Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados „Formulės 1“ lenktynes laimėjo M.Verstappenas, bet labiausiai stebino ne jis

Lenktynes Monrealio Gilles Villeneuve'o vardo trasoje pergalę iškovojo „Red Bull“ lenktynininkas Maxas Verstappenas, antroje vietoje palikęs 10 sek. atsilikusį Fernando Alonso su „Aston Martin“. Dar 4 sek. atsilikęs trečias finišavo „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas.
Formulė 1 Kanadoje
Formulė 1 Kanadoje / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Pirmąją starto eilę Kanadoje pasidalino Verstappenas ir Alonso, antrąją – Hamiltonas ir Russellas, trečiąją Hulkenbergas ir Oconas.

„Pirelli“ į Kanados etapą atvežė pačias minkščiausias padangas – C3, C4 ir C5 – tai buvo kietosios, vidutinės ir minkštosios. Galsy startavo su minkštosiomis, Perezas, Magnussenas ir Bottas – su kietosiomis, visi likusieji pasirinko vidutines padangas.

Starto metu Verstappenas išsaugojo lyderystę, Hamiltonas aplenkė Alonso ir palypėjo į antrą poziciją. Piastris aplenkė Norrisą, kovodamas su Perezu, Sainzas išvažiavo iš trasos ir prarado poziciją, tačiau stabdymo zonoje ją susigrąžino.

Alonso užkabino barjerą 4 posūkyje galiniu dešiniu ratu, bet technika nenukentėjo. Septintame rate inžinierius paprašė Sargeanto sustabdyti bolidą trasoje – ir amerikietis sustabdė mašiną 6 posūkyje. Lenktynių direkcija vienai minutei paskelbė virtualaus saugos automobilio režimą „Williams“ bolidui evakuoti, vėliau kova buvo pratęsta.

Vėliau išvažiavo realus saugos automobilis – Russellas sudaužė bolidą, atsitrenkęs į sieną po kelkraščio atakos 9 posūkyje ir lėtai sugrįžo į boksus su stipriai apgadintu automobiliu, bet vėliau pratęsė lenktynes, kurių iki galo neužbaigė dėl patirtų bolido gedimų.

Maxas Verstappenas Monrealyje iškovojo šeštąją pergalę šiame sezone per aštuoneriais lenktynes ir 41-ąją pergalę karjeroje. Tai buvo šimtoji „Red Bull“ komandos pergalė „Formulėje-1'“. F.Alonso vėl finišavo antras!

Po dviejų savaičių kitas etapas įvyks Austrijoje, Spielberge.

VIDEO: Race Highlights | 2023 Canadian Grand Prix

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas