Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The coldest ride“: Karolis Mieliauskas Jakutske kibo į darbus nė nemiegojęs

Šalčiausią apgyvendintą vietovę žemėje motociklu pasiekti pasiryžęs Karolis Mieliauskas su komanda atvyko į kelionės pradžios tašką – Jakutsko miestą Sibire. Vietoje to, kad po visos dienos kelionės pailsėtų, nuotykių ieškotojai iš karto pradėjo surinkinėti motociklą.
„TheColdestride“ pirmoji diena
„The Coldest ride“ pirmoji diena / Komandos nuotr.

Ketvirtadienį priešpiet išskridę iš Vilniaus ankstų penktadienio rytą „The Coldes tride“ komanda išsilaipino Jakutske – šalčiausiame didmiestyje. Sniego panašiai tiek, kiek Lietuvoje iki pradėjus tirpti – apie porą sprindžių. Tik kad absoliučiai viskas apšerkšniję. Termometras rodė -39 oC.

Šaltis čia visai kitoks nei kad mūsų krašte. Oras sausas, tad vos išėjus pro oro uosto duris joks speigas kaulų nelaužė ir temperatūra atrodė pakankamai komfortiška. Kad kažkas čia ne taip leido suprasti tik sulipusi nosis ir prišalę nosies plaukai, kurie sunkino kvėpavimą. Sausas speigas apgaulingas. Iš pradžių atrodo, kad net rankoms pirštinių nereikia. Tik po kelių minučių pradedi jausti, kad pirštus gelia. Skubi maukšlintis pirštines, kol šie dar nenukrito.

VIDEO: „The Coldest Ride“ (1): Jakutską pasiekęs motociklininkas kibo į darbus

Penkių asmenų komanda sušoko į seną „Uaziką“, kuriuo kelionės gidas visus nuvežė į viešbutį. Dušas, pusryčiai ir vėl sėdom į limuziną artimiausioms porai savaičių, lėkėm į užmiestyje esančius garažus iškrauti motociklo. Motociklas į Jakutską atskrido dar prieš keliautojus, krovinį iš oro uosto pagriebė kelionės padėjėjai ir pastatė šildomame garaže. Šios dienos darbas – išpakuoti milžinišku „Lego“ tapusį „Yamaha XT660Z Tenerre“ ir jį surinkti.

Kodėl į prioritetų sąrašo viršų iškilo motociklas, o ne poilsis? Kiaulę pakišo laiko juostų skirtumai.

Komandos nuotr./„TheColdestride“ pirmoji diena
Komandos nuotr./„TheColdestride“ pirmoji diena

„Taip jau nutiko, kad iš Vilniaus išskridome priešpiet, iš Maskvos – pavakary, skridome visą vakarą ir kaip tik prieš vidurnaktį Lietuvos laiku, tada, kai įprastai einame miegoti, atsidūrėme Jakutske. O štai čia – jau 7 ryto, jau reikia keltis, ruoštis, dirbti“, – išaiškino Karolis Mieliauskas.

Jam ir „The Coldest Ride“ komandos technikui Jurgiui Dzvonkui tai intensyvi diena. Motociklas, kad tilptų į lėktuvą, buvo gerokai nuardytas, tad jį surinkti – kone visos dienos darbas.

Komandos nuotr./„TheColdestride“ pirmoji diena
Komandos nuotr./„TheColdestride“ pirmoji diena

„Jeigu trumpai, tai šiandien mes motociklą išpakuojame. Tačiau turime gana nemažai reikalų, pradedant akumuliatorių įkrovimu, skysčių patikrinimais, reikia uždėti ratus. Daug procedūrų iki užvedimo. Šiandien pabandysime užvesti motociklą, bet kažin ar pavyks juo pavažiuoti“, – sakė Karolis.

Speigas kaulų dar nelaužo. Komanda neprašovė pro šalį rinkdamasi drabužius, tad gali dirbti jausdamasi komfortiškai. Ir netgi ne visus sluoksnius apsivilkę.

Šeštadienį Karolis su Jurgiu bandys užbaigti motociklo paruošimo darbus ir ne tik užvesti plieninį žirgą, bet ir atlikti bandomąjį važiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas