Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvos motociklų sporto federacija nusprendė oficialiai paneigti gandus apie Šarūno Plado avarijos aplinkybes

Antradienį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje dramatišką avariją patyrė greičiausias Lietuvos plento žiedo motociklininkas, trasos rekordininkas Šarūnas Pladas. Žiniasklaidoje pasirodžius daugybei publikacijų apie šią nelaimę, savo oficialų pranešimą paskelbė ir Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF). Daugiausia dėmesio pranešime skiriama aplinkybėms, LMSF nori paneigti sklandančius gandus ir spekuliacijas. Žemiau pateikiame originalų pranešimo tekstą.
Šarūnas Pladas
Šarūnas Pladas / LMSF nuotr.

Reaguodami į socialinėje erdvėje pasirodžiusią klaidingą informaciją, informuojame, kad 2024 m. gegužės 7 d. 17-20 val. laikotarpiu „Nemuno žiedo“ trasoje pagal tarp Lietuvos sporto centro ir Lietuvos motociklų sporto federacijos pasirašytą naudojimosi sporto infrastruktūra paslaugos suteikimo sutartį kandidatams į motociklų sporto rinktinę yra suteikta galimybė 3 valandas savarankiškai, neatlygintinai naudotis „Nemuno žiedo“ trasa – savo nuožiūra, pagal individualius sportinio pasirengimo planus treniruotis.

„Nemuno žiedo“ trasoje savarankiškai treniruotis gali tik kandidatai į motociklų sporto rinktinę, kurių sąrašas yra patvirtintas Lietuvos motociklų sporto federacijos Tarybos.

Sportininkas, Šarūnas Pladas, yra įtrauktas į anksčiau minėtą sąrašą. Sportininkų, kurie gali savarankiškai (individualiai) treniruotis „Nemuno žiedo“ trasoje, teisės ir pareigos yra apibrėžtos sportininko su Lietuvos motociklų sporto federacija pasirašytoje naudojimosi „Nemuno žiedo“ trasa sutartyje.

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad pagal anksčiau minėtą su Lietuvos sporto centru pasirašytą sutartį yra patvirtintas grafikas (data ir valandos), kada kandidatai į motociklų sporto rinktinę gali savarankiškai treniruotis „Nemuno žiedo“ trasoje. Tuo laikotarpiu trasoje nėra organizuojami jokie renginiai.

2024 m. gegužės 7 d. anksčiau minėtos treniruotės metu kandidatas į motociklų sporto rinktinę, plento žiedo pasididžiavimas Šarūnas Pladas patyrė avariją. Tikslios informacijos, dėl kokios konkrečios priežasties (ar tai techninė vairuotojo motociklo problema, ar tai motociklo nesuvaldymas, nepasirinkus tinkamo greičio konkrečioms vairavimo sąlygoms ar dėl kitos priežasties) krito sportininkas Šarūnas Pladas, Lietuvos motociklų sporto federacija neturi. Šiuo metu yra vykdomas tyrimas, dėl kokių priežasčių įvyko nelaimė. Oficiali priežastis nėra išaiškinta ir patikslinta, dėl to kitų fizinių asmenų socialinėse medijose skleidžiama informacija ir priežastys – nėra tikslios. Lietuvos motociklų sporto federacija gavusi tikslią tyrimo informaciją, žiniomis pasidalins su bendruomene.

Šarūnas Pladas yra gydomas ir prižiūrimas Kauno Klinikose. Šarūno Plado šeimos prašymu jo sveikatos būklės nekomentuojame, dėl to prašome tiek žiniasklaidos atstovų, tiek motociklų bendruomenės ir kitų susirūpinusių žmonių gerbti Šarūno Plado šeimos norą ir palaikyti juos šiuo ypatingai sunkiu laikotarpiu. Kviečiame visus siųsti teigiamas mintis ir palaikymą Šarūno Plado šeimai, ir linkėti kuo daugiau stiprybės greičiausiam Baltijos šalių plento žiedo sportininkui.

VIDEO: Rekordas: Šarūnas Pladas antrą kartą per metus pagerino Nemuno žiedo rato įveikimo rekordą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius