Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilių slalomo čempionato ketvirtasis etapas: absoliutaus nugalėtojo taurė liko Panevėžyje

Praėjusį šeštadienį Panevėžyje nugriaudėjo 519-asis miesto gimtadienis. Kartu su šia švente jau 11 metų iš eilės organizuojamos ir automobilių slalomo varžybos. Šie metai – ne išimtis. ASK „Ladasport“ ir Pakruojo ASK organizatorių rengtos varžybos buvo vainikuotos kova dėl supertaurės. Ją iškovojo absoliučiai greičiausiu vairuotoju pripažintas panevėžietis Martynas Kavaliauskas.
Lietuvos automobilių slalomo čempionato ketvirtasis etapas
Lietuvos automobilių slalomo čempionato ketvirtasis etapas / Ms.sport.photography nuotr.

J.Janonio gatvėje surengtame ketvirtame Lietuvos automobilių slalomo čempionato etape susibūrė per tris dešimtis dalyvių, kurie skirtingose klasėse stojo į kovą tiek dėl šio etapo taurių, tiek dėl metinės įskaitos taškų. Per dieną dalyviai turėjo įveikti keturis važiavimus, o galiausiai visų klasių nugalėtojai stojo į superfinalo kovą dėl UAB „Auresa“ įsteigtos didžiausios taurės absoliučiai greičiausiam dalyviui.

Priekine ašimi varomų automobilių įskaitoje nugalėtoju tapo Agnius Narbutas su „Honda Civic“, be klaidų ir geriausiu tempu įveikęs visus keturis važiavimus. Antroje vietoje įsitvirtino Artūras Kupčius, vairavęs „Renault Megane“, o trečiosios vietos taurę laimėjo Rūta Markelevičienė, kuri startavo „Mitsubishi Colt“ automobiliu.

RWD įskaitoje nugalėtoju tituluotas Edvinas Sabalys, vairavęs BMW. Jis kiek daugiau nei keturiomis sekundėmis pranoko Darių Morkūną su „Mazda MX-5 Miata“, o ant trečiojo laiptelio žengė BMW vairavęs Ovidijus Vaštakas.

AWD klasėje tikslus važiavimas ir geri rezultatai pergalę atnešė Andriui Antanaičiui su „Subaru Impreza“. Antroje vietoje įsitvirtino „Toyota GR Yaris“ vairavęs Tomas Markelevičius. Trečioje vietoje pasirodymą baigė Arūnas Vitkevičius su „Subaru Impreza“.

OC klasėje nė vienos klaidos per dieną nepadarė ir geriausią laiką parodė Martynas Kavaliauskas, vairavęs „Toyota GR Yaris“. Jis už savęs paliko atitinkamai Edviną Sabalį ir Darių Morkūną.

Moterų įskaitoje nugalėjo „Mazda MX-5 Miata“ vairavusi Justė Strups. Nuo jos per keturis važiavimus vos 0,1 sek. atsiliko ir antrąją vietą užėmė Rūta Markelevičienė. Trečioje vietoje įsitvirtino Augustė Rupšytė.

Jaunių klasėje triumfavo keturiolikmetis Arnius Narbutas, kuris taip pat laimėjo ir FWD klasėje. Antras čia buvo Kornelijus Poškus su „Peugeot 306“. Ant trečiojo laiptelio žengė Gustas Jurevičius, vairavęs „Mitsubishi Colt“.

Papildomoje Svečių klasėje greičiausias buvo Arūnas Vitkevičius, už savęs palikęs Adomą Gulbiną ir Saulių Girniukaitį.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Pakruojo ASK komanda. Antri – „Ekrosas“, o treti – „Slalomo akademija powered by Finišas.lt“ atstovai.

Po visų klasių finišo surengtas didysis finalas. Jame prie starto stojo visų klasių nugalėtojai. Jų čia laukė dar viena užduotis – du važiavimai antrąja trasa. Abiejų važiavimų rezultatai buvo sumuojami.

Po pirmosios finalo dalies į priekį vos 0,05 sek. išsiveržė Agnius Narbutas, tačiau antroje dalyje greitesnis buvo Martynas Kavaliauskas. Jis šventė pergalę 0,3 sek. pranašumu. „Toyota GR Yaris“ vairavusiam panevėžiečiui įteikta „Toyota“ atstovybės Panevėžyje UAB „Auresa“ įsteigta pagrindinė taurė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas