Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Istorinis Jono Karklio startas „TCR Europe“: variklio problemos ir dėl rūko atšaukta kvalifikacija

Jonas Karklys šeštadienį planavo atversti naują puslapį Lietuvos autosporto istorijoje. Jis – pirmasis Lietuvos atletas, kuris turėjo startuoti TCR Europos čempionato etape Niurburgringe rugpjūčio 27-28 d. Bet, bent jau numatytą pirmą iš dviejų startų sužlugdė tirštas rūkas. Per penkerius J.Karklio tarptautinės sporto karjeros metus tokių dalykų nutikę nebuvo.
Jonas Karklys TCR lenktynėse
Jonas Karklys TCR lenktynėse / 15min koliažas

J.Karklys pasirodymą TCR Europe pradėjo penktadienio treniruotėmis Niurburgringe. Šeštadienį kvalifikacija turėjo prasidėti 9.55 val. Lietuvos laiku. Bet dėl didelio rūko renginio startas nukeltas net kelis kartus, o vėliau kvalifikacija apskritai panaikinta.

Galiausiai šeštadienio vakarą prasisklaidžius miglai organizatoriai pranešė, kad leis startuoti tik DTM lenktynių dalyviams. O pirmųjų (iš viso rengiamos dvejos) TCR lenktynių nebus. Dėl gamtos išdaigų, nes oro sąlygos Niurburgringe pasikeitė kardinaliai. Dar vėliau pridūrė, kad tiesiog sekmadienį vyks šeštadienio lenktynės.

Taigi situacija lieka neaiški. Nuo oro sąlygų priklausys, ar įvyks ir sekmadienį suplanuotos antrosios lenktynės (arba perkeltos šeštadienio lenktynės).

Kodėl atšaukta kvalifikacija nenudžiugino Jono Karklio

Taigi J.Karklys sekmadienį, jei leis oro sąlygos, startuos 14-tas (iš 19-os dalyvių).

Antrosios TCR Europe lenktynės numatytos sekmadienį 18.20 val. Jono Karklio „Hyundai TCR i30“ pažymėtas Nr.15, jis atstovauja komandai „NordPass“.

Tokia starto (jei jis įvyks) pozicija nelabai palanki Lietuvos atstovui Jonui Karkliui. Nes jis buvo taip paskirstęs resursus, kad „iššautų“ kvalifikacijoje. Deja, lenktynių starte rikiuotė bus sudaryta pagal treniruočių geriausio rato rezultatus. O jų metu Jonas turėjo techninių problemų. Be to, važiavo ne naujomis padangomis, taupė „slickus“ lenktynėms.

Įspūdingai lenktyniauja Vokietijos čempionate

Jonas šiais metais puikiai lenktyniauja Vokietijos ADAC TCR čempionate ir laimi vieną podiumą po kito. Rugpjūtį tame pačiame Niurburgringe viename važiavimų iškovota antroji vieta, Lausitzringe – trečioji. Tiesa, kartais koją lietuviui pakiša techniniai gedimai, automobilis nėra naujas.

VIDEO: DTM pitlane with TCR Europe pilot Jonas Karklys. Pasigrožėkite Niurburgringu

Panašiai nutiko ir šį savaitgalį. Komandos „NordPass“ technikai pakeitė variklį – nenorėjo naudoti to, kuriuo Jonas lenktyniauja Vokietijos čempionate. Tačiau, panašu, kad naujasis variklis nedirba visu pajėgumu. Technikai aiškinosi priežastis ir bandė keisti reguliavimus. Tačiau treniruočių metu Jonas Karklys negalėjo važiuoti visu pajėgumu. Plačiau apie tai – interviu iš Niurburgringo.

VIDEO: Jonas Karklys: interviu prieš startą TCR Europe, Niurburgringe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas