Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naują „Joker“ konfigūraciją Vilkyčiuose išbandę ralio kroso lenktynininkai: „Bus labai įdomu“

Jau sekmadienį, rugpjūčio 6-ą dieną vienintelėje Lietuvoje veikiančioje ralio kroso trasoje – Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks penktasis, priešpaskutinis Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionato etapas. Jame startuos beveik 70 dalyvių. Šįkart organizatoriai dalyviams pasiūlė nemažą naujieną – naują „Joker“ rato atkarpą vietoje anksčiau įprastai naudotos, rašoma pranešime.
Ralio kroso varžybos Vilkyčiuose
Ralio kroso varžybos Vilkyčiuose / Organizatorių nuotr.

Jei praėjusiame Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionato etape ir visos ankstesnėse varžybose dalyviai „Joker“ ratą įveikdavo tradicinėje vietoje, priešpaskutiniame posūkyje prieš finišą, tai šįkart varžybų organizatorius ir ASK „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas nusprendė įpilti šiek tiek žibalo į ugnį ir pasiūlė naują vietą „Joker“ atkarpai. Ja tapo autokroso trasos tolimasis posūkis.

Įdomu tai, kad jei anksčiau „Joker“ ratas, kurį įveikti dalyviai turi bent sykį per vieną važiavimą, buvo 150 metrų atkarpos, tai naujoji „Joker“ atkarpa yra maždaug 400 metrų ilgio. Tačiau greitis čia, priešingai nei tradicinėje konfigūracijoje, yra ženkliai didesnis. Būtent su šia užduotimi per lenktynes ir turės tvarkytis ne tik lenktynininkai, bet ir komandų strategai.

Dėl šios priežasties šeštadienio vakarą daugelis komandų nusprendė sudalyvauti privačiose treniruotėse ir išmėginti naują konfigūraciją. Po tris valandas trukusios treniruočių sesijos mintimis apie laukiančius iššūkius pasidalijo keletas lenktynininkų.

„Naujoji „Joker“ atkarpa man žinoma iš autokroso varžybų, kuriose esu važiavęs su „Toyota Yaris“. Žinojau, ko tikėtis, kur stabdyti. Viskas kaip ir pavyko. Dar šiek tiek trūksta drąsos stabdyti šiek tiek vėliau ir kitaip įveikti posūkį, bet čia jau kaip pasakys treneris, taip ir darysiu. Jei nelis lietus, manau, kad viskas bus gerai. Automobilis veikia puikiai. Turėjome šiek tiek patobulinimų prieš šį etapą. Tikėkimės, kad technika laikys“, – sakė klasės „Super 2000“ lyderis po keturių etapų Valdas Mikužis.

Kad sekmadienį laukia itin įdomios lenktynės Valdui Mikužiui antrino ir „BMW RX 3000“ klasėje lenktyniaujantis ir šiuo metu trečioje vietoje po keturių etapų klasifikuojamas Lukas Sidabras. Jo teigimu, nauja trasos konfigūracija parodys, kaip greit komandos sugeba adaptuoti savo sprendimus priklausomai nuo įvykių trasoje ir kaip kam seksis išnaudoti naująją „Joker“ konfigūraciją. Tiesa, pačiam Lukui Sidabrui treniruotės klostėsi komplikuotai. Įveikęs vos vieną ratą jis sustojo dėl transmisijos problemų, tad planuota pažintis su „Joker“ ratu neįvyko.

„Su naujuoju „Joker“ ratu kol kas susipažinti nespėjau. Turime problemų su pavarų dėže ar sankaba. Mechanikai peržiūrėjo automobilį ir pasakė, kad šiandien jau nevažiuosiu, tad su „Joker“ ratu susipažinti turėsiu galimybę tik rytoj ryte per treniruotes. Bus įdomu. Dabar svarbiausia, kad pavyktų pašalinti gedimą iki starto“, – sakė Lukas Sidabras.

Veiksmas Vilkyčių autosporto komplekse sekmadienį prasidės nuo ankstyvo ryto, mat jau 8 val. dalyviai stos prie starto laisvosioms treniruotėms. 9.45 val. bus surengtas pirmasis kvalifikacinis važiavimas, 11.20 val. įvyks antrasis, o 13.20 – trečiasis. Tuomet, 14.40 val. dalyviai bus pakviesti į parado ratą bei oficialią varžybų atidarymo ceremoniją.

Nuo 16 valandos prasidės finaliniai važiavimai, kuriuos vainikuos 17 val. įvyksianti nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimų ceremonija. Beje, vos pasibaigus paskutiniam kiekvienos klasės važiavimui, trys greičiausi finalininkai bus pasveikinti ir trasoje – ant priešais žiūrovų tribūnas esančios, tik šiemet įrengtos pakylos.

Bilietus į rugpjūčio 6-ą dieną Vilkyčiuose įvyksiančias Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionato varžybas galima įsigyti internetu paspaudus šią nuorodą arba atvykus į renginį jo vietoje.

Daugiau informacijos apie sekmadienį įvyksiančias varžybas taip pat galima rasti organizatorių interneto svetainėje www.askvilkyciai.lt bei „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas