Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

K.Rovanperos tragedija ir kiti ryškiausiai Suomijos ralio epizodai

Po šokiruojančios K.Rovanperos avarijos norime apžvelgti ir penkis kitus ryškiausius tik ką praūžusio Suomijos ralio epizodus.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

Daugiausiai šio ralio metu pralaimėję sportininkai:

Kalle Rovanperos iš rankų paleista pergalė

Jaunojo suomių super talento prakeiksmas gimtajame ralyje tęsiasi. Kalle iki šiol nėra nė karto laimėjęs savo namų ralio varžybose. Šį sykį jis varžybas užbaigė avarija priešpaskutiniame ralio greičio ruože.

Ironiška tai, kad jis nejautė jokio spaudimo, daugiau nei 45 sek. persvara pirmaudamas ralyje jis neprivalėjo iš visų jėgų spausti, tačiau dėl nieko čempionate nebekovojantis suomis stengėsi surinkti kuo daugiau taškų komandai ir „super sekmadienio“ įskaitoje. Vis dėl to galiausiai vietoj maksimalių taškų, jis komandai nepelnė nė vieno.

Kitas „Toyota“ nelaimėlis Elfynas Evansas

Dar labiau turėtų graužtis velsietis. Iš pradžių konkuravęs dėl pergalės ralyje, jis sugadino savo automobilio transmisiją ir nugarmėjo į bendros įskaitos lentelės apačią. Vėliau stengdamasis atsigriebti nors „super sekmadienio“ įskaitoje, jis tame pačiame SS19 ruože kaip ir K.Rovanpera nepataisomai sudaužė savo automobilį.

Lyg šios nesėkmės dar būtų negana, Elfynas prarado ir komandos lyderio statusą. Jo nuolatiniais nuviliančiais pasirodymais nusivylę komandos vadovai įkalbėjo S.Ogier padėti komandai startuojant likusiuose čempionato etapuose.

Dar viena Otto Tanako nesekmė

Net tris kartus praeityje Suomijoje laimėjusio esto ralis dar kartą baigėsi tik prasidėjęs. SS3 ruože jis taip stipriai sudaužė savo automobilį, kad jo šturmanas net atsidūrė ligoninėje. Nors ir jam navigavęs J.Martinas po kurio laiko buvo išleistas iš ligoninės, nei sekmadienį į lenktynių trasą negrįžęs Ottas šį savaitgali neiškovojo nė taško.

O kam fortūna šypsojosi ryškiausiai?

Sebastienui Ogier pergalė tartum nukrito iš dangaus

Jau antrą kartą šiame sezone Sebastienui lenktynių scenarijus susidėlioja taip, kad jam norint laimėti belieka tik saugiai pasiekti finišą. Šį kartą jis ralio metu atviru tekstu pripažino, kad jis K.Rovanperos namų ralyje suomiui savo greičiu prilygti negali, tačiau šiuo atveju pats K.Rovanpera tartum atidavė pergalę į prancūzo rankas, lenktynių pabaigoje sudaužęs savo automobilį. Negano to S.Ogier pasiekė dar ir trečią vietą „super sekmadienio“ įskaitoje.

Adrienas Fourmaux dar kartą pasiekė podiumą

Atrodytų pagaliau subrendęs A.Fourmaux jau ketvirtą kartą sezone pasiekė vietą ant podiumo ir dėl to ima alsuoti E.Evansui į nugarą čempionato bendroje įskaitoje. P5 bendroje įskaitoje esantį prancūzą nuo Elfyno jau skiria vos 13 taškų.

T.Katsutos sėkmingas sugrįžimas sekmadienį

Atrodė, kad dideliu vidutiniu greičiu pasižymintis ralis buvo palankus T.Katsutai, tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis SS5 GR metu, kai jis po susidūrimo su medžiais išlaužė savo automobilio galinį ratą. Vis dėl to sekmadienį sugrįžęs į kovą dėl papildomų taškų jis triumfavo „Powerstage“ ir tuo pačiu užėmė P2 poziciją sekmadienio įskaitoje. Galiausiai didelę nesėkmę ralio pradžioje, japonas konvertavo į vis tiek pelnytus 11-ka taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?