Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Į Vilkyčius jau plūsta Europos autokroso grandų karavanas

Birželio 8-9 dienoms Šilutės rajone esantys Vilkyčiai taps visos Lietuvos autosporto sostine. Čia esančiame Vilkyčių automobilių sporto komplekse bus surengtas trečiasis Europos automobilių kroso bei antrasis Lietuvos automobilių kroso čempionatų etapas. Nors varžybos numatytos savaitgalį, pirmieji dalyviai į gamtos apsuptyje, greta Veiviržo upės esantį dalyvių parką pradėjo rinktis jau ketvirtadienį, rašoma pranešime.
Į Vilkyčius renkasi EAX dalyviai
Į Vilkyčius renkasi EAX dalyviai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Vilkyčių automobilių sporto kompleksas, kurį 1987-aisiais metais įkūrė ir iki dabar puoselėja ASK „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas, pasižymi ne tik kaip geriausia autokroso trasa Lietuvoje.

Čia išties unikalus ir dalyvių parkas. Gamtos apsuptyje įsikūrusi, žaluma dvelkianti ir Veiviržo upės apjuosta dalyvių serviso zona visuomet sulaukia pagyrų iš dalyvių. Vilkyčiuose vietos apstu net pačioms didžiausioms komandoms, tokia infrastruktūra kaip elektra, internetas, dušai, technikos plovimo vietos itin palengvina lenktyniauti atvykstančių komandų buitį.

Kaip sako varžybų organizatorius Kazimieras Gudžiūnas, FIA pripažinimas ir devintą kartą suteikta teisė Vilkyčiuose rengti Europos čempionato etapą, mūsų šaliai yra išties didelis prestižas ir kuria labai didelę pridėtinę vertę.

Stengėmės užsakyti net ir orą.

„Stengėmės užsakyti net ir orą. Naktimis gali lyti, bet svarbu nelytų dienomis. O jei rimtai, tai viskas klojasi pagal planą. Viską, ką turėjome padaryti iki varžybų – padarėme. Šį, aukščiausio rango autosporto renginį Lietuvoje organizuojame jau daug metų, todėl žinome, kaip pasiruošti, kad viskas vyktų sklandžiai.

Kol kas viskas būtent sklandžiai ir vyksta – dalyviai jau nuo trečiadienio vakaro pasirodė trasoje, įsikuria. O mes atliekame baigiamuosius darbus. Kviečiu visus žiūrovus savaitgalį užsukti į trasą ir pamatyti, kokį dvigubą autokroso festivalį mes čia šiemet užkursime“, – kalbėjo ASK „Vilkyčiai“ organizatorius Kazimieras Gudžiūnas.

Organizatorių nuotr./Kazimieras Gudžiūnas
Organizatorių nuotr./Kazimieras Gudžiūnas

Būtent nuo ketvirtadienio Vilkyčių automobilių sporto komplekse jau juntamas šioks toks šurmulys. Vienas po kito čia traukia Europos automobilių kroso čempionato dalyvių karavanai. Dauguma jų į Vilkyčius atvyksta tiesiai iš Bauskės, kur antrasis Europos čempionato etapas vyko praėjusį savaitgalį.

Kai kurie dalyviai iš Latvijos visgi skrido kelioms dienoms poilsio į gimtąsias šalis ir su serviso bei lenktynių technika keliauti į Vilkyčius paliko tik savo mechanikus, tačiau buvo ir tokių, kurie į Lietuvą patraukė pilna sudėtimi.

Vienas pirmųjų kaip visuomet dalyvių parke įsikuria ilgametis šios disciplinos dalyvis Adriaan Boelle. Olandas čia su visu techninio palaikymo autobusu atvyko tiesiai iš Bauskės. Šis dalyvis išskirtinis tuo, kad bagį pilotuoja tik rankomis, kadangi dėl praeityje patirtos avarijos nevaldo kojų.

„SuperBuggy“ kategorijoje startuosiančiam Nyderlandų atstovui Latvijoje pritrūko sėkmės – po incidento su varžovu jis į finalą nepapuolė, todėl tikisi atsigriebti Vilkyčių trasoje, kuri jam yra puikiai pažįstama ir tinka jo paties vairavimo stiliui.

Organizatorių nuotr./Adriaan Boele komandos servisas
Organizatorių nuotr./Adriaan Boele komandos servisas

„Bauskėje viskas sekėsi puikiai ir buvau aštuntas, kol nesusidūriau su varžovu. Sulūžo mano bagio vairo mechanizmas. Važiuoti iki finišo teko lėtai. Tačiau pats bagis daugiau nenukentėjo.

Vilkyčių trasą pažįstu puikiai.

Šiemet prieš sezoną gerokai atnaujinome savo bagį, todėl daug dalykų mums yra nauji ir su kiekvienomis lenktynėmis vis šį tą naujo sužinau ir tikiuosi, kad etapas po etapo šiame bagyje jausiuosi vis geriau. Vilkyčių trasą pažįstu puikiai. Ji yra labai greita ir tinkama greitam mano bagiui. Pažiūrėsime, kaip čia seksis“, – kalbėjo Nyderlandų lenktynininkas Adriaan Boele.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Ketvirtadienio popietę Vilkyčiuose pasirodė ir vokietis Thomas Straub, kuris lenktyniauja „Buggy 1600“ kategorijoje. Lenktynininkas tikina, kad Vilkyčiuose tikisi kur kas geresnio rezultato nei pavyko pasiekti Bauskėje. Kaimyninės šalies trasoje jis apkūlė savo bagį ir, lygiai taip pat kaip Adriaan Boele, į finalus nepapuolė.

Vilkyčiai – labai greita, kietą gruntą turinti trasa.

„Turėjome savaitę laiko viskam paruošti. Keitėme dalis, remontavome, bet viską atlikome ir čia jau atvažiavome su paruošta technika. Bauskėje nepatekau į finalą, nes prieš tai, pirmuose posūkiuose turėjau avariją ir iškritau iš kovos. Tikiuosi atsigriebti čia.

Vilkyčiai – labai greita, kietą gruntą turinti trasa. Man ji labai patinka. Reikės išmėginti padangų slėgius, kad rastume geriausią balansą. Be to, ši trasa reikalauja nežymiai pakoreguoti pavarų perdavimą ir būtume pajėgūs tose greitose atkarpoje, o ypač – tiesiojoje po starto“, – sakė Thomas Straub.

Organizatorių nuotr./Thomas Straub
Organizatorių nuotr./Thomas Straub

Tikslus dalyvių skaičius paaiškės penktadienį po administracinės komisijos, tačiau organizatoriai pagal išankstinę registraciją tikisi sulaukti ne mažiau 120 sportininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas bei kartu vyksiančios antrojo Lietuvos automobilių kroso čempionato etapo varžybos Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks jau birželio 8-9 dienomis. Projektas iš dalies finansuojamas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių sporto federacijos lėšomis. Daugiau naujienų apie artėjančias varžybas, jų dienotvarkę, bilietų kainas ir kitą žiūrovams aktualią informaciją galima rasti ASK „Vilkyčiai“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius