Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 11 /19:02

Elektrėnų ralyje triumfavo į pergalių kelią sugrįžęs Vaidotas Žala

Šeštadienį Elektrėnų apylinkėse baigėsi penktadienio vakarą prasidėjęs ketvirtasis Lietuvos ralio čempionato etapas „Kuusamet Group Rally Elektrėnai 2021". Po pirmosios dienos lyderiu tapo Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas, tačiau antrąją ralio dieną savo tempą ėmė diktuoti Vaidotas Žala su Andriu Malnieku, kurie ir laimėjo lenktynes.
GR6
GR6 / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

GR1/2

Penktadienio greičio ruožuose, kurie driekėsi miesto gatvėmis, greičiausias buvo Dominykas Butvilas. Jis asfalto atkarpoje 1,6 sek. pranoko Suomijos ralio čempioną Teemu Asunmaa. Dar sekunde lėtesnis buvo Vladas Jurkevičius.

Kai kuriems lenktynininkams penktadienis nebuvo pats sėkmingiausias. Į šaligatvių bortus ir sienas savo techniką apdaužė ne vienas dalyvis. Nelaimėlių gretose buvo ir Martynas Samsonas, praradęs šiek tiek laiko dėl į bortą apgadintos pakabos.

GR3

Šeštadienį veiksmas persikėlė ant žvyro, kur dalyviai per dieną turės įveikti beveik šimtą kilometrų greičio ruožais. Trečiame greičio ruože, kurio ilgis kiek daugiau nei 7 kilometrai, greičiausias buvo Vaidotas Žala, kuris M.Samsoną aplenkė 4,1 sek. ir po šio pasiekimo pakilo į pirmąją vietą bendroje rikiuotėje. Trečias šiame greičio ruože buvo V.Jurkevičius, lyderiams nusileidęs 5,8 sek. Po šio greičio ruožo V.Jurkevičius užėmė trečiąją vietą, vos 0,2 sek. atsilikdamas nuo antroje vietoje klasifikuoto D.Butvilo.

GR4

Ketvirtame, 15,5 km ilgio greičio ruože vėl greičiausias buvo V.Žala. Jis čia net 10,9 sek. pralenkė D.Butvilą. Trečią laiką pademonstravo M.Samsonas. Šiame greičio ruože iš kovos pasitraukė Vladas Jurkevičius. Jo ir Aisvydo Paliukėno duetas vertėsi.

Po šio greičio ruožo V.Žala dar labiau padidino savo atotrūkį nuo D.Butvilo. Jis dabar siekia 16,5 sek. Trečias su 22 sek. deficitu nuo lyderio – M.Samsonas.

Šiame greičio ruože problemų dėl numontuotų galinių padangų turėjo Giedrius Notkus ir Justas Tamašauskas. Abu sportininkai priėmė skirtingus sprendimus. G.Notkus ratą keitė po finišo, J.Tamašauskas tą daryti stojo greičio ruože.

GR5

Penktą greičio ruožą vėl laimėjo „Agrorodeo“. Lyderiai čia 3,7 sek. pranoko M.Samsoną. Trečią laiką užfiksavo šiandien pagaliau įsivažiuojantis ukrainietis Valerijus Gorbanas su WRC „Mini“.

Po šio greičio ruožo ir toliau lyderiauja V.Žala, tačiau vis artimesnė kova mezgasi tarp antroje vietoje esančio M.Samsono ir trečioje vietoje klasifikuojamo D.Butvilo. Pastaruosius skiria vos 0,7 sek. V.Žalai jie pralaimi 25 sek.

GR6

Šiame greičio ruože vėl greičiausias buvo V.Žala, kuris išlaikė savo lyderystę įpusėjus raliui. Tuo metu šiame greičio ruože M.Samsoną aplenkė D.Butvilas, kuris dabar bendroje rikiuotėje M.Samsoną lenkia 1,9 sek. Po šio greičio ruožo dalyviai pajudėjo į serviso zoną. Po jos laukia dar keturi greičio ruožai.

Įpusėjus raliui iš kovos jau pasitraukė dešimt ekipažų. Dažniausia priežastimi tapo techniniai gedimai.

GR7

Septintame greičio ruože ir toliau dominavo „Agrorodeo“. Po šio GR V.Žala nuo varžovų jau yra atitrūkęs 45,1 sek. Tačiau įdomi kova verda jam už nugaros. Šiame greičio ruože antrą laiką parodė M.Samsonas, kuris kiek daugiau nei penkiomis sekundėmis aplenkė D.Butvilą.

Po šio greičio ruožo pastaruosius skiria vos 3,8 sek. Kol kas šio dueto priekyje – M.Samsonas.

GR8

Aštuntame GR ir vėl greičiausias buvo V.Žala, atotrūkį nuo varžovų padidinęs jau iki 55 sek. Tačiau čia pozicijomis apsikeitė M.Samsonas su D.Butvilu. Pastarasis buvo greitesnis 6,3 sek. ir M.Samsoną jis dabar lenkia 2,5 sek. Viskas spręsis likusiuose dviejuose greičio ruožuose.

GR9

Devintąjį greičio ruožą laimėjo ukrainietis V.Gorbanas su „Mini“, kuris V.Žalą aplenkė beveik 11 sek. Trečią laiką parodė suomis Teemu Asunmaa su „Škoda Fabia R4“. Po šio greičio ruožo lyderiu ir toliau išliko „Agrorodeo“ duetas, o antroje vietoje esantis D.Butvilas nuo M.Samsono atitrūko daugiau nei 15 sek.

GR10

Paskutiniame greičio ruože identišką rezultatą parodė V.Žala ir V.Gorbanas – 5 min. 42,7 sek. Nuo jų beveik 7 sek. atsiliko D.Butvilas. M.Samsonas paskutinį GR įveikė gerokai sumažintu tempu ir įjungta avarine šviesos signalizacija. Panašu, kad M.Samsonui kovoti su D.Butvilu neleido techninės problemos.

Galutinėje ralio įskaitoje V.Žala šventė užtikrintą pergalę, artimiausią persekiotoją D.Butvilą aplenkdamas 1 min. 5 sek. M.Samsono techniniu gedimu pasinaudojo V.Gorbanas su „Mini“ ir iškopė į trečiąją absoliučios rikiuotės vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas