Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kiek kiaušinių prieš Dakaro startą turi suvalgyti Vaidotas Žala, kad būtų greitas kaip vėjas?

Patys ištikimiausi Vaidoto Žalos gerbėjai žino taisyklę: „jei Vaidotas alkanas – nieko gero nelauk“. Mityba yra antroji lenktynininko religija. Todėl šį kartą į Saudo Arabiją jis vešis netgi virtuvės šefą. Ir vengdamas „supykusio“ pilvo, ir norėdamas sustiprinti organizmą reikalingom medžiagom.

Gerbėjams ne kartą yra tekę matyti Vaidotą užkandžiaujantį greičio ruožo starte: tai bananą, tai dubenį košės greitai sudoroja. O gal dar prisimintume gražą šeimos tradiciją – kibinus? Taip, Vaidoto mama į kiekvieną Dakarą sūnui įdeda ypatingą talismaną – dėžutę kibinų.

Todėl komiško Dakaro personažo – Gazeedo – paklaustas, ką reikia valgyti, kad būtum greitas smėlynuose, Vaidotas linksmai atšovė – po penkis kiaušinius prieš kiekvieną startą!

Iš tiesų, šis Dakaras (startas jau gruodžio 31 d.) Vaidotui labai ypatingas. Iš esmės V.Žala yra rimtoje kryžkelėje. Jis yra pakankamai greitas, kad nenorėtų galvoti „svarbu finišuoti -nioliktuke“. Tačiau neturi tiek pinigų, kad galėtų, kaip Sebastienas Loebas, minti visai nesaugodamas automobilio ir kovoti tik dėl pergalės.

Jei klaidą padarys S.Loebas ir apgadins techniką, komanda jam duos kitą automobilį. O Vaidotui kito „žvėries“ (taip pakrikštijo) niekas neduos. O ir už šio „Prodrive Hunter“ nuomą jis, padedamas „Teltonikos“, sumokėjo rekordinę sumą. Net Benediktas Vanagas pripažįsta, kad jam važiuoti „pusiau gamyklinėje“ komandoje su „Toyota“ yra pigiau, nei Vaidotui pirkti paslaugas iš „Prodrive“.

Kaip Vaidotas planuoja susitvarkyti su įtampa ir ką jie yra sutarę su šturmanu Paulo Fiuza? Ar jis jau prisipratino „Hunter“, ar dar pratinsis pirmomis ralio dienomis? Atsakymus rasite laidoje „Saudo Arabijos dienoraštis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas