Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jubiliejinis Dzūkijos senovinės technikos klubo ralis: sudėtingiausią ir ilgiausią maršrutą įveikė ne visi

Rugsėjo 22-23 dienomis Alytus tapo itin įdomaus ir azartiško renginio – turistinio ralio „DSTK 20“ – centru. Šis ralis ypač svarbus Dzūkijos senovinės technikos klubui (DSTK), nes šiemet minimas dvigubas jubiliejus: 20-asis klubo gimtadienis ir jau 10-asis turistinis ralis. Tiksliausią, sudėtingiausią ir ilgiausią dviejų dienų maršrutą pavyko įveikti ne visoms istorinėms transporto priemonėms.
Ralio akimirka
Ralio akimirka / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Svečiai iš Lenkijos

Į 2 dienų renginį penktadienio vakarą susirinko net 25 ekipažai. Pirmą kartą ralio istorijoje sulaukta susidomėjimo iš užsienio – į ralį atvyko 2 didžiulę patirtį turintys ekipažai iš Lenkijos. Šie ekipažai ne tik praturtino renginį, bet ir puikiai pasirodė, sukurdami dar didesnę konkurenciją.

„Pirmą kartą mūsų rengiamame ralyje dalyvavo ir užsienio ekipažai. Tai didžiulis pasiekimas ne tik mūsų klubui, bet ir visam Alytaus regionui“, – teigė DSTK prezidentas Linas Žvinakevičius.

Viena klaida – prarastas apdovanojimas

Konkurencija šiais metais buvo itin didelė. Dalyviai ne tik vairavo senovinius automobilius kruopščiai suplanuotu maršrutu, bet ir išbandė savo jėgas plaukdami valtimi, vairuodami bagius, motorizuotus triračius, spręsdami įvairias logines užduotis. Šį kartą buvo skaičiuojamos net sekundės dalys, o viena klaida galėjo sugadinti visą dviejų dienų darbą.

Absoliučiais nugalėtojais tapo BMW 850i ekipažas su vairuotoju Vyteniu Maliejumi ir šturmanu Gediminu Gaideliu. Pirmąsias vietas savo klasėse užėmė Darius ir Vilius Gaidukevičiai su Mercedes Benz 280CE, Donatas Devenis ir Darius Ambložiejus su VW Scirocco. Pirmą kartą surengtoje turistų klasėje triumfavo VW Kafer Cabrio ekipažas su Pauliumi Ališausku ir Deimante Paužaite.

Deja, ne visi keliasdešimties metų senumo automobiliai atlaikė šių varžybų išbandymus. Tačiau, kaip DSTK prezidentas užtikrino, „po pataisymo visi grįš ant kelio.“

Paroda – dovana alytiškiams

Dalyviai startavo ir finišavo PC „Nemunas“ aikštelėje, todėl išsaugotus ir išpuoselėtus istorinius automobilius galėjo pažiūrėti visi norintys. Alytiškiai ne tik džiaugėsi senoviniais automobiliais, bet ir aktyviai dalyvavo publikos simpatijų balsavime. Šis apdovanojimas atiteko Rolando Setkausko komandai su Volvo Amazon automobiliu.

„Nors DSTK ralis yra pramoga dalyviams, norėjome suteikti šventę ir visiems vietiniams gyventojams. Šiais metais sulaukėme itin didelio miestiečių susidomėjimo. Ypač smagu matyti, kai technika domina jaunimą, nes tai skatina juos domėtis istorija“, – pridūrė L. Žvinakevičius.

Ypatingas dėmesys vietos istorijai

Šio turistinio ralio metu daug dėmesio buvo skiriama Dzūkijos krašto pažinimui. Papildomos užduotys surengtos gražiausiose šio regiono vietose, dalyviai buvo supažindinami su jo istorija, o po ralio galėjo varžytis žaidime apie Dzūkiją.

„Tai buvo ne tik sportinis, bet ir kultūrinis renginys. Džiaugiamės galėdami parodyti savo kraštą ir visus jo turtus. Tikimės, kad „Dzūkijos senovinės technikos klubas“ gyvuos dar ne vieną dešimtmetį ir trauks čia dalyvius ne tik iš visos Lietuvos, bet ir užsienio“, – apibendrino Linas Žvinakevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas