Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTK studentai ne tik įsigijo sportinį automobilį, bet ir lenktyniauja varžybose

Tik prieš tris metus Kauno technikos kolegijos (KTK) autoklubą įkūrę studentai įrodinėja, kad, turint lenktynininko širdį ir norint siekti tikslo, nebūtini didžiuliai pinigai, o startui lenktynėse užtenka didelio noro ir įdėto sunkaus darbo.
Kauno technikos kolegijos studentai lenktynėse
Kauno technikos kolegijos studentai lenktynėse

Įkūrė mokymosi tikslais

KTK autoklubo vadovo, antro kurso studento Povilo Bonkevičiaus, teigimu, nuo vaikystės turėta aistra autosportui studijų metais virto realybe ir šansu išmėginti save visose rolėse.

„Nuo pat vaikystės domėjausi autosportu, sekiau garsių Lietuvos lenktynininkų pasirodymus, domėjausi Benedikto Vanago „Dakaro“ dykumų raliais. Įstojęs į KTK, pasirinkau „Automobilių techninio eksploatavimo“ specialybę ir besimokydamas supratau, kad turime galimybę įkurti ir autoklubą, turėti savo automobilį, paruošti jį ir, žinoma, su juo startuoti varžybose. Šią idėją su bendraminčiais pristatėme kolegijos direktoriui, kuris mus palaikė ir padėjo įsigyti pirmąją mašiną – „Honda Civic“. Po to mūsų garažą papildė 3 klasės BMW. Šiandien sėkmingai startuojame su „Honda CRX“ ir „BMW 318 Compact“ sportiniais automobiliais. Klubas vienija nemažai aktyvių narių bei kitus, norinčius save išmėginti ar pamatyti autosportą iš arti, studentus“, – klubo gimimo istoriją pristato jo vadovas P. Bonkevičius.

Kauno technikos kolegijos studentai lenktynėse
Kauno technikos kolegijos studentai lenktynėse

KTK direktorius Nerijus Varnas džiaugiasi, kad kolegijos studentų idėja virto „kūnu“, o autoklubas nestovi vietoje, jo nariai kryptingai dirba ir kelia vis aukštesnius tikslus.

„Studentams pristačius idėją, ji mums iškart patiko. Supratome, kad tai puikus praktinių įgūdžių lavinimo poligonas būsimiems sportinių automobilių mechanikams. Tai pat pat galimybė studentams iš arti pamatyti lenktynių pasaulį, dalyvauti varžybose. Nors mes šiuo atveju rengiame lenktyninių automobilių mechanikus, tačiau studentai ne tik patys tvarko automobilius, bet ir juos pilotuoja, išbando save komandos vadovo ir kitose pareigose. Tad natūralu, jog daugelis savyje atranda naujų dalykų, galbūt čia užaugs profesine prasme ne tik gerų mechanikų, bet ir pilotų.

Studentams pristačius idėją, ji mums iškart patiko. Supratome, kad tai puikus praktinių įgūdžių lavinimo poligonas

Labai svarbu ir tai, kad visko jie mokosi ne patys, kaip dažnai būna pas jaunus žmonės, turinčius aistrą lenktynėms, bet gali konsultuotis su kolegijos partneriais – daugkartiniu Lietuvos ralio čempionu Vytautu Švedu, broliais Ignu ir Jonu Gelžiniais, jų komandos vadovu Audriumi Gelžiniu bei „Juta Racing“ mechanikų komanda, kurią aplanko visi studentai, studijuojantys „Automobilių techninį eksploatavimą“ ar „Autotransporto elektroniką“. Čia studentai ne tik pamato, kaip su naujausia įranga yra ruošiami automobiliai Lietuvos ralio čempionatui, bet ir „Porsche Carrera Cup GB“ taurei ar tvarkomi kartingai. Tai neįkainojama patirtis ir galimybė gauto žinias iš šios srities profesionalų.

Sukauptas žinias studentai pritaiko ruošdami varžyboms klubo sportinius automobilius mūsų „Bosch“ mokymo centre, kuriame jie taip pat teikia įvairias automobilių remonto ir priežiūros paslaugas išoriniams klientams“, – sako N. Varnas.

Kauno technikos kolegijos studentai lenktynėse
Kauno technikos kolegijos studentai lenktynėse

Planuoja važiuoti Estijoje ir Latvijoje

Automobilių klubo vadovo P. Bonkevičiaus teigimu, klubas savo veiklą pradėjo nuo slalomo, tačiau dabar jėgas mėgina jau ir žiedinėse varžybose.

„Pradėjome nuo slalomo, kuri yra pati pigiausia ir paprasčiausia automobilių sporto šaka. Tačiau čia įgyjami visi pagrindai ir būtent šioje disciplinoje savo karjeras pradėjo daugelis ir Lietuvos autosporto žvaigždžių. Slalome mums sekėsi tikrai neprastai. Iškovojome nemažai taurių ir net patys pradėjome rengti šias varžybas. Šiuo metu esame gavę finansavimą, pagal pateiktą paraišką Kauno miesto savivaldybės kvietimui „Iniciatyvos Kaunui“, todėl rudenį rengsime slalomo varžybas Kaune ir kviesime dalyvauti visus besidominčius automobiliu slalomu.

Siekėme augti profesine prasme, tad startavome „Autoplius Fast Lap“ varžybose ir „Mini žiedo“ žiedinėse varžybose, kur šiemet antrame etape iškovojome prizinę trečią vietą. Galima sakyti, kad tai aukščiausias šio mūsų sezono pasiekimas. Visgi, norint konkurencingai dalyvauti „Fast Lap“ ir „Mini žiede“, reikia kur kas galingesnio variklio, tad ateinančiais metais planuojame įsigyti 5 kartos „Civic“ ar panašų automobilį“, – sako jis.

Studentų komanda birželio pabaigoje planuoja startuoti varžybose Estijoje, o ateinančiais metais jau važiuoti visose Latvijos žiedo čempionato varžybose.

„KTK yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su „Nemuno žiedu“, kur treniruojamės. Tačiau trasa yra sudėtingos būklės, jai gresia ribojimai ir nėra aiškus būsimų varžybų likimas. Todėl išsikėlėme tikslą įveikti visą Latvijos žiedo čempionatą. Žinoma, tam reikės kiek didesnio biudžeto, bet nemažai sutaupome prieš ir po varžybų rengdami automobilius patys. Taip pat mūsų tikslas yra išlaikyti klubo veiklą iš mūsų organizuojamų slalomų“, – taip klubo veiklą ir artimiausius planus pristato jo vadovas, KTK studentas P. Bonkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai