Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai Maroko ralyje: sproginėjančios padangos sumaišė kortas

Ketvirtadienį sportininkų Pasaulio ralio reidų (W2RC) čempionato etape Maroke laukė 378 km iš kurių 315 km sudarė greičio ruožas. Tai yra priešpaskutinis Maroko ralio GR. Deja, vieniems lietuviams sekėsi gerai, kitus vėl stabdė gedimai.
Rokas Baciuška Maroko ralyje
Rokas Baciuška Maroko ralyje / Komandos nuotr.

Rezultatus sekite čia.

Roką Baciušką persekioja techniniai gedimai

„57 % – žemės, 19 % – smėlio, beveik 19 % – akmenų ir 5 % – kopų. Po 3 etapų bendroje įskaitoje esame 7-ti ir atsiliekame nuo lyderio 27 min. ir 35 sek. Susitiksime finiše!“, – rytą Rokas buvo geros nuotaikos. Tačiau po pietų sustojo trasoje. Remiantis Roko žinute, galima teigti, kad techninis gedimas... Žemėlapio duomenimis, Roko bagis sustojo 291 km.

Ir nors technika Maroke Roką pavedė ne kartą, trečiadienį tauragiškis jau užsitikrino pasaulio čempiono titulą.

Nerimantas Jucius – puikios nuotaikos

„Diena tiesiog super! Startavęs iš 40 pozicijos šiandien kaip reikiant atsitiesiau, ruožo metu tiesiog skriejau ir lenkiau daug dalyvių, didelių klaidų taip pat išvengiau, todėl mėgavausi viso važiavimo metu.

Pagaliau pajaučiau motociklą, atradau sau tinkamą važiavimo ritmą, o tai leido iš tikrųjų parodyti, ką galiu! Penktadienį laukia paskutinė Rallye Du Maroc diena, kurią kartu su komanda pasitiksim puikios nuotaikos“, – raportuoja motociklininkas, įsitvirtinęs greičiausių 20-tuke. Šiame greičio ruože Nerimantas – 12-as savo klasėje.

G.Petrus ir L.Kancius renka patirties kilometrus ir bando tapti gera komanda

Gintas Petrus ir Laisvydas Kancius, lenktyniaujantys bagiu „Voras“ (prancūziškas MD Optimus) – „Ultimate“ įskaitos viduryje – finišavo 24-ti.

„Stengiamės „pritrinti krumpliaračius“ ir būti komanda. Manau, kad sekasi neblogai ir sėkmingai judame pirmyn. Patinka vėl būti lenktynėse – geras jausmas“, – prieš startą rašė Laisvydas.

GR4 pradžia šį rytą atrodė taip:

Antanui Kanopkinui sprogo ratas: dabar trūksta 9 minučių

VIDEO: Antanui Kanopkinui ketvirtadienį Maroko ralyje sprogo ratas

Antanui Kanopkinui (CFMOTO Thunder RT) nepavyko trečią dieną iš eilės aplenkti lenko E.Wisniewskio, nuo jo atsiliko 21:22 min. ir finišavo antras. Taigi tik penktadienį sužinosime, ar keturratininkas laimės podiumą pasaulio čempionate. Kol kas Antanas – ketvirtas. O nuo lenko šiame ralyje jis atsilieka 9:13 min. Tačiau pasaulio čempionate Antanui reikia aplenkti Saudo Arabijos atletą H.Alnoumesi. Juos prieš startą skyrė 7 tšk.

Modestui Siliūnui etapas baigėsi anksčiau

Modestas Siliūnas dar kartą patyrė, kad Maroko ralis nenuspėjamas. Nusimontavus motociklo padangai, teko stoti anksčiau.

E.Sokolovskij Rally2 kategorijoje finišavo gana aukštai – 35-as.

Jo komandos draugas Saulius Klevinskas 40-ias, nors turėjo, kaip jis pats sako, „įdomų“ skrydį, kuris, laimei, baigėsi gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas