„Mercedes“ pristatė naująjį F1 bolidą: prie juodos kėbulo spalvos grįžo dėl svarbios priežasties

Visos F1 ekipos jau pristatė šių metų kėbulo dizainus ir naujuosius savo automobilius, kuriais komandų lenktynininkai varžysis 2023-iųjų metų sezone. „Mercedes“ komanda kortas atskleidė viena paskutinių.
„Mercedes“ pristatė naująjį F1 bolidą
„Mercedes“ pristatė naująjį F1 bolidą / Komandos nuotr.

Praėjusiais metais F1 sezoną ne itin sėkmingai pradėjusi ir baigusi „Mercedes“ komanda tapo viena paskutinių ekipų, kuri šiemet surengė naujojo bolido pristatymą. Jie tai padarė Silverstouno trasoje. Pristatyme dalyvavo ir trys komandos pilotai – Lewisas Hamiltonas, George`as Russelas bei Mickas Schumacheris.

Be techninių pakeitimų, apie kuriuos neskelbiama, verta atkreipti dėmesį į bolido spalvą. Po dviejų metų pertraukos „Mercedes“ vėl grįžo nuo sidabrinės prie juodos spalvos. Įdomu tai, kad toks sprendimas pasirinktas todėl, kad didžioji automobilio dalis apskritai nėra dažyta. Tai natūrali anglies pluošto spalva.

Komanda neslepia, kad šitaip jie siekė sutaupyti svorio, nes praėjusiais metais bolidas svėrė daugiau nei reikalaujamas minimalus svoris. Dabar teigiama, kad inžinieriai nepaliko nė vieno nereikalingo gramo.

Vizualiai naujasis W14 bolidas kiek skiriasi nuo pernykščio W13. Labiausiai matomi skirtumai – kitokios aušinimo angos ir aerodinaminiai elementai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas