Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ignas Gelžinis laimėjo FIA jaunųjų lenktynininkų akademijos atrankoje

Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Austrijoje organizuojamoje pirmojoje jaunųjų lenktynininkų akademijos atrankoje sublizgėjo lietuvis Ignas Gelžinis – jis buvo greičiausias tarp 25 čia susirinkusių lenktynininkų.
Ignas Gelžinis
Ignas Gelžinis / Tartautinės automobilių federacijos nuotr.

22 metų amžiaus lenktynininkas paskutinę dieną (iš trijų) varžėsi tarp 6 geriausiai pasirodžiusių dalyvių. Į finalą pateko belgas, britas, danas, švedas ir norvegas – Ignas Gelžinis ir belgas Kevinas Demaershalkas buvo vyriausi, tuo tarpu jauniausiam dalyviui iš Švedijos, Erikui Johanssonui buvo vos 16 metų.

„Negaliu patikėti”, – sužinojęs apie savo triumfą sakė I. Gežinis. „Buvau euforijoje, sužinojęs, kad patekau tarp 25 greičiausių jaunų lenktynininkų iš Europos. Nugalėti buvo tiesiog fantastiška. Privalau padėkoti kiekvienam iš FIA instituto už tokią galimybę“, – džiaugsmo neslėpė lietuvis.

Tartautinės automobilių federacijos nuotr./FIA jaunųjų lenktynininkų akademijos atranka
Tartautinės automobilių federacijos nuotr./FIA jaunųjų lenktynininkų akademijos atranka

Ignas Gelžinis šiais metais dalyvauja „Renault Clio“ taurėje, Didžiojoje Britanijoje, tačiau jo tvarkaraštį netrukus papildys nauji Akademijos iššūkiai, kuriuose jam patarimus dalins „Formulės-1“ pilotai-bandytojai Robinas Frijnsas bei Alexas Rossi. Negana to, su Ignu dirbs ir WRC pilotai Andreasas Mikkelsenas ir Kevinas Abbringas.

FIA jaunųjų lenktynininkų akademijos atrankoje jaunimui talkino buvęs F-1 pilotas Alexanderis Wurzas ir šturmanas Robertas Reidas, kadaise stovėjęs ant aukščiausio bendros įskaitos laiptelio WRC ralyje.

Teigiama, kad kita Akademijos programa startuos šių metų lapkritį – Ignui Gelžiniui visa tai nieko nekainuos. Programos tikslas – patobulinti lenktynininkų automobilių sporto žinias, įgūdžius, paaiškinti saugumo, sąžiningumo principus ir skatinti tolerantišką vairavimą už trasos ribų.

Tartautinės automobilių federacijos nuotr./Lexus IS-F
Tartautinės automobilių federacijos nuotr./„Lexus IS-F“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai