Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

L.Hamiltonas iškovojo rekordinę pergalę permainingose F1 lenktynėse Silverstoune

Permainingose lenktynėse su lietumi – „Mercedes“ ir Lewiso Hamiltono triumfas. Silverstoune savo klasę įrodęs 39-erių veteranas aplenkė pranoko Lando Norrisą bei „McLaren“ ir Maxą Verstappeną su „Red Bull“.
L.Hamiltonas D.Britanijos GP Silverstoune
L.Hamiltonas D.Britanijos GP Silverstoune / Imago / Scanpix nuotr.

Tokiu būdu L.Hamiltonas pasiekė „Formulės-1“ rekordą. Jis devintą kartą triumfavo namų lenktynėse Silverstoune. Nei vienas lenktynininkas per šio čempionato istoriją nebuvo pasiekęs devynių pergalių vienoje trasoje. Michaelis Schumacheris buvo iškovojęs 8 pergales vienoje trasoje. Legendinis vokietis tai padarė Prancūzijos GP.

Permainingos lenktynės

Lenktynės tvarkingai prasidėjo „Mercedes“ lenktynininkams. Jie išlaikė pirmas pozicijas rikiuotėje.

Tuo metu Maxas Verstappenas starte sugebėjo aplenkti Lando Norrisą. Kiek vėliau antrą pavarą įjungę „McLaren“ pilotai Lando Norrisas ir Oscaras Piastri atsikeršijo olandui.

Norrisas su Piastri nestabdė. Pasinaudoję sulėtėjusiais „Mercedes“ bei lietumi jie iššoko lenktynėse į pirmas pozicijas. Netrukus padarė klaidą. „McLaren“ į boksus pasikvietė tik Lando Norrisą, o Piastris turėjo dar vieną visą ratą važiuoti su sausai dangai skirtomis padangomis, kol kiti užsidėjo tarpines lietaus padangas. Taip laiko praradęs australas nukrito į šeštą poziciją.

Norrisas išlaikė pirmą poziciją, bet neilgam. Prasidėjus stipresniam lietui Lewisas Hamiltonas vis artėjo prie savo tautiečio ir galiausiai jį aplenkė taktiškai. „Mercedes“ stojo ratu anksčiau, o iš boksų išvažiavęs Norrisas jau grįžo tik į antrąją poziciją. Tiesa, lietus „sidabrinėms strėlėms“ šiek tiek ir pakišo koją. Dėl sutrikusių bolido sistemų G. Russellas buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių.

Dėl pergalės lenktynėse realiai taip ir nekovojęs Maxas Verstappenas vis tik užėmė antrą vietą. Lenktynių pabaigoje jis pranoko Lando Norrisą.

Oscaras Piastris užėmė ketvirtą vietą, Carlosas Sainzas – penktą, o fantastišką formą demonstruojantis Nico Hulkenbergas antrą savaitgalį paeiliui buvo šeštas.

Sėkmingai Silverstoune pasirodė „Aston Martin“ lenktynininkai Lance'as Strollas ir Fernando Alonso. Jie atitinkamai užėmė 7 ir 8 vietas. Dešimtuką užbaigė Alexanderis Albonas su Yuki Tsunoda.

„Ferrari“ taktika, taikyta Charlesui Leclercui, nepasiteisino. Per anksti tarpines lietaus padangas užsidėjęs monegaskas liko už dešimtuko ribų.

Sergio Perezas po katastrofiškos kvalifikacijos taip ir neatsigavo – užėmė septynioliktą vietą. Bent kelis bolido komponentus prieš lenktynes pasikeitęs Pierre'as Gasly net nesugebėjo startuoti, kai atsirado dar kelios papildomos problemos.

Artimiausios lenktynės – po dviejų savaičių Vengrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas