Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Naktiniame „Breslau“ ralio greičio ruože į Gelažninkų ekipažą trenkėsi motociklas

Po ilgų trijų greičio ruožų „Breslau rallye“ organizatoriais sportininkams paserviravo ralio tradiciją – sudėtingą naktinį greičio ruožą.

Kad tik nebūtų per lengva, prie sąlygų pasunkinimo prisidėjo ir gamta. Vos tik pirmieji dalyviai pajudėjo starto link, dangus prapliupo stipriu lietumi.

Tačiau anot „Rentway Dakar Team“ bagio pilotės Emilijos Gelažninkienės, net ir liūtis nenuplovė vairuotojų priešo – dulkių.
„Buvo tikrai sudėtinga vairuoti, nes matomumas dėl dulkių buvo tikrai prastas. Atrodo, net nesvarbu, kuri trasos dalis – plynas laukas ar miškai – visur įžiūrėti trasos veik neįmanoma, o prapliupusi liūtis buvo per trumpa ir nepadėjo. Dėl to greičio ruožas labai prailgo, buvo lėtas“, – nusivylimo neslėpė vairuotoja.

Tačiau pasirodo, ne tik prastas matomumas darė įtaką dalyvių tempui naktiniame greičio ruože. Apie situaciją plačiau papasakojo šturmanas A. Gelažninkas.

„Neapsiėjom ir be nuotykių. Vienoje atkarpoje turėjome stabtelėti ir nors manevras nebuvo itin staigus, į mus atsitrenkė motociklininkas ir skrido gana stipriai. Iškart puoliau padėti ir, mano žiniomis, varžybas jis tęsė toliau. Tačiau būtent po šio sustojimo mus pasivijo kiti bagiai, sukėlė dulkes ir važiuoti didesniu tempu tapo neįmanoma, tad turėjome vilktis. Buvo atkarpų, kur vidutinis greitis siekė vos 30 kilometrų per valandą. Tiesa, neišvengiau ir navigacinių klaidų, tačiau laiko daug prarasti neturėjome“, – teigė Arūnas.

Suskaičiavus rezultatus ir kompensavus dėl motociklininko smūgio prarastą laiką, „Rentway Dakar team“ trasą įveikė per 58 min. ir 58 sek., o tai leido išlikti greičiausiųjų dešimtuke ir naktiniame ruože užimti 8 vietą.

Pavyzdinį tempą rodė ir bebaimiai „AG Dakar school“ motociklininkai. Preliminariais duomenimis, greičio ruožą laimėjo be baudų važiavęs Edvard Sokolovskij. Jam įkandin važiavo ir antrąją vietą užėmė Tomas Marcinkevičius. Saulius Klevinskas ir Nedas Žažeckis atitinkamai užėmė 23 ir 24 vietas.

Penktadienį ralio dalyvių laukia dar vienas ilgas ir ištvermės pareikalausiantis Pamario Dravsko apylinkėse susuktas greičio ruožas. Su pervažiavimais sportininkams teks įveikti 188 kilometrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius