Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturratininkai geros nuotaikos nepraranda: A.Kanopkinui skauda tik vieną dalyką – kūną, o neskauda tik blakstienų

Keturračių įskaitoje Dakaro ralyje važiuoja abu lietuviai – Laisvydas Kancius ir Antanas Kanopkinas, nors pati grupė jau aptrupėjusi. Iš dešimties lenktynininkų liko tik septyni. Patys lietuviai vis dėlto nėra iki galo savimi patenkinti ir kiekvienas turi bent po vieną priekaištą sau.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Lietuviai keturratininkai aštuntajame Dakaro ralio etape finišavo vienas paskui kitą – Laisvydas ketvirtas, o Antanas penktas.

Bivake L.Kancius sakė, kad pirmoje etapo dalyje buvo nemažai smėlynų, kuris nuvargino. O paskutinis šimtas kilometrų – vien akmenys.

VIDEO: L.Kancius apie aštuntą Dakaro etapą: pirmoje dalyje smėlis, paskutiniai 100 km – vien akmenys

„Dideli akmenys. Rato dydžio... Tai pavargau – ir rankos pavargo, ir keturratį aptrankiau, eisim žiūrėti, ruoštis rytdienai“, – kalbėjo lenktynininkas.

Vis dėlto jis tikino, kad jaučiasi gerai, važiavo stengdamasis saugoti techniką. O kopų šįkart buvo tokių, į kurias tikrai buvo sunku užvažiuoti: „Buvo tokių, kur reikėjo kilti po du-tris kartus, tai buvo tikrai tokių nemažų.“

Kiek anksčiau savo socialinių tinklų paskyroje jis dalijosi mintimis, kad negali labai džiaugtis savo tempu, kuris nėra toks, kokio norėtų, tačiau esą džiugu, kad pavyksta išvengti rimtesnių problemų, tiek navigacinių, tiek ir techninių.

Antanas Kanopkinas sakė net neturįs ką daug pasakoti. Esą turbūt jau viską pasakė kiti sportininkai – ir apie smėlynus, ir apie akmenis, ir apie aukštas kopas.

„O man patiko, – nusijuokė Antanas. – Buvo sunku, bet žinojau, kad visiems sunku. Žiauriai patiko. Pakartot – nenorėčiau.“

VIDEO: Antanas Kanopkinas po aštunto Dakaro etapo: žiauriai patiko, bet pakartoti nenori

Kopas įveikė, kaip sakė jis, „kampais“: „Ne visur užvažiavau, vienur užvažiavau, kitur ne. Tą užvažiavimą labai lėmė padangų slėgis, nes jis dabar labiau važiavimui per akmenis, per 1 atmosferą, kai „Tuščiojo kvadrato“ dykumoje buvo 0,3-0,5.“

Jis džiaugėsi, kad turi padangas, kurios atlaiko apie 300 km net ir pradūrus.

Antanas šmaikštavo, kad viskas yra labai gerai, o štai paklaustas, ką labiausiai skauda, papokštavo dar: „Skauda tik vieną dalyką – kūną. Neskauda irgi vieną – blakstienas. Varau ilsėtis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas