Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvydas Kancius išvyko į Saudo Arabiją: kokius tikslus sau kelia?

Laisvydas Kancius jau pradėjo savo kelionę į Saudo Arabiją, kur jau trečią kartą dalyvaus Dakaro ralyje – sunkiausiose pasaulyje lenktynėse. Kiek anksčiau (per Rygą ir Dubajų) išvyko Vaidotas Žala, o dauguma dalyvių išskris į Saudo Arabiją antradienio vakarą, palydėtuvės Vilniaus oro uoste – 18 val.

Visos Dakaro ralio naujienos, galerijos, laidos specialioje rubrikoje Dakaras 2023.

Laisvydas Kancius varžysis keturračių įskaitoje, kurioje susirungs su 18 varžovų.

„Norinčių dalyvauti Dakare su keturračiais buvo kur kas daugiau, bet organizatoriai dėl varžybų sunkumo apribojo dalyvių skaičių. Kiek žinau, buvo norinčių dalyvauti ir iš Lietuvos. Deja, CFMOTO komandai nebuvo leista lenktyniauti,“ – pasakoja Laisvydas Kancius.

Laisvydas gruodžio 28 d. jau bus Saudo Arabijoje, kur turės porą dienų adaptuotis prie pasikeitusių klimato sąlygų ir įsikurs bivake. Šioje stovykloje visi Dakaro dalyviai gyvens iki sausio 3 dienos. Vadinamasis „Sea Camp“ bivakas įrengtas ant jūros kranto atokesnėje vietoje, čia organizatoriai žada ir net keletą sporto aikščių – futbolo, paplūdimio tinklinio.

Apie šių metų Dakaro planus Laisvydas nedaugžodžiauja, tačiau tikslas aiškus kaip ir kiekvieno sportininko – pagerinti savo poziciją, kurią yra iškovojęs anksčiau.

VIDEO: Laisvydas Kancius išskrido į Saudo Arabiją

Pernai L. Kancius pirmavo Dakare, tačiau pasitraukė iš lenktynių po apmaudaus keturračio gedimo, lūžo rato stebulė. Prieš dvejus metus jis yra finišavęs septintas, tad planas aiškus.

„Svarbiausia šiame Dakare neforsuoti įvykių, važiuoti greitai, bet tuo pat metu ir saugoti techniką. Žinia, keturračiai yra tokia technika, kuri patiria labai dideles apkrovas ir sunkiai atlaiko be gedimų visą Dakarą, todėl svarbiausia man bus išvengti gedimų. Juo labiau, kad šių metų Dakaras yra dar ilgesnis – truks dviem dienom ilgiau, negu pernai,“ – sako L. Kancius.

Šiemet lietuvis po pernai metų patirties nutarė prašyti kolegų pagalbos. Jam šiek tiek atsarginių detalių gabens mūsų lietuviškas „Fesh Fesh“ (Constra Racing) komandos sunkvežimis, todėl prireikus, Laisvydas galės pasinaudoti jų teikiamomis paslaugomis.

„Viso atsarginio keturračio aišku neįsidėsi, visų detalių susidėti tiesiog neįmanoma, tačiau keletas svarbiausių bus. Paprašiau, kad mūsų tautiečiai net atsarginį mano keturračio variklį įsidėtų, todėl tikiuosi, kad praėjusių metų nesėkmės pavyks išvengti ir galėsiu finišuoti,“ – sako L. Kancius.

Tiesa, lietuvio tikslas ne finišas – klaipėdietis nori būti bent tarp penkių greičiausių. O ir vilčių lipti ant podiumo Laisvydas neatsisako. Juk pernai po dviejų dienų jis pirmavo Dakare, o šiemet Maroko ralyje, kur lenktyniavo beveik visi pagrindiniai jo varžovai, jis finišavo trečias.

Aplink „Sea Camp“ po dviejų dienų bus surengti privatūs testai, kur sportininkai galės išbandyti iš laivo atsiimtą techniką, įsitikinti, ar niekas nesugedo. Aplink bivaką vyks ir kvalifikacinis greičio ruožas, kuris bus surengtas Naujųjų išvakarėse, gruodžio 31 dieną. Tą pačią dieną čia vyks ir iškilmingas varžybų atidarymas, bus įrengtas varžybų atidarymo podiumas.

Pirmasis ilgas greičio ruožas prasidės sausio pirmąją.

Visas Dakaro naujienas sekite specialioje 15min rubrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas