Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keturratininkai atviri – 8 valandos greičio ruože gal ir tikras Dakaras, bet sunku

Septintasis Dakaro greičio ruožas po poilsio dienos buvo sunkus. To neslepia ir keturratininkai. Laisvydas Kancius sako, kad 8 valandos greičio ruože buvo labai sunku. O Antano Kanopkino situacija dar kita, kadangi ir poilsio dienas jam bei komandai buvo ne pagal planą.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Po greičio ruožo į bivaką grįžęs Laisvydas Kancius neslėpė pavargęs. Jo teigimu, diena buvo ilga - be greičio ruožo dar buvo ir ilgas pervažiavimas, tad keltasi paryčiais, o grįžta į bivaką sutemus.

"Šuo ir kariamas pripranta", - juokėsi Laisvydas, paklaustas, ar jam toks Dakaras patinka.

Laisvydas sekmadienį buvo ketvirtas savo klasėje.

Jo kolega Antanas Kanopkinas baigė etapą penktas. Tačiau jo situacija kitokia, kadangi maratono nebaigęs lenktynininkas labai ilgai laukė atgabenant jo keturratį.

VIDEO: Antanas Kanopkinas: atidaviau 100 proc. savęs, nesuprantu, kas vyksta

Į „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos bazę keturratis grįžo likus mažiau nei dviem valandom iki sekmadienio starto, tad mechanikai turėjo laiko atlikti tik smulkius remontus bei paruošimus.

Įveikęs beveik 900 kilometrų, iš kurių 483 sudarė greičio ruožas, A.Kanopkinas neslėpė nuovargio: „Buvo labai ilga naktis ir labai ilga diena. Šiandien buvo turbūt antras greičio ruožas, kai tikrai nuoširdžiai pavargau. Žinoma, svarbiausia, kad mes finiše, keturratis sveikas, net ir be didelių remontų važiuoja toliau.

Iki rytojaus reikia atsigauti, kiek įmanoma pailsėti ir važiuoti toliau. Jaučiasi rankų ir kaklo nuovargis – reikės jungti ledukų aparatą.“

Nepaisant to, kad sekmadienio ruožą sportininkui teko pradėti beveik be poilsio, A.Kanopkinas finišavo penktas keturračių įskaitoje, nuo lyderio atsilikęs pusantros valandos.

 CFMOTO THUNDER RACING TEAM nuotr./Antanas Kanopkinas
CFMOTO THUNDER RACING TEAM nuotr./Antanas Kanopkinas

Pirmadienį sportininkų laukia kiek trumpesnė diena: viso jiems teks įveikti 678 kilometrus, iš kurių 458 sudarys greičio ruožas.

Organizatoriai žada, kad ši diena bus lengvesnė, tačiau tuo pačiu perspėja, kad dalį trasos sudarys akmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas