Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 11 /20:48

„7bet Winter Rally Aukštaitija“ greičiausias buvo G.Notkus, LARSČ įskaitoje triumfavo M.Buteikis

Šeštadienio popietę Zarasų apylinkėse startavo žiemos ralis – „7bet Winter Rally Aukštaitija“. Tai – pirmasis Lietuvos Ralio sprinto etapas. Jame greičiausias buvo M.Buteikio/U.Vainevičiaus ekipažas su BMW 316TI. O bendroje įskaitoje po permainingos kovos greičiausias buvo G.Notkus ir D.Strižanas su „Škoda Fabia R5“.

Konkursas: šeštadienį siųskite gazas@15min.lt žiemos ralio nuotraukas iš Zarasų ir laimėkite nemokamą 15min prenumeratą metams!

Trasų žemėlapis, Google Maps versija

Rezultatai

Bendra įskaita su svečiais

Puikų tempą G.Notkus/D.Strižanas pademonstravo jau pirmajame greičio ruože, bet vėliau iniciatyvą perleido jaunajam Kajui Samsonui (VW Polo N5). Kajus vėliau turėjo techninių problemų, prakirto ratą, bet buvo pakankamai greitas. Vis dėlto sutemus G.Notkus buvo nepavejamas ir susigrąžino pirmąją vietą.

Kajus Samsonas, pirmavęs pirmoje ralio dalyje, 15min sakė vėliau nenorėjęs rizikuoti dėl daugybės skirtingų provėžų, kurios „tampė“ automobilį. Tad nerizikavo ir važiavo atsargiau, tausodamas techniką ir nenorėdamas bet kokia kaina laimėti.

Ralio sprinto įskaita

„7bet Winter Rally Aukštaitija“ buvo pirmasis Lietuvos ralio sprinto čempionato etapas. Šioje įskaitoje nugalėjo M.Buteikis/U.Vainevičius (BMW 316 ti). Antroje vietoje - A.Vaičiūnas/E.Česnelis su Subaru WRX (+1:26.20). Trečią vietą LARSČ įskaitoje užėmė R.Vaitasius/M.Kutka su BMW 318 (+1:40.60).

Ralio eiga

GR8 (Langasta), 6,09 km. Užtikrinta G.Notkaus ir D.Strižano pergalė ir šiame greičio ruože (1.,32 sek. aplenkė artimiausius persekiotojus), ir žiemos ralio sprinte! Antras ir greičio ruože ir bendroje įskaitoje – R.Steponavičiaus/D.Ketvirtis, trečias R.Čapkauskas/T.Šipkauskas.

GR7 (7Bet II) 7,62 km. Vėl G.Notkus yra greičiausias. Jis 10 sek. aplenkė R.Steponavičių, o tai yra didelis skirtumas. R.Čapkauskas nuo lyderio atsiliko 10.9 sek.

VIDEO: „7bet Winter Rally Aukštaitija“ vaizdai iš Zarasų: GR5/7

GR6 (Visweld), 6,09 km. Giedrius Notkus nakties sąlygomis demonstruoja aukštą meistriškumą. Jis susigrąžino vienvaldžio lyderio poziciją. Antras finišavo R.Steponavičius (+12.40). Trečias – R.Čapkauskas. Toliau išsirikiavo E.Sladkevičius, T.Šmagarys ir K.Samsonas.

VIDEO: „7bet Winter Rally Aukštaitija“ vaizdai iš Zarasų, GR2/4

Bendroje įskaitoje G.Notkus atsiplėšęs nuo R.Steponavičiaus 15.40 sek.

GR5 (7Bet I), 7,62 km. Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu bando grįžti į bendros įskaitos viršūnę. Jie laimėjo šį greičio ruožą. Antri – R.Steponavičius ir D.Ketvirtis (+4.40 sek).

GR4 (Samsonas Motorsport), 7.70 km (kartojamas GR2). Giedrius Notkus vėl laimi! Antras – R.Steponavičius (+3.30), trečias K.Samsonas (+9.60). Toliau – R.Čapkauskas ir V.Paškevičius. Tretis – R.Čapkauskas ir T.Šipkauskas. K.Samsonas/J.Vičiūnas – tik šeštas (+24.90 sek.).

Ralio pusiaukelėje bendroje įskaitoje K.Samsonas kol kas 0,2 sek. lenkia R.Steponavičių. G.Notkus nuo lyderio atsilieka 1,6 sek. Taigi visa kova prieš akis – tamsoje laukia „ilgųjų peilių naktis“ (taip vadinami halogenų spinduliai).

GR3 (Spark energy), 4,02 km – kartojamas GR1. Vėl greičiausias Kajus Samsonas su VW Polo N5! Antrą rezultatą pademonstravusį R.Steponavičių su su Ford Fiesta N5 jis aplenkė vos 0,6 sek. Trečias – R.Čapkauskas (+2.10 sek.). Paskui juos P4 ir P5 – E.Sladkevičius (Subaru Impreza WRX) ir V.Paškevičius (Evo IX).

Bendra įskaita po GR3: K.Samsonas, R.Steponavičius (+6.50 sek.), G.Notkus (+11.20), V.Paškevičius (+12.00), R.Čapkauskas (+14.20).

K.Samsonas praneša, kad „važiuoja ant trijų špilkų“.

GR2 (KIA) 7,70 km greičio ruože gerokai nustebino jaunasis K.Samsonas su J.Vičiūnu (VW Polo N5). Jie G.Notkų aplenkė 5.20 sek. G. Notkų (ketvirta pozicija šiame GR)! Antri finišavo V.Paškevičius ir E.Bieliauskas (Evo IX) (+3.40 sek.). Treti – R.Steponavičius ir D.Ketvirtis su Ford Fiesta N5 (+4,40 sek.). Kokia įdomi kova!

Beje, Kajus Samsonas prakirto ratą, taigi jo rezultatas bet kuriuo atveju įspūdingas.

GR1 (pavadintas 15min vardu), 4,02 km. Į priekį šovė G.Notkus su D.Strižanu (Škoda Fabia R5). Jie 2,40 sek. aplenkė R.Čapkauską ir T.Šipkauską (Mitsubishi Lancer Evo IX). Treti – E.Slapdkevičius ir M.Kairys su Subaru Impreza WRX.

Ledu ir sniegu dengtose Zarasų rajono žvyrkeliuose lenktyniauja kiek mažiau nei 60 ralio ekipažų iš Lietuvos bei kaimyninių šalių. Jų laukia daugiau nei 50 kilometrų greičio ruožų. Iš dalyvių sąrašo likus keioms dienoms dingo Martynas Samsonas. Tačiau jame yra ir ne vienas labai greitas ralio meistras: Lietuvos ralio čempionai Giedrius Notkus ir Ramūnas Čapkauskas, iš Estijos prieš savaitę grįžęs Rokas Steponavičius, Dakaro pilotas Vaidotas Paškevičius, jaunasis talentas Justas Simaška. O Paulius Novakas šįkart važiuoja ne „nuliukuose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas