Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Istoriniu „Peugeot“ į ralį „Aplink Lietuvą“ grįžtantis A.Bungarda: „Vėl norisi žengti ant podiumo“

Jau rugpjūčio 2-4 dienomis ralio „Aplink Lietuvą“ dalyviai susitiks iškilmingoje ceremonijoje prie Kauno Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios, dar geriau žinomos kaip Kauno Soboras. Būtent čia prasidės trijų dienų kelionė, atskleisianti dalyvių meistriškumą 36-iuose greičio ruožuose. Registracija į varžybas vis dar vyksta, tad tapti šių varžybų dalimi gali kiekvienas norintis. Tam čia pakanka visiškai standartinio automobilio, rašoma pranešime.
Aurimas Bungarda ir jo „Peugeot“
Aurimas Bungarda ir jo „Peugeot“ / Asmeninio archyvo nuotr.

33-iąjį kartą vyksiantis ralis „Aplink Lietuvą“ – vienintelis tokio formato renginys mūsų šalyje, kai dalyviai lenktyniauja net tris dienas ir apvažiuoja visą šalį, kovodami dėl rezultato greičio ruožuose. Šįkart jų laukia net 36 startai trasose – nuo siaurų ir maksimalaus tikslumo reikalaujančių gatvių slalomų iki greitų trasų autodromuose ar kartodromuose.

Šioms varžyboms jau užsiregistravo per porą dešimčių ekipažų. Vieni jų – Aurimas Bungarda su Giedriumi Daraškevičiumi, kurių duetas trasomis skries istoriniu, „Youngtimer“ kategorijos reikalavimus atitinkančiu „Peugeot 205“ automobiliu.

Šio automobilio savininkui Aurimui Bungardai tai trečiasis ralis „Aplink Lietuvą“, tačiau jo „Peugeot“ yra matęs net ir užsienio šalių kelius, kadangi juo panevėžietis lenktyniavo Balkanų ralyje.

„Pirmą kartą ralyje „Aplink Lietuvą“ važiavau su „Toyota Celica“. Buvo gera mašina, bet tuomet turėjome mažai patirties. Padarėme klaidų, kurios neleido užlipti ant podiumo, bet laiką praleidome labai smagiai.

Vėliau du kartus čia startavau su pas mane atsiradusiu istoriniu „Peugeot“. Pernai kova buvo tikrai įdomi, varžėmės su „Honda CRX“ vairavusiais varžovais. Nors jų automobilis buvo techniškai pranašesnis, bet jie padarė grubią klaidą, o mes, net ir būdami silpnesni technine prasme, tą įtampą atlaikėme ir laimėjome savo klasėje. Šiemet norisi vėl kažkur ant to podiumo užkelti koją.

Tačiau visus tris kartus šiame ralyje važiavau su vis kitu šturmanu. Šių metų mano šturmanas – šios disciplinos naujokas ir niekada nelaikęs kelio knygos. Todėl bus įdomu ne tik pravažiuoti naujus maršrutus, kuriuos sugalvojo organizatoriai, bet ir išmėginti mūsų ekipažo jėgas šioje naujoje sudėtyje“, – sakė Aurimas Bungarda.

Iki varžybų likus porai savaičių Aurimas Bungarda vis dar žvalgosi į garažo pusę. Automobilis dar nėra pilnai paruoštas. Tačiau lenktynininkas sako, kad laiko viskam turėtų pakakti. Blogiausiu atveju visuomet galima dirbti ir naktimis, taip padvigubinant likusį laiką iki starto, tačiau kol kas, panašu, kad laiko liks ir miegui.

Tikimės, kad iki starto jau būsime pasiruošę maksimaliai ir galėsime mėgautis šiomis varžybomis

„Prie tokio seno automobilio darbų visada būna. Kartą pakeitėme pavarų dėžę, per treniruotę vos nepametėme galinės pakabos. Dabar vis dar turime problemą su pavaromis. Dėžė nelaiko įjungtos antros, trečios pavaros. Tai – pagrindinės pavaros varžybose, tad kol kas ieškome tam sprendimų. Tokią problemą turėjome ir pernai ir dėl jos švaistėme labai daug laiko. Tikimės, kad iki starto jau būsime pasiruošę maksimaliai ir galėsime mėgautis šiomis varžybomis“, – pasakojo Aurimas Bungarda, pridūręs, jog vardan ramybės visą maršrutą jų istorinį „Peugeot“ lydės mechanikas Mindaugas Jakaitis.

Po trijų dienų nuotykių ir iššūkių ralis „Aplink Lietuvą“ finišuos prie prezidentūros Vilniuje, kur greičiausiam ralio „Aplink Lietuvą“ ekipažui Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda įteiks Lietuvos Respublikos Prezidento taurę.

Registraciją į šias varžybas, dalyvių sąrašą bei visą papildomą informaciją apie ralį „Aplink Lietuvą“ rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?