Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LASF Apeliacinis teismas nušalino Saulių Girdauską: autosporto bendruomenė rinks naują prezidentą

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) Apeliacinis teismas nusprendė, kad kovo 1 – ąją neblaivus prie vairo sulaikytas suspenduotas LASF prezidentas Saulius Girdauskas netektų savo pareigų ir būtų nušalintas.
Saulius Girdauskas
Saulius Girdauskas / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Devyni iš dešimties LASF Apeliacinio teismo teisėjų balsavo, kad S.Girdauskas netektų savo pareigų. Apeliacinio teismo sprendimas, pagal galiojnačius LASF įstatus, yra neskundžiamas.

Po tokio sprendimo, susirinkusi LASF Taryba turės paskirti neeilinio suvažiavimo datą. Vėliausiai toks suvažiavimas turės būti surengtas po 60 dienų, anksčiausiai po 20.

Trukdo karantinas

Laikinasis LASF prezidentas Kastytis Torrau tvirtina, kad neeilinio suvažiavimo surengimui gali trukdyti šalyje tebesitęsiantis karantinas. „Kol kas neaišku, kada bus leista vykdyti didesnius susibūrimus. Tai susiję ne tik su paties suvažiavimo organizavimu, tačiau ir su kandidatų rinkimine kampanija. Ribojant susirinkimų galimybę, asmenys, panorę siekti LASF vadovo posto negalės tinkamai pristatyti savo rikiminių programų autosporto bendruomenei, o ir neeilinis suvažiavimas, kurio metu tikrieji LASF nariai balsuodami rinktų prezidentą, negalės vykti tinkamai, jeigu nebus panaikintas didesnių susibūrimų ribojimas“, – mintimis dalinosi K.Torrau.

Minimos kelios kandidatūros

Kol kas aiškiai pareiškusiųjų, kad sieks kandidatuoti į LASF prezidentus nėra, tačiau neoficialiai svarstomos kelios kandidatūros – Techninių reikalavimų komiteto pirmininko Egidijaus Janavičiaus, laikinojo LASF vadovo K.Torrau, minimas ir žurnalistas-keliautojas Vitoldas Milius.

Tikėtina, kad atsiras ir asmuo iš S.Girdauską palaikančiųjų stovyklos, tačiau, kas tai galėtų būti, kol kas nežinoma.

Sulaikytas prie vairo „po taurės vyno“

S.Girdauskas LASF prezidentu tapo kiek daugiau nei prieš metus. Jis rinkimuose vos vieno balso persvara įveikė prieš tai federacijai vadovavusį Romą Austinską.

Šių metų kovo 1 – osios dieną S.Girdauskas buvo sustabdytas neblaivus prie vairo. Buvusiam Susisiekimo viceministrui nustatytas 1,07 promilės girtumas. Pats S.Girdauskas paaiškinime LASF teigia, kad žiniasklaidos publikacijos iškreipia objektyvią tiesą. Buvęs politikas nesutinka, kad vairavo automobilį būdamas neblaivus, taip pat nesutinka ir su nustatytu girtumu ir žada šią tiesą aiškinti ir Kauno AVPK Kelių policijos valdybai, kur numatytas administracinio nusižengimo žodinis nagrinėjimas, o prireikus, savo įsitikinimus ginti ir teismo salėje.

S.Girdausko vardu paaiškinimą LASF surašė advokatė Valda Grigonytė. Pateiktame paaiškinime žadama nesutikti ne tik su girtumo faktu – alkotesteriu nustatytas girtumas 1,07 promilės, tačiau ir su pačia neblaivumo fiksavimo procedūra.

Sužinoję apie S.Girdausko padarytą nusižengimą, ne vienas LASF bendruomenės narys ir viešai, ir individualiuose pokalbiuose su buvusiu prezidentu, ragino jį pasitraukti savu noru, tačiau S.Girdauskas, taip daryti atsisakė. Todėl buvo surinkti 38 Tikrųjų LASF narių parašai dėl nepasitikėjimo prezidentu, o policijos pareigūnų užfiksuotą ir žiniasklaidos paviešintą įvykį ėmėsi nagrinėti LASF Etikos ir drausmės komisija bei Apeliacinis teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas