Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kaip baigėsi sekmadienį „Nemuno žiede“ rengtas istorinis motosporto titanų mūšis?

Sekmadienį netoli Kačerginės esančioje vienintelėje lenktynių trasoje mūsų šalyje, įvyko didžiausias per kelis pastaruosius metus motosporto meistrų susidūrimas. Ryškiausia šalyje motosporto žvaigždė Šarūnas Pladas susirėmė su britu Leonu Jeacocku. Supažindinsime jus su neeilinio reginio eiga.
9
Akimirka prieš lenktynių startą. Leonas Jeacockas (kairėje) ir Šarūnas Pladas (dešinėje).

Dienos pradžia

Atvykau į trasą dar gerokai prieš varžybas, keliauju per techninio aptarnavimo zoną sveikindamasis su lenktynininkais. Iš karto pamatau ryškų skirtumą tarp dienos pagrindinių figūrų. Britas Leonas Jeacockas yra visiškai atsipalaidavęs ir puikios nuotaikos. Tuo tarpu nuėjęs pasisveikinti su Šarūnu Pladu išvystu absoliučiai skirtingą vaizdą. Jis pasirodo draugiškas, laisvai pasakojantis apie artėjančios kaitros įtaką rezultatui, tačiau kaip visada, atrodo rimtai nusiteikęs.

Rytinėje treniruočių sesijoje Š.Pladas fiksuoja 1:11,562 min. rato įveikimo laiką (apie 1,2 sek. geresnį nei L.Jeacockas). Nuėjus pakalbinti Šarūną šis pasirodo itin susikoncentravęs, tarsi būtų visiškai susitelkęs į pagrindinį dienos tikslą – pergalę principinėse lenktynėse.

Kvalifikacija

Pirmieji fejerverkai tarsi iššovė jau pirmomis sesijos minutėmis. L.Jeacockas dar sesijos pradžioje tartum smogdamas visa jėga užfiksuoja konkurencingą 1:10,485 min. laiką.

Š.Pladas jau kitame rate atsako 1:10,446 min., tai yra vos 0,039 sekundės greitesniu rato įveikimo laiku.

Tuomet suveikė brito principai ir jis dar po poros ratų susigrąžino sau „pole“ poziciją, aplenkdamas Lietuvos motosporto ikoną tik 0,030 sek. (užfiksuotas 1:10,416 min. laikas). Pamačius kone identišką rato įveikimo laiką aplink rezultatus rodantį ekraną stovėję žmonės nuščiūvo. Š.Pladas dar išvažiuos į trasą susigrąžinti pirmąją startinę vietą ar ne? Kaip vėliau paaiškėjo, neišvažiavo.

Žemiau Leono Jeacocko komentaras po kvalifikacijos:

Lenktynės

Abiems motosporto meistrams kvalifikacijos metu parodžius kone identiškus rato įveikimo laikus, trasos prieigose praktiškai negalėjai sutikti žmonių, kurie tarpusavyje nediskutuotų apie galimą lenktynių baigtį. Po neįtiketinai artimų rezultatų kvalifikacijoje, intriga pasiekė savo apogėjų. Prieš pat varžybų startą atmosfera tarsi įsielektrino.

Likus paskutinėms akimirkoms prieš „Superbike“ klasės varžybų pradžią abu atletai vėl elgėsi visiškai skirtingai. Jokio nerimo Leono Jeacocko veide. Britas apskritai, nusiėmęs šalmą kuo ramiausiai tarėsi su jį savo iniciatyva į Lietuvą atvežusiu Doniu Bravo.

Tuo tarpu Šarūnas Pladas atrodė kaip tikra to priešingybė. Ant savo motociklo atsisėdęs Šarūnas atrodytų visiškai nekreipė dėmesio į aplink jį zujančius komandos narius. Garsaus sportininko šalmo stiklas kone visiškai nuleistas žemyn. Iš šalies pasirodė, kad jis vengė bet kokių jį blaškyti galinčių trukdžių. Atrodė, kad Šarūnas tarsi buvo absoliučiai susitelkęs į sau pačiam lenktynių dieną iškeltą tikslą laimėti. Tuo metu pasirodė, tartum Lietuvos motosporto žvaigždė savo mintimis buvo nusikėlusi kažkur į kitą dimensiją.

Tą akimirką stebėdamas jį iš šono supratau, kad jis tartum karalius, iš savo balkono stebintis jį nuversti besiruošiančią minią. Užuot tuščiai panikavęs, jis tiesiog ramiai savo galvoje dėliojo veiksmų planą, kurio reiks norint išlaikyti karūną savo rankose.

Paskutinės akimirkos prieš lenktynių startą:

Užgesus visoms šviesoforo šviesoms, nugriaudėjo baisus variklių gausmas – lenktynininkai startavo.

Abu sportininkai startavo sklandžiai, į pirmąjį posūkį L.Jeacockas įvažiavo būdamas pirmoje pozicijoje, tačiau jau tiesiosios gale, antrame posūkyje Š.Pladas jį aplenkė. Kelis artimiausius ratus tarp lenktynininkų laikėsi apie sekundės skirtumas, tačiau britas nuolat alsuodamas Š.Pladui į nugarą neleido mums atsikvėpti. Situacija pradėjo keistis maždaug penktame rate, kai Š.Pladas ėmė pamažu tolti nuo konkurento.

Kol brito tempas ėmė kristi iki 1 min. 11 sek., o vėliau ir iki 1 min. 12 sek., Š.Pladas stabiliai vieno po kito štampuodamas 1 min. 10 sek. laikus vis labiau tolo iš brito akiračio. Po keturiolikos ratų distancijos Šarūnas pirmasis kirto finišo liniją.

Netrukus po finišo Š.Pladas tiesiog negalėjo sulaikyti džiaugsmo, išlaikius Lietuvos motosporto karūną savo rankose.

Šarūnas Plado komentaras po finišo:

„Jis visiškai nusipelnė pergalės bei turėjo fantastiškas lenktynes. Šarūnas tik dar kartą parodė, savo puikius sugebėjimus šioje trasoje“, - po finišo pagyrų Š.Pladui negailėjo pakalbintas Leonas Jeacockas.

Lenktynių rezultatai su greičiausiais užfiksuotas rato įveikimo laikais:

Lenktynių „Superbike“ klasėje rezultatai
Lenktynių „Superbike“ klasėje rezultatai

Kad geriau suvoktumėte, kokį fenomenaliai stabilų tempą demonstravo Š.Pladas, žemiau publikuojame jo ratų įveikimo laikus:

Š.Plado tempas lenktynėse:

  • 1 ratas - 1:12,994 min.
  • 2 ratas - 1:10,312 min.
  • 3 ratas - 1:10,306 min.
  • 4 ratas - 1:10,395 min.
  • 5 ratas - 1:10,599 min.
  • 6 ratas - 1:10,640 min.
  • 7 ratas - 1:10,736 min.
  • 8 ratas - 1:10,667 min.
  • 9 ratas - 1:10,585 min.
  • 10 ratas - 1:10,329 min.
  • 11 ratas - 1:10,625 min.
  • 12 ratas - 1:10,667 min.
  • 13 ratas - 1:11,398 min.
  • 14 ratas - 1:10,982 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius