Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Avariją patyręs motociklininkas Šarūnas Pladas pabudo iš komos: kas toliau?

Apie kai kuriuos žmones sakoma: „gimė po sėkminga žvaigžde“. Tačiau žinomas Lietuvos motožiedo meistras Šarūnas Pladas visko gyvenime ir karjeroje pasiekė pats, jam niekas už dyką nieko nedavė. Tik sunkių treniruočių dėka tapo daugkartiniu Lietuvos ir Baltijos šalių „Superbike“ klasės čempionu.
Šarūnas Pladas
Šarūnas Pladas / Motociklų sporto federacijos nuotr.

Š.Pladas tapo šalies motosporto legenda tik savo begalinio noro, nepailstamo kryptingo darbo ir ryžto dėka. Ir, kiekvieną kartą gerindamas „Nemuno žiedo“ trasos rekordą nustebindavo: šio žmogaus galimybės, regis, beribės.

Tačiau 2024 m. gegužės 7 d. treniruodamasis „Nemuno žiede“ Š.Pladas pateko į kraupią avariją, po kurios tik per stebuklą išgyveno. Nusileidęs ties Ąžuolo posūkiu, greitoje tiesiojoje, kur motociklininkai išvysto 200 km/val. greitį, Šarūnas Pladas krito ir trenkėsi į atitvarus. Didžiausias smūgis teko į petį.

SUSIJĘ: Šarūnas Pladas patyrė sunkią avariją, ligoninėje paniro į komą

Baisios avarijos šokiruota šalies motosporto bendruomenė ištisas savaites nekantriai laukė naujienų dėl jo sveikatos būklės.

Sužinojome, kad Š.Pladas pabudo iš komos, yra sąmoningas ir jau bendrauja su šeima...

Trečiadienį mootociklininkų bendruomenę pasiekė žinia, kad Š.Pladas pabudo iš komos, yra sąmoningas ir jau bendrauja su šeima. Tiesa, iki pilno atsistatymo dėl sunkių sužalojimų jo dar lauks ilga reabilitacija.

Motociklininko žmona Medeinė socialiniuose tinkluose publikavo nuotrauką, kurioje matosi besišypsantis Šarūnas. O prierašas puikiai nusako, kokiomis nuotaikomis ir lūkesčiais gyvena artimieji: „Kovotojas ir nugalėtojas, gyvenimo meilė“.

Todėl, suvieniję jėgas su Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF), Š.Paldo kolegos kviečia visą šalies sporto bendruomenę suremti pečius ir prisidėti prieš mūsų sporto legendos reabilitacijos.

Kviečia padėti Šarūnui Pladui: laukia ilga reabilitacija

Norintys padėti Š.Pladui šiuo sunkiu jo gyvenimo laikotarpiu, gali tai padaryti pervesdami pasirinktą sumą į nurodytą paramos sąskaitą. Dar birželio mėnesį į visuomenę kreipėsi ir Š.Plado šeima:

„Gegužės 7 d. mūsų treneriui, tėčiui, draugui, čempionui Šarūnui Pladui treniruotės metu Nemuno žiede nutiko nelaimė. Kritęs nuo motociklo jis patyrė rimtus sužalojimus, dėl kurių medikams reikėjo stipriai paplušėti, kad būtų išsaugota jo gyvybė. Džiugi žinia, kad šiuo metu jo būklė stabili, tačiau laukia ilgas reabilitacijos kelias.

Sulaukėme daug palaikančių žinučių bei pagalbos siūlymų, tad norintys prisidėti prie Šarūno reabilitacijos, tai gali padaryti pervesdami į nurodytą sąskaitą:

Gavėjas: VšĮ Pladas Racing

Sąskaita: LT247044060006369074

SWIFT: CBVILT2X

SEB bankas

Kaip paskirtį nurodyti: parama“.

Šarūno Plado istorija primena Holivudo filmą

Kaip kartą yra sakęs pats Š.Pladas, jis buvo tik paprastas vaikis iš kaimo, kuris vieną dieną norėjo praverti pasaulio čempionato duris. Ir iš tikro Šarūno gyvenimo istorija primena Holivudo filmą – buvęs gatvių lenktynininkas, kuris galiausiai pasukęs į lenktynių trasas, jose dominavo dešimtmečiais ir pasiekė daugiausiai šalies žiedinių motociklų lenktynių istorijoje.

​ Jis buvo tik paprastas vaikis, kuris vieną dieną norėjo praverti pasaulio čempionato duris...

2015 m. Š.Pladas pirmasis iš visų Baltijos šalių sportininkų startavo „World SBK“ čempionate, „World Supersport“ klasėje.

Jam iki šiol priklauso trasos rekordai dvejose pavojingiausiuose („Nemuno žiede“ ir „Bikernieki“) Baltijos šalyse esančiuose žieduose.

Š.Pladas beveik ketvirtį amžiaus dominavo Lietuvos motociklų plento žiedo čempionate ir kartu yra daugkartinis Baltijos šalių čempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi