapas.
Į Vilkyčius renkasi dalyviai
Į Vilkyčius renkasi dalyviai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas

Šios varžybos Vilkyčiuose taps paskutiniu šių metų ralio kroso sezono akordu. Lietuvos ralio kroso čempionato dalyviai po vieną etapą įveiks šeštadienį ir sekmadienį.

Sekmadienį įvyks ir NEZ – Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso čempionato etapas. Jis taip pat taps baigiamuoju sezono akordu, todėl būtent Vilkyčiuose galima tikėtis nuožmios kovos dėl pozicijų ir svarbių taškų. Lenktynininkai čia jau nebeturės tausoti technikos kitiems etapams, tad varžybos bus tikrai dramatiškos.

Organizatorių nuotr./Į Vilkyčius renkasi dalyviai
Organizatorių nuotr./Į Vilkyčius renkasi dalyviai

Tuo metu Lietuvos ralio kroso čempionato dalyviai šeštadienį turės patausoti techniką, mat jų laukia dar vienas etapas sekmadienį. Rimtas incidentas ar techninis gedimas šeštadienį galėtų nubraukti visų metų pastangas, todėl pirmąją varžybų dieną galima tikėtis konservatyvesnės taktikos.

Dviejų dienų ralio kroso fiestoje startuosiančių dalyvių sąrašas – išties gausus. Jame galima rasti visus greičiausius lietuvius, itin stiprią Latvijos sportininkų rinktinę bei visuomet puikiai pasiruošusius Estijos sportininkus. Visgi būtent Estijos atstovų šiose varžybose bus mažiau nei tikėjosi sulaukti organizatoriai.

Automobilių sporto klubo „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas dėjo visas pastangas, kad estai galėtų atvykti į Lietuvą. Jiems buvo siūlomas ir testavimas dėl koronaviruso atvykstant ir išvykstant, parengtas oficialus kvietimas į aukšto meistriškumo sporto varžybas, tačiau beveik 15 dalyvių iš „Xtreme BRX“ klasės visgi nusprendė čia nestartuoti. Taip įvyko dėl to, jog estai Lietuvą įtraukė į šalių sąrašą, iš kurių grįžus privaloma karantinuotis.

Tačiau dėl to renginys mažiau įdomus tikrai netaps, kadangi į varžybas susirinkusius žiūrovus visuomet labiausiai vilioja ne tos klasės, kuriose varžosi tik užsienio sportininkai. Mūsų šalies ralio kroso gerbėjai labiausiai laukia tų klasių pasirodymų, kuriose startuoja lietuviai. Būtent mūsų šalies pajėgos ir startuos visose likusiose klasėse, tad sirgaliai tikrai turės ką palaikyti.

Organizatorių nuotr./Į Vilkyčius renkasi dalyviai
Organizatorių nuotr./Į Vilkyčius renkasi dalyviai

Penktadienio pavakarę į Vilkyčių automobilių sporto kompleksą jau pradėjo rinktis pirmieji dalyviai.

Gamtos apsuptyje įrengtame dalyvių parke suskubo įsikurti tokie lenktynininkai kaip Paulius Pleskovas, Saimonas Čyvas, Skaistė Prašukaitė, Rytis Gurklys, Matas Zavarskis, Mindaugas Sidabras bei Vytautas Valukonis. Organizatorių teigimu, vėlyvą penktadienio vakarą Vilkyčius pasieks ir pirmosios pajėgos iš Estijos.

Varžybų dienotvarkė

Šeštadienį veiksmas trasoje prasidės 11 val., kai Lietuvos ralio kroso čempionato dalyviai bus pakviesti į laisvąsias treniruotes. Jų metu sportininkai turės progą įveikti tris trasos ratus. Treniruotės yra itin svarbi renginio dalis, kadangi čia dalyviai ne tik prisimins Vilkyčių trasą, bet po treniruočių komandos galės atlikti vienokius ar kitokius nustatymų pakeitimus pakaboje.

12 val. prasidės visų klasių kvalifikaciniai važiavimai. Jų ralio kroso disciplinoje numatyti trys. 15.40 val. bus duotas startas pusfinalių dalyviams, o iškart po to Lietuvos ralio kroso čempionato dalyviai stos prie starto finalinėms kovoms. 17.30 val. bus surengta iškilminga apdovanojimų ceremonija.

Sekmadienį trasoje variklių gaudesys pasigirs dar anksčiau, mat čia tądien vyks tiek Lietuvos, tiek NEZ Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso čempionatų etapai. Būtent tądien įvyks lemiami, paskutinieji čempionatų etapai, po kurių paaiškės naujieji šių metų sezono čempionai.

Organizatorių nuotr./Renginio plakatas
Organizatorių nuotr./Renginio plakatas

9.30 val. dalyviai pajudės į trasą laisvosioms treniruotėms, kurios vyks valandą. 11 val. įvyks pirmasis kvalifikacinis važiavimas, o iš karto po to bus duotas startas ir antram kvalifikaciniam važiavimui.

13.30 val. bus surengta iškilminga varžybų atidarymo ceremonija bei dalyvių paradas. Po parado laukia varžybų tęsinys – 14 val. įvyksianti kvalifikacija ir 15.20 viską vainikuosiantys pusfinaliai bei finalai. Galiausiai greičiausi dalyviai ir komandos laistysis šampanu per oficialią nugalėtojų apdovanojimų ceremoniją.

Prekyba bilietais į ralio kroso savaitgalį Vilkyčiuose vyksta internetu, „Bilietai.lt“ platformoje. Juos taip pat bus galima įsigyti ir renginio dienomis trasos prieigose, tačiau organizatoriai žiūrovus bilietais ragina pasirūpinti iš anksto ir taip sutaupyti laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas