Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC: netikėtas posūkis - iš trasos išskriejo T.Neuville vairuojamas „Hyundai“

Penktadienį sėkmingai pasirodęs ir Centrinės Europos ralyje pirmaujantis Thierry Neuville pamažu iriasi WRC čempiono titulo link. Ar šeštadienį jis taip pat stipriai rizikuos? O gal jam surinkti maksimalų taškų skaičių šeštadienio įskaitoje sutrukdys konkurentai? Kviečiame kartu su mumis stebėti dar vieną intriguojančio WRC etapo eigą.
Kadras iš tiesioginės ralio transliacijos
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

Neseniai rašėme ko reiks T.Neuville, kad šį savaitgalį taptų WRC čempionu. Taip pat tam tikros rokiruotės bręsta ir „Hyundai“ komandoje, kuri svarstydama A.Fourmaux kandidatūrą, jį pasirinkus tokiu būdu gali užbaigti D.Sordo ir E.Lappi karjeras WRC.

SS11 S.Ogier tapo naujuoju ralio lyderiu

Iš pradžių T.Neuville padarė nedidelę klaidelę, kai vienu ratu užvažiavęs ant žolės apsisuko, bet po kelių akimirkų susierzinęs belgas suklydo dar kartą. Nuo drėgno kelio nuvažiavęs ir skubiai bandydamas į jį sugrįžti, jis kuriam laikui buvo įstrigęs betoniniame, vandeniui nubėgti skirtame latake. Dėl to jis šiame GR prarado 35,8 sek. ir nukrito į P4 bendroje ralio įskaitoje.

Dėl šios priežasties SS11 ruože laimėjęs S.Ogier tapo ralio lyderiu. Nuo artimiausio persekiotojo (E.Evanso) jis buvo atitrūkęs 4,6 sek.

SS10 E.Evansas priartėjo prie ralio lyderių

Ryte skriejęs O.Tanakas šį kartą nuo SS10 laimėjusio E.Evanso atsiliko 7,2 sek. Estas po finišo neišdavė, kokia buvo jo kritusio tempo priežastis.

Taip pat S.Ogier (P2 ruože) sekunde aplenkė T.Neuville (P3 ruože) ir dar sumažino savo atsilikimą. Atrodo, kad belgas šeštadienį daugiausiai kovoja ne prieš kitus, o kaip sudėtingomis oro sąlygomis dienos pabaigoje pasiekti finišą.

Nesėkminga diena A.Fourmaux, šalia problemų su diferencialu, jis šio GR metu dar prakirto ir galinę padangą. Dėl to prarasdamas beveik 6 min.

SS9 Puiki O.Tanako forma

Ruože laimėjęs O.Tanakas aplenkė bendroje ralio įskaitoje S.Ogier ir pakilo į P2. Ottas džiaugėsi, kad jo atlikti pakeitimai suveikė ir automobilio valdymas ryškiai pagerėjo. Vis dėl to estas stebėjosi ypatingai ekstremaliomis sąlygomis ir vietomis labai slidžia kelio danga.

Net 7 sek. aplenkęs T.Neuville, estas vieno ruožo metu nukirpo praktiškai visą penktadienio metu belgo susikurtą persvarą. Po SS9 juos bendroje įskaitoje skyrė nepilna sekundė.

Visame ruože slidinėjęs A.Fourmaux (atsiliko nuo O.Tanako net 42 sek.) skundėsi priekinio diferencialo problemomis, dėl kurių stabdant jo „Ford Puma“ elgėsi tartum važiuotum galiniais ratais varomu automobiliu.

Po stiprios avarijos penktadienį, A.Mikkelsenas šeštadienį vėl startavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito