Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvis čempiono titulo „BGT PRO“ lenktynių įskaitoje sieks Estijoje

Rugpjūčio 16-18 dienomis Latvijos „Bikernieki“ trasoje praūžė ketvirtasis Baltijos žiedinių lenktynių čempionato etapas. Jo nepraleido vienintelis „BGT PRO“ klasėje Lietuvą atstovaujantis lenktynininkas Egidijus Gutaravičius.
Baltijos žiedinių lenktynių čempionato 1 etapas
Egidijus Gutaravičius / Egidijaus Babelio nuotr.

Tačiau po sėkmingo pasirodymo 1006 km lenktynėse Palangoje E. Gutaravičiui šis etapas buvo lyg šaltas dušas. „Lambooo.lt“ komandos atstovas, Rygos trasoje pilotavęs egzotiškąjį „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ neišvengė klaidos, o kaip pats lenktynininkas teigia, klaidų „Bikernieki“ žiedas neatleidžia.

„Savaitgalis prasidėjo gerai. Tinkamai susireguliavome automobilį ir jis puikiai važiavo šioje trasoje. Tačiau lenktynių dieną, treniruočių metu ieškant tinkamesnio stabdžių balanso pasivijau keletą lėtesnių automobilių ir netinkamai įvertinau situaciją trasoje. Įvažiavęs į sulopyto asfalto ruožą viename iš posūkių automobilis paprasčiausiai paslydo“, – prisimena Egidijus Gutaravičius.

Egidijaus Babelio nuotr./Egidijus Gutaravičius
Egidijaus Babelio nuotr./Egidijus Gutaravičius

Lenktynininkas nespėjo pagauti staiga kryptį pakeitusio „Lamborghini“ ir šis, išslydęs iš trasos nedideliu greičiu trenkėsi į betoninius atitvarus. Egidijus prisimena, kad kritiniu momentu vairą laikė vos viena ranka – tuo metu jis reguliavo stabdžių sistemos balansą.

„Lenktynėse padaryta avarija tik parodo, kad vairuojant visą dėmesį reikia sutelkti į greitai besikeičiančias situacijas trasoje, o ne kažkur kitur. Net ir akimirkai prarastas susikaupimas gali baigtis avarija – visai kaip ir įprastame eisme“, – sunkų savaitgalį prisimena E. Gutaravičius.

Po kontakto su „Bikernieki“ trasos betoniniais atitvarais buvo apgadinta galinė „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ dalis: lūžo šarnyras, ratlankis, buvo sulenktos pakabos svirtys. Betono atitvarai neturi jokios amortizacijos, o todėl net ir kontaktas nedideliu greičiu reiškia apie didelę žalą. Incidentas įvyko prieš pat lenktynes, todėl „BGT PRO“ įskaitos lenktynėse praėjusį savaitgalį „Lambooo.lt“ ekipažas net nestartavo.

Ketvirtajame Baltijos žiedinių lenktynių čempionato etape taip ir nestartavęs Egidijus išliko pirmoje „BGT PRO“ klasės vietoje. Jo įskaitoje – 98 taškai. Tačiau konkurentai iš Latvijos ir Estijos kvėpuoja E. Gutaravičiui į nugarą – jų sąskaitose po 93 taškus.

„Visa intriga persikels į Baltijos žiedinių lenktynių finalą Estijoje. Vos kelių taškų persvara yra per trapi, kad atsipalaiduotume ir sėdėtume rankas sudėję. Kartu su visa komanda turėsime ne tik susiremontuoti techniką, bet ir tinkamai pasiruošti paskutiniam etapui“, – ginklų sudėti nežada Egidijus Gutaravičius.

Paskutinis Baltijos žiedinių lenktynių čempionato etapas Estijos „auto24ring“ trasoje vyks rugsėjo 20-22 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas