Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos Cross Country čempionate – Nerimanto Juciaus pergalė

Savaitgalį finišavo „Energus Lietuvos Cross Country čempionato“ ketvirtasis etapas, kuriame triumfavo šios disciplinos daugkartinis čempionas Nerimantas Jucius. Anaiptol, tai tik pirmoji jo pergalė šio sezono varžybose.
Lietuvos Cross Country čempionato ketvirtasis etapas Auto Moto parke
Lietuvos Cross Country čempionato ketvirtasis etapas Auto Moto parke / LMSF nuotr.

Šeštadienį, gegužės 20 d., Auto Moto parko trasoje startavo ketvirtasis „Energus Lietuvos cross country čempionato“ ketvirtas iš šešių etapas. Prie starto išsirikiavo 144 dalyviai:127 motociklus ir 17 keturračius vairuojantys sportininkai.

Trakų rajone, greta Dusmenų gyvenvietės įsikūrusios trasos šeimininkai paruošė sudėtingą ir įdomią 6 kilometrų ilgio trasą. Auto Moto parko teritorijoje dalyvių laukė duobės, siauri lieptai, ankštos perėjos miškingoje vietovėje, tramplinai ir rąstai.

Varžybų organizatorius Lukas Perminas susirinkimo metu perspėjo dalyvius jog jų trasa šį kartą yra labai techniška, reikalausianti tikslumo. Varžybų metu pastarieji netruko tuo įsitikinti. Teko gerai paprakaituoti klampiose trasos atkarpose, turėjo tiksliai naviguoti važiuojant tankia augmenija apaugusioje vietovėje bei privalėjo demonstruoti ištvermę ir ryžtą temperatūros stulpeliui pakilus iki 22 laipsnių karščio.

Motociklų kategorija

Tokioje itin techniškoje trasoje pergales šventė ištvermingiausi ir labiausiai patyrę sportininkai. Šį kartą aukščiausią meistriškumo lygį demonstravo daugkartinis šios disciplinos čempionas Nerimantas Jucius. Jau po starto, išsiveržęs į priekį, su kiekvienu ratu didino atotrūkį nuo jį persekiojančių varžovų bei finišavo pirmas Enduro klasėje ir bendroje motociklų įskaitoje solidžia minutės su puse persvara.

„Savo važiavimą vertinu beveik 10 balų, baigiu priprasti prie naujo motociklo bei pavyko jį tinkamai sureguliuoti, o fizinė forma jau gera. Jaučiausi gerai nuo pirmo rato. Išsiveržiau į priekį ir laikiausi savo tempo“, – sakė daugkartinis cross country čempionas Nerimantas Jucius tik kirtęs finišo liniją.

Pagrindiniams konkurentams Vytautui Bučui ir Domantui Jazdauskui varžybos klostėsi sudėtingai. Vytautas jau po starto skaudžiai krito pirmame posūkyje būryje sportininkų, paskui teko stoti keisti pavarų kojelę, kuri kritimo metu nulūžo ir ilgai brautis į rikiuotės viršų lenkiant lėtesnius varžovus. Nepaisant to, sportininko kovingumas ir meistriškumas padėjo finišuoti pirmoje E1 klasės vietoje ir ketvirtoje vietoje bendroje įskaitoje. Kritimų neišvengė ir Domantas Jazdauskas, kuris po pavėluoto starto dvi valandas kovojo su Džiugu Kazakevičiumi dėl pergalės Openklasėje. Po dviejų valandų kovos Džiugas Kazakevičius turėjo pripažinti varžovo pranašumą.

Daugumai sportininkų iššūkiu tapo trasoje esančios klampios šlapynės, kuriose ne vienas nelaimėlis sugaišo nemažai laiko. Vieni dėl to „aukojo“ pozicijas galutinėje varžybų varžybų rikiuotėje, kiti buvo priversti trauktis iš varžybų nefinišavę.

Quad įskaita

Keturračių varžybose pergalę antrą kartą iš eilės šventė Gediminas Volkavičius. Pergalę pavyko pasiketi tik po to, kai ilgą laiką pirmavęs sportininkas iš kaimyninės Latvijos Reinis Beicans susidūrė su techninėmis problemomis.

„Šiandien esu pirmas tik dėl to, kad priekyje važiavęs pagrindinis varžovas pasitraukė iš varžybų atsitrenkęs į kliūtį ir sugadinęs savo keturratį. Tiesiog pasisekė man. Beliko tik mėgautis varžybomis, tausoti techniką ir finišuoti“, – finiše įspūdžiais dalinosi absoliučios keturračių įskaitos ir Quad Open klasės nugalėtojas Gediminas Volkavičius.

Quad ATV klasės nugalėtoju tapo Tomas Mikulėnas.

„Smagi ir greita trasa, prisukom nemažai ratų. Nors technika ir kentėjo, pavyko finišuoti pirmam.“ – kukliai savo pirmą pergalę pakomentavo Quad ATV klasės nugalėtojas Tomas Mikulėnas.

Rezultatai pagal čempionato klases:

E1: Vytautas Bučas, Vladas Gončarovas, Andrius Mitkevičius.

Enduro: Nerimantas Jucius, Raimondas Machrov, Mindaugas Daugėla.

Open: Domantas Jazdauskas, Džiugas Kazakevičius, Saimonas Vespenderis.

85cc: Eitvidas Tamaševičius, Gabrielius Rastenis, Albertas Pleinis.

E14+: Domas Butkus, Marius Adomaitis, Justas Statulevičius.

Moterys: Aistė Perminaitė, Milda Veverskė, Raimonda Biguzaitė.

E40+: Audrius Norkus, Mindaugas Kaškonas, Viktoras Majys.

Quad Open: Gediminas Volkavičius, Nikolaj Andrusov, Linas Maksvytis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas