Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naują Vilkyčių trasos konfigūraciją išbandę ralio kroso lenktynininkai: „Laukia labai įdomios varžybos“

Jau sekmadienį, rugpjūčio 11 d. Šilutės rajone, Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks paskutinės šiemet mūsų šalyje organizuojamos ralio kroso varžybos. Čia bus surengtas penktasis Latvijos ir Lietuvos bei antrasis Baltijos šalių ralio kroso čempionatų etapas. Jau dabar dalyvių sąraše puikuojasi 80 pavardžių, o sportininkams šįkart teks važiuoti nauja trasos distancija. Ją šeštadienį treniruotėse išmėgino didžioji dalis sportininkų, rašoma pranešime.
Ralis krosas
Ralis krosas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas

Šeštadienį surengtose treniruotėse naująjį trasos posūkį išmėgino ir ASK „Vilkyčiai“ narys Valdas Mikužis. Jo teigimu, naujasis posūkis – itin intriguojantis, o dalyviams čia prireiks maksimalios koncentracijos ir tikslumo.

Gal dar vietomis šiek tiek trūksta, bet žinom kur tas sekundes rasti

„Viskas kaip ir gerai. Aišku, kai daugiau mašinų pravažiuoja, dangos būklė pablogėja. Bet važiuojasi smagiai, greitai. Tikrai nėra blogai. Rato įveikimo laikus matavomės, žiūrėjome, skaičiavome ir ieškojome sekundžių. Gal dar vietomis šiek tiek trūksta, bet žinom kur tas sekundes rasti ir rytoj viskas bus gerai“, – sakė Valdas Mikužis.

Valdui Mikužiui antrino ir kitas „Super 1600“ kategorijos dalyvis Rytos Gurklys. Pasak sportininko, naujame posūkyje galima ne tik daug išlošti, bet ir daug pralošti, todėl šioje atkarpoje sekmadienį gali spręstis daug dalykų. Beje, Ryčiui Gurkliui treniruočių sesija nesiklostė visiškai sėkmingai – mechanikai po treniruočių dienos turės peržiūrėti jo automobilį, nes pasirodė keletas smulkių gedimų.

Į trajektoriją ten tilpti gali tik vienas automobilis

„Trasa labai pagreitėjusi, labai įdomu. Naujas posūkis gana minkštas, todėl tikiuosi, kad jis bus dažnai lyginamas. O šiaip viskas gerai, posūkis gana įdomus. Jis nėra labai lėtas, reikės ten drąsos užsiimant poziciją. Į trajektoriją ten tilpti gali tik vienas automobilis, o viso pločio užtektų daugiausiai dviem. Bus labai įdomu. Pravažiavau tris kartus šiandien, jaučiuosi prišaudęs. Galiausiai dingo automobilio elektra, tai mechanikams teks šiek tiek padirbėti“, – kalbėjo Rytis Gurklys.

Iš viso šiose varžybose sekmadienį startuos per 80 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Renginys prasidės jau 8 valandą ryte kartu su treniruočių sesija, o labiausiai intriguojantys momentai lauks iš karto po to prasidėsiančiose kvalifikacijose bei galiausiai finaliniuose važiavimuose.

Organizatoriai taip pat paskelbė ir apie bilietų prekybą. Ji vyksta internetu „Bilietai.lt“ platformoje. Bilieto kaina priklausomai nuo pasirinktos stebėjimo pozicijos – nuo 8 iki 21 euro. Bilietais taip pat bus prekiaujama ir renginio dieną prie įvažiavimo į trasą, tačiau organizatoriai siūlo tuo pasirūpinti iš anksto ir taip išvengti eilių sekmadienį.

Projektas iš dalies finansuojamas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių sporto federacijos lėšomis. Daugiau informacijos apie artėjančias Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato etapo Vilkyčiuose varžybas galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas