Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos automobilių slalomo čempionatas šeštadienį keliasi į Zarasus

Birželio 29-ą dieną, šeštadienį Zarasuose įvyks jau trečiasis iš šešių šių metų sezone suplanuotų Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapų. Tokio statuso slalomo varžybos čia rengiamos pirmą kartą Lietuvos čempionato istorijoje. Jas čia organizuoja „Motorsport Promoter“ su Dariumi Šileikiu priešakyje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / 808fotografija nuotr.

Registracija į varžybas vis dar vyksta, tačiau jau dabar dalyvių sąraše puikuojasi beveik šešios dešimtys paraiškų. Į Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapą Zarasuose užsiregistravo ne tik ilgamečiai šios disciplinos dalyviai, bet ir nemažai naujų pavardžių, kurie slalomą išmėgins pirmą sykį arba šios sporto šakos varžybose pasirodo tik epizodiškai.

Slalomo varžybų trasa Zarasuose taps Sėlių aikštė ir dar dvi gretimos gatvės. Ralio varžybų metu ši aikštė tampa serviso zona, tačiau slalomo disciplinos dalyviai čia kovos dėl sekundžių ir jų dalių. Per visą dieną dalyviams teks įveikti dvi skirtingas trasas, mat to reikalauja Lietuvos automobilių slalomo čempionato reglamentas. Tiek su viena, tiek su kita trasa dalyviai prieš prasidedant važiavimams galės susipažinti pėsčiomis.

„Norėjosi padaryti kuo ilgesnę slalomo trasą. Tam, kad po keturių važiavimų slalomo dalyvis pajaustų, kad važiavo visą dieną. Dėl to trasa drieksis aplink Sėlių aikštę ir dar dvi aplinkines gatves. Trasos ilgis bus vienas kilometras. Trasa tikrai nebus labai lėta, bet su visais įmanomais slalomo elementais“, – sakė Darius Šileikis.

Trasos ilgis bus vienas kilometras

Dar viena įdomi detalė, kuri galioja tik Lietuvos automobilių slalomo čempionate – visi keturi važiavimai yra įskaitiniai. Tai reiškia, kad kiekviena klaida: nuversta gairelė, pačiuožta finišo bazė ar važiavimas ne pagal trasos schemą kainuos labai brangiai. Galiausiai visų keturių važiavimų laikai bei baudos bus susumuoti ir taip paaiškės nugalėtojai ir prizininkai visose klasėse.

Slalomo varžybų dalyviai Zarasuose bus suskirstyti į klases pagal jų automobilių varančiąją ašį – FWD, RWD ir AWD. Taip pat vyks laisvosios klasės OC įskaita, organizuojamos ir čempionatinės Moterų ir Jaunimo kategorijos. Varžybose taip pat galės startuoti ir tie, kurie dėl čempionato taškų kovoti neplanuoja. Jiems numatyta Svečių klasė.

„Kadangi Zarasai dėl savo geografinės padėties garsėja raliais, norėjosi į šį miestą atvesti ir kitą discipliną. Iš Zarasų yra kilę daug autosporto bendruomenės narių – lenktynininkų, teisėjų, organizatorių, savanorių. Pats irgi esu zarasiškis. Manau, kad šis renginys pritrauks ne tik tuos žmones, kurie jau yra autosporte, bet ir naujus, kuriems įdomu automobilių sportas ir galbūt tai praturtins jų veiklą ateityje“, – pasakojo varžybų organizatorius.

Kol slalomo varžybų dalyviai trasoje kovos dėl sekundžių ir jų dalių, veiksmo netrūks ir už trasos ribų. Žiūrovai bus kviečiami sudalyvauti paspirtukų slalome, o patys mažiausi zarasiškiai ar miesto svečiai nedidelę slalomo trasą galės pamėginti įveikti elektriniu vaikišku automobiliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas