Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 28 /17:07

Ne tik R.Baciuška: L.Kancius taip pat nuskynė saldžią pergalę antrajame Abu Dhabio ralio greičio ruože

Antradienį vyko antrasis „Abu Dhabi Desert Challenge“ ralio greičio ruožas. 257 km greičio ruožas driekėsi smėlio kopomis, o sportininkai kentėjo nuo didelio karščio. Geriausiai sekėsi Laisvydui Kanciui ir Rokui Baciuškai. Iš viso JAE antrajame pasaulio čempionato (W2RC) etape varžosi 6 lietuviai.
Laisvydas Kancius Abu Dhabi Desert Challenge
Laisvydas Kancius Abu Dhabi Desert Challenge / Komandos nuotr.

Rezultatus sekite čia.

Laisvydas Kancius antradienį pagaliau pravažiavo be problemų ir galėjo pademonstruoti tikrąjį savo tempą. Apie Laisvydo problemas pirmadienį skaitykite čia.

Jis antradienį užtikrintai laimėjo keturračių įskaitoje, beveik dvi minutes „įvežęs“ pirmąją dieną laimėjusiam ir bendroje įskaitoje pirmaujančiam vietiniam sportininkui Ablulaziz Ahli.

Varžosi ne tik ralio, bet ir pasaulio čempionato įskaitose

Svarbiausia, kad po pergalės Laisvydas Kancius kyla į antrą vietą bendroje ralio įskaitoje. Klaipėdietis antradienį daugiau kaip pusvalandžiu aplenkė Rodolfo Schippers, kuris iki šiol važiavo antras.

Taigi lietuviui dabar lieka kiek daugiau negu pusvalandis iki lenktynių lyderio A.Ahli. Visi trys sportininkai varžosi ir pasaulio čempionato įskaitoje (pirmasis etapas buvo Dakaro ralis).

„Nemanau, kad pavyks aplenkti A.Ahli – liko tik trys dienos lenktynių, o jis yra tikrai greitas. Galiu per dieną nuo jo atkovoti po kelias minutes. Tačiau jeigu jis neturės kokių nors bėdų, lygioje kovoje atkovoti tiek laiko per tris dienas neįmanoma,“ – po finišo sakė L. Kancius.

VIDEO: Gazas&Stabdis. Laisvydas Kancius po Dakaro nesustojo – priima naują iššūkį

Bet kokiu atveju Laisvydui tai puiki proga pasigerinti savo padėtį bendroje Pasaulio čempionato įskaitoje (W2RC).

W2RC iliustr./Pasaulio ralio reidų čemionato W2RC keturrračių įskaita po Dakaro ralio
W2RC iliustr./Pasaulio ralio reidų čemionato W2RC keturrračių įskaita po Dakaro ralio

Po Dakaro lenktynių jis žengė trečias, tačiau jeigu Abu Dhabyje viskas klostysis sėkmingai, gali pakilti bendroje W2RC rikiuotėje aukštyn.

VIDEO: Rokas Baciuška laimėjo pirmąjį „Abu Dhabi Desert Challenge“ greičio ruožą, Laisvydas Kancius – trečias

Rokas Baciuška nemažina greičio

Praėjusių metų pasaulio čempionas ir šių metų Dakaro ralio antros vietos laimėtojas (T4 motobagių kategorijoje) Rokas Baciuška pirmadienį laimėjo pirmąjį greičio ruožą SS1, o antradienį SS2 finišavo antras. Nuo nugalėtojo, JAE piloto M.Al Helei jis atsiliko penkiomis minutėmis. Tačiau iš dalyvaujančių pasaulio čempionato, o ne tik šio ralio įskaitoje, Rokas buvo greičiausias.

„Oriol kankino jūros liga, bagis buvo įstrigęs minkštame smėlyje. Praradus laiko, į priekį išsiveržė vietinis Emyratų ekipažas, tačiau bendroje ralio-reidų pasaulio čempionato įskaitoje R. Baciuška vėl atsiims medalį – išlaikyta pirmoji pozicija“, – praneša komanda.

Bendroje keturračių ir motociklų rikiuotėje antrajame greičio ruože (SS2) Modestas Siliūnas finišavo 22-as, Adomas Gančierius – 29-as, Gediminas Šatkus – 35-as, Antanas Kanopkinas – 40-tas.

Trečiadienį sportininkų laukia dar 266 km greičio ruožas SS3. Iš viso „Abu Dhabi Desert Challenge“ sudaro penki greičio ruožai. Lenktynių finišas – penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas