Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos automobilių bekelės sporto čempionato etapas sudrebino Gargždų apylinkes

Savaitgalį Gargždų pašonėje surengtas antrasis Lietuvos automobilių bekelės sporto čempionato etapas. Jame varžėsi daugiau kaip dvidešimt ekipažų, suskirstytų į keturias skirtingas kategorijas. Po atkaklios kovos paaiškėjo, kurie ekipažai iškovojo ne tik etapo taures, bet ir brangius metinės įskaitos taškus, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Augustino Lukoševičiaus nuotr.

TR1 klasėje kova užvirė nuo pat prologo, kurį laimėjo Mantas Beržinis ir Saulius Detkauskas. Tačiau pirmąjį bekelės žiedo važiavimą į priekį šovė kitas ekipažas – Daniel Maksimovič ir Tadas Alonderis. Tačiau vienvaldystė čia neįsigalėjo, kadangi antrame bekelės žiedo važiavime kortas visiems sumaišė ir geriausią rezultatą pademonstravo Darjuš Kodis ir Ernest Tomeševič.

Galiausiai vėl sužibėjo Mantas Beržinis su Sauliumi Detkausku, kurie laimėjo orientacinį greičio ruožą. Tačiau to jiems nepakako, kad ekipažas laimėtų galutinėje rikiuotėje. Duetas liko antroje vietoje ir vos keliais taškais nusileido pirmąją vietą iškovojusiam Daniel Maksimovič ir Tado Alonderio ekipažui. Trečioje vietoje įsitvirtino Darjuš Kodis ir Ernest Tomaševič.

TR2 klasėje atkakliausia kova užvirė tarp dviejų ekipažų – Gedimino Beniušio su Jevgenij Kozemiakinu bei Tomo Gužausko su Arnoldu Baukumi. Pirmasis ekipažas laimėjo prologą ir vieną iš bekelės žiedų, antrasis – kitą bekelės žiedą ir orientacinę rungtį. Visgi nesėkmė pirmame bekelės žiede Tomui Gužauskui užkirto kelią ant pirmosios vietos laiptelio ir jam teko pripažinti Gedimino Beniušio pranašumą bei tenkintis antra vieta. Trečiąją vietą iškovojo visą dieną stabilų tempą demonstravęs ir nuolat prizininkų gretose buvęs Donato Mockaus ir Klemenso Budvyčio ekipažas.

TR3 klasėje susigrūmė tik trys duetai. Čia stabiliausią tempą demonstravo tris iš keturių rungčių laimėjęs Arūno ir Edgaro Simanavičių duetas. Jiems prasčiau sekėsi tik antrame bekelės žiede, bet užtikrintas važiavimas kitose rungtyse jiems garantavo pirmąją poziciją. Antro rezultato autoriais tapo Ramūnas Skurdelis ir Emilis Garunkštis. Vilkyčių klubo atstovai Darius Beniušis ir Aurimas Giedraitis liko trečioje vietoje, nors dviejose rungtyse parodė antrą rezultatą.

„Adventure“ klasės dalyvių laukė kiek lengvesnė bekelė, tačiau maršrutas nebuvo pats paprasčiausias. Po dviejų rungčių susumavus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad abi užduotis geriausiai atliko ir daugiausiai taškų surinko bei pergalę iškovojo Lev Gomeniuk ir Jurij Sevastyanov. Mindaugo ir Gvido Ruikių bei Dominykos Mikutavičiūtės ir Livetos Žebrauskaitės ketveriukė užėmė antrąją vietą, o ant trečiojo laiptelio žengė Mindaugas Šimkus ir Darius Mažonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas