Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Vilkyčių maksimalų taškų skaičių išsivežęs Rytis Gurklys jau dėlioja strategiją sezono finalui

Praėjusį sekmadienį Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyko penktasis Latvijos ir Lietuvos automobilių ralio kroso čempionato etapas. Jame puikiai pasirodė jaunasis „Super 1600“ klasės lenktynininkas Rytis Gurklys. Jis laimėjo tiek visas kvalifikacijas, tiek finalą ir susižėrė maksimalų taškų skaičių, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Nojaus Urbučio nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas

Penktasis Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato etapas Ryčiui Gurkliui prasidėjo šaltu dušu. Nors po išvakarėse surengtų laisvųjų treniruočių automobilį mechanikai peržiūrėjo ir paruošė sekmadienio kovai, tačiau varžybų dieną atsistojus prie starto chronometruojamiems važiavimams teisėjai pastebėjo, kad neveikia galinis papildomas gabaritinis žibintas.

Dėl šios priežasties jaunasis lenktynininkas buvo išprašytas iš starto takelio ir neteko galimybės kovoti dėl starto pozicijos bei pirmąją kvalifikaciją buvo priverstas pradėti iš paskutinės pozicijos trečioje eilėje. Tačiau jauno ir užsispyrusio lenktynininko tai nė kiek nesutrikdė ir jis po starto vieną po kito ėmė lenkti visus savo varžovus.

Buvau sunerimęs, bet vėliau paaiškėjo, kad nebuvo dėl ko

„Kai mums neleido startuoti ir išsiuntė atgal į dalyvių parką, mes greitai tą žibinto problemą išsprendėme ir prašėme leisti startuoti kartu su aukštesne klase, „Super 2000“, bet teisėjai to padaryti mums irgi neleido. Dėl to pirmą kvalifikaciją pradėjau iš paskutinės vietos. Buvau sunerimęs, bet vėliau paaiškėjo, kad nebuvo dėl ko. Pirmą važiavimą laimėjau“, – sakė Rytis Gurklys.

Tapęs pirmos kvalifikacijos laimėtoju Rytis Gurklys antroje kvalifikacijoje jau stojo į pirmą eilę. Jis čia nusprendė startuoti su šlapiai dangai skirtomis padangomis, kadangi trasą buvo užklupęs lietus. Ir nors trasa tuo metu jau džiūvo, sprendimas startuoti su lietaus padangomis pasiteisino.

„Visi varžovai jau buvo užsidėję „Slick“ tipo padangas, o aš stojau į startą su šlapiai dangai skirtomis padangomis. Startas mano buvo daug prastesnis, bet, panašu, kad su lietaus padangomis ant vis dar šlapio žvyro buvau greitesnis ir šį važiavimą laimėjau. Trečiam važiavimui vėl užsidėjome sausai dangai skirtas padangas ir vėl pavyko finišuoti pirmam“, – kalbėjo Rytis Gurklys.

Savo lyderystę Rytis Gurklys išlaikė ir finaliniame važiavime. Puikiai startavęs jis jau antrame rate aplenkė klaidą padariusį pagrindinį varžovą Audrių Kragą. Po tokių rokiruočių jaunajam lenktynininkui liko tik pasiekti finišą pirmoje vietoje ir už visą dieną susižerti maksimalų taškų skaičių.

Po nesėkmingos sezono pradžios ir lydėjusių gedimų Rytis Gurklys skaičiavo, kad per paskutiniuosius du etapus jam reikia laimėti tiek kvalifikacijas, tiek finalus, kad dar galėtų pretenduoti į čempiono vardą. Tačiau po pakartotinio taškų perskaičiavimo paaiškėjo, jog net ir tokios kombinacijos gali nepakakti.

Nojaus Urbučio nuotr./Varžybų akimirka
Nojaus Urbučio nuotr./Varžybų akimirka

Norint tapti čempionu Ryčiui Gurkliui neužteks pačiam laimėti visko – reikės laukti ir varžovų kluptelėjimų. Savo planą maksimaliai Vilkyčiuose įgyvendinęs Rytis Gurklys jau ruošiasi paskutiniam sezono mūšiui. Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato epilogas įvyks Bikerniekų trasoje Rygoje. Tai bus naktinės lenktynės.

„Naktį Bikerniekuose esu lenktyniavęs jau keletą kartų. Nežinau kaip kitiems, bet naktį lenktyniauti man išties patinka. Bandysiu ir ten laimėti maksimalų taškų skaičių, o ar to pakaks tapti čempionu – priklausys nuo oponentų pozicijų. Tikimės, kad su partnerių „Stokker“, „Hansa-Flex Hidraulika“, „Vailida“, „Bionalis“, „Donis“, „e-medžioklė.lt“, „Fomisas“, „Baltyre LT“ bei Giedriaus Girdžiaus transportavimo paslaugų kompanijos pagalba galėsime šioms varžyboms pasiruošti maksimaliai gerai. Norėtųsi, kad šį sunkų ir permainingą sezoną pavyktų vainikuoti pergale savo klasėje“, – kalbėjo Rytis Gurklys.

Daugiau informacijos apie Ryčio Gurklio pasirodymą varžybose galite rasti komandos „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas