Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis – dešimtas Europos kartingo čempionate

Velykų sekmadienį netoli Paryžiaus įsikūrusioje Angerville trasoje vyko CIK-FIA Europos kartingo čempionato 1-ojo etapo lenktynės. Jame puikiai pasirodė jaunasis Lietuvos kartingo lenktynininkas Kajus Šikšnelis – jis iškovojo dešimtą vietą. 10 vieta yra geriausias „Junior“ pogrupio Lietuvos sportininkų rezultatas tokio aukšto lygio varžybose.
Kajus Šikšnelis
Kajus Šikšnelis / Komandos nuotr.

CIK-FIA Europos kartingo čempionate skirtingų amžiaus grupių lenktynininkai varžosi su „OK“ ir „OK-Junior“ klasių technika. Savaitgalio lenktynėse Kajus startavo sėdėdamas prie „OK-Junior“ karto vairo. Europos kartingo čempionato lenktynėse Prancūzijoje mūsų sportininkui konkurencija buvo milžiniška. Kiekvienoje klasėje, „OK“ ir „OK-Junior“, Angerville trasoje varžėsi po 99-is lenktynininkus. O į „OK-Junior“ finalą pateko 34-i sportininkai.

K. Šikšnelis pasaulio čempionate važiuoja už švedų komandą „Ward racing“. Tai Europos ir pasaulio čempionai, tad tokia komandos patirtis, panašu, buvo rimta paspirtimi siekiant puikaus rezultato. Be to sportininkui orientuotis į aukščiausius pasiekimus padeda ir tai, kad šiuo metu Kajus dirba su viena ryškiausių Lietuvos kartingo žvaigždžių – Europos KZ2 klasės čempionu Simu Juodviršiu.

Be Europos kartingo čempionato varžybų K. Šikšnelis šiais metais dalyvauja „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ ir „WSK Super master series“ varžybose, Pasaulio čempionate, o gimtinėje kovos „BMW Lietuvos kartingo čempionate“. Artimiausios tarptautinės varžybos kuriose startuos Kajus Šikšnelis – jau po poros savaičių, gegužės 5-ą dieną, Vokietijos Wackersdorf trasoje vyksiančios „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ pirmojo etapo lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas