Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kam Laisvydui Kanciui Dakare kokakola: vežasi, bet tikrai negeria

Keturratininkas Laisvydas Kancius duodamas interviu juokavo, kad prie keturračio vežasi pritaisytą „Coca-Cola“ butelį, tačiau iš tiesų tuose buteliuose toli gražu ne gaivusis gėrimas. Sportininkas juose vežasi specialią medžiagą, skirtą greitam pradurtos padangos remontui.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje

Jau nuo pirmojo Dakaro greičio ruožo dalyviams teko saugotis itin aštrių akmenų, pasitaikančių trasoje ir negailestingai pjaustančių padangas.

Kadangi atsarginių ratų vežtis keturratininkai neturi galimybės, tenka ieškoti būdų, kaip pasiekti finišą visgi neišsaugojus sveikos padangos.

Specialiai tam sukurtos putos, panašiai kaip ir daugelyje automobilių esančiuose pagalbos rinkiniuose, užpildo padangos ertmę specialia mase, kuri užklijuoja atsiradusius pažeidimus.

„Tai putos padangų remontui. Jeigu jau smarkiai nukerti padangą, tenka stoti ir pasinaudoti. Šiandien gal kelis kartus ir nukirtau, bet nestojau, važiavau toliau“, – po pirmojo etapo sakė L.Kancius, juokdamasis, kad tai kokakola.

Tiesa, bekelės mėgėjai sako, jog tai ne visais atvejais padeda išspręsti situaciją, mat esant didesniems padangos pažeidimams šio remonto būdo gali ir neužtekti.

Negana to, padangos viduje atsiradusi papildoma medžiaga gali keisti ir padangos savybes, nors tai yra mažesnė bėda nei padanga be oro.

VIDEO: Laisvydo Kanciaus komentaras apie pirmąjį Dakaro etapą
VIDEO: Laisvydas Kancius: kodėl Dakaro prologas jam toks svarbus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas