Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip Benediktui Čirbai klostėsi 5-asis „Drift Masters Grand Prix“ etapas Vengrijoje

Rugpjūčio 23 – 24 dienomis, „Rabocsi Ring“ trasoje Vengrijoje vyko 5-asis „Drift Masters Grand Prix“ čempionato etapas. Vienintelis Lietuvos atstovas, Benediktas Čirba, etape užėmė 12 vietą.
Benediktas Čirba Vengrijoje „Drift Masters Grand Prix“
Benediktas Čirba Vengrijoje „Drift Masters Grand Prix“ / atiboy nuotr.
Temos: 2 Driftas Autosportas

Bendroje čempionato įskaitoje Čirba šiuo metu turi 190 taškų ir užima 9-ąją vietą tarp 10 geriausių Europos šonaslydininkų.

Emociniai kalneliai penktadienį ir įspūdinga kvalifikacija

Benediktui ir jo komandai varžybos prasidėjo penktadienio treniruotėmis. Iš pradžių viskas atrodė gerai, alino tik karštis. Treniruotėms įpusėjus, automobilyje pasigirdo neaiškūs garsai, indikuojantys ne pačius geriausius scenarijus. Nejau gedimų šleifas pasivijo komandą iš 4-ojo etapo Rygoje? Latvijoje Čirbai teko keisti variklį, o prieš Vengriją sportininkas neturėjo progos tinkamai jo tinkamai išbandyti.

Tikrinant automobilį kilo įtarimas, jog gedimas yra sekvencinėje pavarų dėžėje. Aukodami treniruočių laiką mechanikai kibo į darbą: išardę pastebėjo, jog vienas pavarų dėžės velenas suskilęs, o atsarginių detalių komanda neturėjo. Į pagalbą atėjo Olandijos atstovas Clintas van Oortas, skolindamas senesnę naudojamos pavarų dėžės versiją, o Vengrijos atstovas Kevinas Piskolty padėjo gauti visiškai naują pavarų dėžę. „Esu dėkingas Clintui ir Kevinui už pagalbą. Vienu metu su komanda galvojome, kad varžybas baigsime net joms neprasidėjus. Bet susitvarkėme, pakeitėm dvi greičių dėžės. Galiausiai pataisyta sena dėžė grįžo atgal ir garsai dingo“, – komentavo Benediktas.

Kvalifikacijoje lietuvis užėmė 5-ąją vietą. Pirmuoju važiavimu pelnė 71.5 taško – alinantis karštis ir didelė treniruočių dalis praleista tvarkant automobilį, paveikė Čirbos pasirodymą. Lietuvis buvo žemiau Top 32 linijos, tačiau antruoju važiavimu atpirko klaidas įspūdingais 95 kvalifikaciniais taškais.

Sudėtinga trasos būklė ir netikėtos porinių aukos

Šeštadienį veiksmas trasoje prasidėjo tik popiet. Temperatūra siekė 34 laipsnius karščio, todėl visa trasoje palikta guma, įkaitinta saulės ir slystančių ratų, pradėjo lipti į gumulus ir trukdyti sportininkams važiuoti. „Guma sulipusi ir prikibusi ant priekinių ratų, tai atsiranda toks disbalansas, kad vairas pradeda vibruoti. Po važiavimo net neaišku koks raštas buvo ant padangos, viskas tiesiog aplipę dideliu gumos sluoksniu, kurį reikia valyti“, – tiesioginės transliacijos metu minėjo komentatorius Davidas Eganas.

Skaudžiai pasekmes savo kailiu patyrė čempionato favoritas Jamesas Deane'as: Top 32 kovos metu sušokusios gumos gabalas pateko po čempiono vairuojamo „Nissan S14“ kapotu ir numovė sauso karterio diržą, todėl airis buvo priverstas baigti varžybas.

Pirmasis porinis Benedikto važiavimas Top 32 buvo numatytas su kolega ir geru draugu iš Estijos – Oliveriu Randalu. Tačiau esto automobilio elektronikos gedimas kliudė sportininkui pasirodyti prie starto linijos, todėl Čirba trasą įveikė vienas ir automatiškai užsidirbo kelialapį į Top 16 kovas.

„Labai gaila dėl to kas nutiko Oliveriui. Su juo trasoje smagu važiuoti, gali pasitikėti, spausti iki galo. Turėjo būti įspūdinga kova. Kai grįžau į pit zoną, po važiavimo, jo komanda jau buvo radusi problemą“, – pasakojo Benediktas.

Sutemus prasidėjo Top 16 formato kovos. Svarbu tai, kad RabocsiRing trasos pagrindas yra žemiau nei tribūnos aplink, o teritorija apsupta medžių. Vėjo nebuvo, todėl susikaupę dūmai ilgai laikydavosi trasoje, naktyje dar labiau ribodami vairuotojų matomumą. B.Čirbos prie starto laukė oponentas iš Izraelio – Itay Sadeh. Važiuodamas priekyje Benediktas klydo, o apsikeitus vietomis bandė atsigriebti agresyviai remdamas Sadeh automobilio duris viso važiavimo metu. Tačiau lemtingos klaidos lead’o pozicijoje atėmė Benedikto galimybę keliauti toliau ir etapas lietuviui buvo baigtas.

Etapo rezultatai ir sezono finalas

Po penkių „Drift Masters Grand Prix“ etapų B.Čirba užima 9-ąją vietą ir turi 190 taškų. Vengrijoje nugalėtoju tapo suomis Lauris Heinonenas, antras liko norvegas Tor Arne Kvia, trečias – Lenkijos atstovas Pawelas Korpulinskis.

Finalinis, šeštasis, čempionato etapas vyks Lenkijoje, rugsėjo 13-14 dienomis, Varšuvos PGE Narodowy arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas