Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ne tokį laikrodį Dakaro ralyje dėvėjusiam rusui – bauda ir lygtinė diskvalifikacija

Praėjusiais metais Dakaro ralio organizatoriai A.S.O. suvienijo jėgas su Tarptautine automobilių sporto federacija (FIA). Šioms lenktynėms tapus Pasaulio ralio reido čempionato dalimi, jose gerokai griežčiau tapo vertinami visi sportininkų veiksmai. Gana neįprastas nusižengimas užfiksuotas ketvirtame etape, kai ekipažas gavo baudą už tai, kad šturmanas dėvėjo ne tokį laikrodį.
Yasir Seaidan ir Alexey Kuzmich ekipažas
Yasir Saeidan ir Alexey Kuzmich ekipažas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Dakaro ralyje FIA Sporto komisarų kolegijos pirmininku dirbantis lietuvis Arnas Paliukėnas su dar dviem komisarais pasirašė sprendimo protokolą, kuriuo T4 klasėje besivaržančiam Saudo Arabijos lenktynininko Yasiro Seaidano ir Jungtinių Arabų Emyratų licenciją turinčio ruso Aleksejaus Kuzmičiaus ekipažui buvo skirta pusės valandos laiko bauda ir lygtinė diskvalifikacija.

Taip nutiko todėl, kad ketvirtojo greičio ruožo finiše teisėjai pastebėjo, kad ant šturmano rankos puikuojasi laikrodis, kuris yra draudžiamas.

Dakar.com/Baudos protokolas
Dakar.com/Baudos protokolas

Įdomu tai, kad Dakaro lenktynėse važiuojant trasoje dalyviai gali dėvėti tik vieno gamintojo ir konkrečios linijos laikrodžius – „Rebellion Dakar Edition“. Jie ekipažams buvo dovanojami administracinės komisijos metu.

Kadangi „Rebellion Watches“ yra oficialus Dakaro ralio laiko matavimo partneris, bet kokio kitokio prekinio ženklo ar linijos laikrodžio naudojimas lenktynių metu yra draudžiamas.

Kadangi 410-uoju numeriu pažymėto bagio šturmanas Aleksejus Kuzmičius dėvėjo kitokį laikrodį, ekipažui buvo skirta 30 min. bauda.

Maža to, jiems paskirta ir lygtinė diskvalifikacija, kuri bus pritaikyta duetui dar sykį pažeidus šią ar panašią reglamento taisyklę likusioje varžybų dalyje.

Komandos vairuotojas Yasiras Seaidanas paaiškino, jog jis galvojo, kad laikrodis tėra dovana iš organizatorių tarsi suvenyras, o šturmanas savo asmeninį laikrodį naudojo tiesiog tam, kad žinotų laiką.

Komisarai į tokį paaiškinimą atsakė, kad dalyvių pareiga yra būti susipažinusiems su taisyklėmis ir jų laikytis ir nepažeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas