Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Negailestinga Fernando Alonso diagnozė po avarijos Australijoje: lūžo šonkauliai

„McLaren“ komandos lenktynininkas Fernando Alonso nedalyvaus šį savaitgalį vyksiančiame Bahreino GP, nes negavo medikų leidimo.
Fernando Alonso ir Estebano Gutierrezo avarija Australijos GP
Fernando Alonso ir Estebano Gutierrezo avarija Australijos GP / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Šonkauliai

Australijos GP metu prieš dvi savaites ispanas susidūrė su „Haas“ atstovu Estebanu Gutierrezu. Po didžiulės avarijos iš smarkiai sudaužyto „McLaren“ bolido pilotas išlipo pats ir neatrodė sužeistas. Vis dėlto patikrinus F. Alonso sveikatą prieš Bahreino GP, dėl krūtinės skausmų lenktynininkui neleista lenktyniauti. Diagnozė – lūžę šonkauliai.

„Iki paskutinės minutės bandžiau padaryti viską kas tik įmanoma, kad galėčiau dalyvauti šiose lenktynėse, netgi bandžiau treniruotis. Būdamas namuose, aš jaučiau skausmą, bet buvau pasiryžęs jį nugalėti ir sėsti prie vairo. Skausmą galima pakęsti dėl trasoje gaunamo adrenalino, tačiau gydytojai mano, kad yra ir kitų rizikų, todėl jie nori užbėgti įvykiams už akių.

Bandžiau padaryti viską kas tik įmanoma, kad galėčiau dalyvauti šiose lenktynėse, netgi bandžiau treniruotis.

Sekmadienį po avarijos su manimi viskas buvo tvarkoje – truputį skaudėjo kelį, bet gydytojai leido išvykti iš trasos. Pirmadienį irgi jaučiau nedidelį skausmą, bet nieko rimto. Po to aš grįžau į Ispaniją, tačiau skausmas nepraėjo ir dar kažkiek sustiprėjo, todėl buvo nutarta atlikti kompiuterinę tomografiją.

Buvo surastas nedidelis pneumotoraksas. Gydytojai patarė daugiau pailsėti namuose, o po to tyrimą pakartoti pirmadienį. Pneumotoraksas praėjo, tačiau man, pasirodo, yra sulaužyti keli šonkauliai. Būtent su jais ir susijusi rizika, nes „Formulė-1“ yra unikalus sportas, čia pilotai patiria labai dideles perkrovas. Visa tai galėjo pasibaigti plaučių pažeidimu. Kalba eina apie krūtinės ląstą, kur yra gyvybiškai svarbūs organai ir čia nieko padaryti negalima“.

Ispano vietą „McLaren“ komandoje šiame etape užims atsarginis ekipos pilotas Stoffelis Vandoorne‘as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas