Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvių kelionei į Dakarą Saudo Arabijoje iškilo pavojus: trys galimi scenarijai

Didžioji dalis Dakaro ralio dalyvių iš Lietuvos turėjo į Saudo Arabiją išskristi gruodžio 26 d. Tačiau avialinijų bendrovė, turėjusi per Stambulą nugabenti lietuvius į Džidą (Jeddah), pirmadienį gavo nerimastingus pranešimus, kad skrydžiai dėl plintančios naujos COVID-19 atmainos atšaukiami.
Sunkvežimių klasė, Kamaz-Master komanda, Andrejus Karginovas
Hailo apylinkės (Ha'il), Kamaz-Master komanda, Andrejus Karginovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atšaukiami visi skrydžiai. Tačiau 16 val. pranešta, kad Saudo Arabija uždarė visas sienas, ne tik oro.

Šią žinią apie iškilusį pavojų Dakaro raliui patvirtino „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ lenktynininkas Benediktas Vanagas. Jis sakė turintis keletą žinių, bet jos kol kas neoficialios.

Pirmiausia Benediktas Vanagas kvietė nesinervinti dėl to, ko negalima pakeisti. Todėl lietuviai ieškos plano B, kaip patekti į Saudo Arabiją. Nes, pasak B.Vanago, viena iš galimybių, kad Dakaro dalyviai į Saudo Arabiją bus įleisti.

Kokios kitos žinios? Pirmadienį 22 val. Dakaro ralio organizatoriai ASO susitinka su Saudo Arabijos valdžia. Po susitikimo bus daugiau informacijos. Kokia ji galėtų būti?

Akivaizdu, kad komercinių avialinijų skrydžių dar bent savaitę į Saudo Arabiją nebus. Bet gal galimi kiti algoritmai, pagal kuriuos į šalį patektų Dakaro dalyviai?

Kitos išeitys – jei dalyviai nebus įleisti dabar, gal Dakaras galėtų startuoti šiek tiek vėliau. Pati blogiausia išeitis – apskritai atšaukti lenktynes.

Taigi trys galimi variantai: Dakaras įvyks laiku, bet patekti į jį bus sunkiau, Dakaras bus surengtas vėliau arba bus atšauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas