Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Land Rover“ rengia „Defender“ ralio čempionatą

Jau 2024-aisiais „Defender“ modelių vairuotojai vėl galės varžytis lenktynių režimu. Jau priimamos paraiškos dalyvauti kito sezono bekelės ralio vienu modeliu čempionate, suburiančiame tiek patyrusius, tiek debiutuojančius lenktynininkus nepamirštamų „cross country“ varžybų serijai. „Defender“ pristato šį sportinį nuotykį drauge su partneriu, visureigių gamintoju „Bowler“.
„Defender“ su „Bowler“ rengia specialų ralio čempionatą
„Defender“ su „Bowler“ rengia specialų ralio čempionatą / Gamintojo nuotr.

Nuo 2024 m. kovo mėnesio Didžiojoje Britanijoje bus surengti septyni trečiosios „Defender Rally“ serijos etapai, kuriuose varžovai turės galimybę išmėginti ir tobulinti savo įgūdžius ant įvairios dangos – nuo žvyro iki kalnų ralio.

Be D. Britanijos ralio serijos, dalyviai visus metus turės galimybę dalyvauti specifiniuose tarptautiniuose renginiuose. Ši koncepcija jau pasiteisino 2023-ųjų sezone. Tokia pasaulinė plėtra atveria kelius į naujas trasas, šalis, kultūras. Vairuotojai jėgas gali išmėginti jėgas su varžovais iš viso pasaulio.

Po dviejų sėkmingų sezonų „Defender Rally“ serija tobulėjo, kad galėtų suteikti komandoms puikią platformą vairavimo įgūdžiams tobulinti, jaudinantiems varžybų potyriams kaupti ir pasirengti varžytis „Defender 90“ modeliais tiek D. Britanijoje, tiek už jos ribų.

„Defender 90“ pasižymi ypatingu tvirtumu ir dinamiškumu. Kartu su „Bowler“ DNR taip sukuriama pasaulinio lygio varžybų platforma, leidžianti dalyvauti aukščiausio lygio renginiuose. 2024 m. naujiena – akiratį plečiančių tarptautinių renginių gausa“, – sako „Bowler Motors“ generalinis direktorius Calumas McKechnie.

„Bowler Defender“ bolidas yra sukurtas remiantis serijiniu „Defender 90“. Jame sumontuota ta pati patikrinta jėgos pavara kaip ir serijiniuose modeliuose.

Lenktynių paketas

Varžybose norintys dalyvauti vairuotojai gali rezervuoti automobilį ir vietą D. Britanijos čempionate sumokėję nuo 118 tūkst. svarų sterlingų mokestį plius PVM. Į šį mokestį įtrauktas raliui paruoštas serijinio P300 SE modelio pagrindu sukurtas „Defender“.

Jis išvysto 300 AG galių ir 400 Nm sukimo momentą. Kiekvienas „Defender 90“ modelis gali įveikti sudėtingiausius reljefus, nes visureigius paruošė didelę patirtį turintys „Bowler“ specialistai.

Lenktynių paketas sukurtas taip, kad atitiktų griežtus Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) ir D. Britanijos automobilių federacijos reglamentus, o į paketą įtrauktas startas septyniuose itin konkurencinguose D. Britanijos ralio serijos etapuose.

Visiems dalyviams bus priskirtas specialus lenktynių technikas, vyresnysis lenktynių inžinierius ir elektros specialistais – jie pasirūpins, kad ekipažas būtų pasirengęs varžytis.

Kiekviename etape varžybų dalyviai turės visavertį aptarnavimą: atsarginių dalių tiekimą, mobiliąsias dirbtuves ir maitinimą. Dalyviams bus sudarytos puikios sąlygos treniruotis, taip pat bus suteikta techninė pagalba bei mentorystės paslaugos, siekiant užtikrinti visavertį jų pasirengimą būsimiems iššūkiams.

2024 m. D. Britanijos ralio serijoje dalyvaus iki 16 automobilių.

„Bowler“ ir „Jaguar Land Rover“

1985-aisiais įkurtaautomobilių įmonė „Bowler Motors“ veikia Belperyje, Derbio grafystėje, D. Britanijoje. Didelę lenktyninių visureigių kūrimo patirtį turinti „Bowler“ sulaukė tarptautinio pripažinimo dėl sėkmingų ir našių modelių gamybos.

„Bowler“ specializacija – ralio reido varžyboms skirtų bolidų gamyba. Jos kūriniai dalyvavo tokiose legendinėse varžybose kaip Dakaro ralis, D.Britanijos „cross country“ čempionatas ir Prancūzijos „Baja“ lenktynės. Jose dalyvavo išskirtiniai „Tomcat“, „Wildcat“ ir „Nemesis“ modeliai – visi jie sukurti legendinių „Defender 90“ ir „Defender 110“ pagrindu.

„Bowler Motors“ nuo pat įkūrimo bendradarbiavo su „Land Rover“, o 2012-aisiais įforminta oficiali prekių ženklų partnerystė. Šiuo bendradarbiavimu prasidėjo populiarioji „Defender Challenge Rally“ serija, kuri buvo leidžiama 2014–2016 m.

2019 m. gruodį „Bowler Motors“ prisijungė prie „Jaguar Land Rover“ ir tapo antrine bendrovės įmone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas