Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai Maroko ralyje: A.Kanopkino spurtas, R.Baciuškos techninės problemos

Pasaulio ralio čempionato etape „Rallye du Maroc“ startavo net 8 Lietuvos atstovai: 5 motociklininkai, vienas keturratis, motobagis ir bagis. Beveik visus juos turėtume pamatyti ir Dakaro ralyje.

Rezultatus sekite čia.

Maroko ralyje vieni lietuviai renka patirties kilometrus, ruošiasi Dakarui. Kiti – Rokas Baciuška ir Antanas Kanopkinas – renka taškus pasaulio čempionato paskutiniame etape. Rokas taikosi į pirmąją vietą, o Antanas deda milžiniškas pastangas pakilti iki trečios.

Suprasti akimirksniu

  • Iš automobilių antradienį greičiausias buvo brazilas L.Moraesas su „Toyota Hilux“.
  • C.Sainzas („Ford“) net nestartavo, nes jo automobilis nebuvo pilnai paruoštas greičio ruožui.

Antanas Kanopkinas laimėjo greičio ruožą

Po košmaro pirmadienį, kai gedo vairo stiprintuvas, antradienį Antanas Kanopkinas (CFMOTO Thunder RT) aplenkė visus keturis varžovus ir 314 km greičio ruože šventė pergalę. Paskutinėje greičio ruožo dalyje atsukęs rankeną jis aplenkė savo pagrindinį varžovą K.Wisniewskį daugiau nei 3 min. Žinoma, to nepakanka, kad Antanas pakiltų aukščiau bendroje ralio įskaitoje, todėl didžioji kova dar prieš akis – reikia panaikinti 23 min. deficitą. Taip pat būtina aplenkti H.Alnoumesi.

Lietuvis pasaulio čempionato keturračių įskaitoje rikiuojasi ketvirtoje pozicijoje ir nuo trečioje vietoje esančio H.Alnoumesi atsilieka 7 tšk.

„Jei aš į finišą atvažiuosiu pirmas, K.Wisniewskis antras, o H.Alnoumesi trečias, tuomet čempionate pakilčiau į trečią vietą. Jei aš finišuočiau antras, o H.Alnoumesi trečias, tuomet likčiau ketvirtas čempionate ir tai yra realiausias variantas“, – paaiškino Antanas prieš ralį. Plačiau skaitykite čia.

Rokas Baciuška skuba atsargiai

Rokas Baciuška su nauju šturmanu F.Mota žadėjo važiuoti greitai, bet neperskubėti. Nes svarbiausia yra palaikyti stabilų tempą ir finišuoti. Ir išvengti technikos gedimų.

Antradienio greičio ruože lietuvis – vienuoliktas. Kaip jis pats vertina rezultatą?

VIDEO: Rokas Baciuška Maroko ralyje susidūrė su keistom techninėm problemom

N.Cavigliasso, kurį turi aplenkti Rokas – finišavo P7. Rokas šiuo metu turi 209 taškus, o argentinietis – 167. GR laimėjo lenkas M.Goczal. Antras – M.Goczal. Plačiau skaitykite čia.

Motociklininkų desantas

Motociklininkų klasėje didžiausia konkurencija. Rally2 kategorijoje varžosi 109 atletai. Pirmąją vietą iškovojo kategorijos lyderis B.Coxas. Nerimantas Jucius – greičiausias iš lietuvių. Jis savo rezultatą pagerino dviem pozicijom, finišavo P15. A.Gelažninko mokiniai S.Klevinskas – P37, E.Sokolovskij – P44, M.Siliūnas – P45, G.Šatkus – P68.

G.Petrus startavo geros nuotaikos

Iš Ginto Petraus ir Laisvydo Kanciaus kol kas – jokių žinių. Tačiau startavo jie tikrai geros nuotaikos. Gintas negailėjo komplimentų savo šturmanui Laisvydui už tikslią navigaciją. Galiausiai finišavo P32 automobilių „Ultimate“ kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas