Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Gelžinis – Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės lyderis

Po dramatiškai susiklosčiusio „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynių savaitgalio „Thruxton“ trasoje, „Juta Racing“ komandos atstovas Jonas Gelžinis tapo naujuoju šių pirmenybių lyderiu.
Apdovanojimų pakyla
Apdovanojimų pakyla / „Juta Racing“ nuotr.

Po šešių šio sezono lenktynių J. Gelžinis 1 tašku lenkia pernykštį „Porsche Carrera“ taurės laimėtoją Michaelą Meadowsą ir tai yra pirmas kartas šios serijos istorijoje, kai lyderiu tapo užsienietis.

Senoji „Thruxton“ trasa yra greičiausia Didžiosios Britanijos žiedinių lenktynių kalendoriuje: „Porsche Carrera“ lyderiai ratą įveikia didesniu kaip 180 km/h vidutiniu greičiu. Per kvalifikacinius važiavimus labai nepasisekė J. Gelžiniui, kuris įveikdamas savo šeštą ratą labai greitoje trasos dalyje paslydo ir į apsauginius barjerus smarkiai sudaužė automobilio priekį. Tačiau automobilis abejoms sekmadienio varžyboms po titaniškų mechanikų darbų buvo atstatytas ir lietuvis abu kartus startavo iš ketvirtos pozicijos. Pirmosios trys pozicijos taip pat buvo be pakitimų: Michaelas Meadowsas, Danielis Lloydas ir Deanas Stonemanas.

Juta Racing nuotr./Porsche 911 Carrera
„Juta Racing“ nuotr./„Porsche 911 Carrera“

Pirmajame važiavime geriausiai startavęs D. Lloydas iškopė į lyderio poziciją, o M. Meadowsas po kontakto su D. Stonemanu apsisuko ir rikiuotėje krito žemyn. Ketvirtoje vietoje atsidūręs Rory Butcheris aplenkė ir D. Stonemaną, ir J. Gelžinį, tačiau likus keliems ratams iki finišo turėjo pasitraukti dėl nuleistos automobilio padangos.

Tuo tarpu pirmą pergalę šį sezoną iškovojo D. Lloydas, 2,357 sek. aplenkęs J. Gelžinį ir  6,977 sek. D. Stonemaną. M. Meadowsas finišavo tik šeštoje vietoje.

Antrajame važiavime jau atsirevanšavo M. Meadowsas, pirmavęs nuo starto iki finišo. Tuo tarpu vėl padangą prakirtęs R. Butcheris įveikė 20 iš 21-o rato, o D. Stonemanas tik 15 – sprogus padangai jis išlėkė iš trasos ir sudaužė automobilio radiatorių. Itin šiurkščia asfalto danga pasižyminti „Thruxton“ trasa vertė visus dalyvius tausoti padangas, tuo tarpu J. Gelžinis, nors nuo nugalėtojo atsiliko 15,286 sek., sugebėjo užimti trečią vietą. Antras finišavo D. Lloydas (+1,25 sek.).

Nepaisant streso prasidedant lenktynių savaitgaliui „Thruxton“ trasoje, Jonas Gelžinis ko gero pasiekė maksimalų įmanomą rezultatą susiklosčius tokiai padėčiai ir po šešių šio sezono lenktynių, iškovojęs 3 antrąsias bei 3 trečiąsias vietas, tapo „Porsche Carrera Cup GB“ lyderiu – 103 taškai. Antrą vietą užima M. Meadowsas („Samsung Smart Motorsport“) – 102 taškai, trečią – D. Stonemanas („Redline Racing“) – 91 taškas.

„Renault Clio Cup UK“ pirmosiose lenktynėse iš „pole-position“ startavo Lee Pattisonas, antrosiose – Stefanas Hodgettsas, kurie savo pirmąsias starto pozicijas pavertė pergalėmis. Ignas Gelžinis abu kartus startavo iš 16-os vietos ir atitinkamai užėmė 14-ąją bei 15-ąją vietas.

Po 6 lenktynių lyderio poziciją išlaikė Paulas Rivettas, bendroje įskaitoje sukaupęs 150 taškus. Ignas Gelžinis („Juta Racing“) su 28 taškais užima 19-ą vietą.

Artimiausios „Porsche Carrera Cup GB“ ir „Renault Clio Cup UK“ lenktynės įvyks birželio 8-9 d. „Oulton Park“ trasoje.

Juta Racing nuotr./Renault Clio Cup
„Juta Racing“ nuotr./„Renault Clio Cup“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai