Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos motociklininkams atsivers legendinė „Formulės-1“ trasa

Kalėdinė staigmena žiedinėse trasose ratus sukti mėgstantiems motociklininkams – kitąmet jie galės išbandyti legendinę „Formulės-1“ trasą „Hungaroring“ Vengrijos sostinėje Budapešte.
Žiedinės motociklų lenktynės
Žiedinės motociklų lenktynės / Coffee Racers nuotr.

Lietuvos motociklų sporto klubui „Coffee Racers“ pavyko susitarti su trasos savininkais, kad šie lietuvius varžybų organizatorius ir motociklininkus iš įvairių šalių įsileistų ateinantį pavasarį.

„Iš Baltijos šalių regiono esame vieninteliai, kurie organizuos treniruotes ir varžybas šioje trasoje. Reikėjo daug kartų skambinti ir važiuoti ne kartą, bet mums pagaliau pavyko įtikinti trasos vadovybę, kad esame rimtas organizatoriai“, – sako „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Coffee Racers nuotr./Motociklų žiedinės lenktynės
Coffee Racers nuotr./Motociklų žiedinės lenktynės

Lietuvių organizuojamos treniruotės ir varžybos „Hungaroring“ žiede vyks gegužės 24–25 dienomis. Renginyje galės dalyvauti daugiau nei 200 dalyvių. Organizatoriai teigia, kad dalyviai jau registruojasi – tarp jų yra austrų, vokiečių, slovakų, lenkų, lietuvių ir estų.

Už 1 000 km nuo Lietuvos esantis „Hungaroring“ yra 4 381 metrų ilgio. Prieš du metus visiškai pakeista trasos danga.

„Šis lenktynių žiedas įdomus tuo, kad nėra plokščias, o reljefiškas – vienas iš nedaugelio tokių. Čia yra ir aklų posūkių, ir kalniukų – trasa gana sudėtinga. Tačiau ji yra aukščiausios saugumo klasės – jau vien „Formulės-1“ varžybos čia tai pasako. Beje, „MotoGP“ taip pat jau derasi dėl varžybų organizavimo šiame žiede“, – pasakoja A.Dautartas.

Anot „Coffee Racers“ prezidento, Vengrija pasižymi geru oru, gegužė ir birželis yra šilčiausi mėnesiai, kai galima džiaugtis saule ir vasariška šiluma iki 30 laipsnių. „Hungaroring“ trasa yra pačiame Budapešte, tad motociklininkai tuo pačiu galės ir pailsėti šiame mieste.

Šiemet „Coffee Racers“ treniruotes ir varžybas motociklininkams surengė septyniose skirtingose lenktynių trasose šešiose valstybėse: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje. „Hungaroring“ taps aštuntąja lietuvių ir kaimynų motociklininkų išbandyta trasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai