Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 02 /11:02

Neįtikėtinos „Formulės 1“ lenktynės Australijoje: gaisras, masinė avarija ir F.Alonso fenomenas

Sekmadienį įvyko trečiosios šio sezono „Formulės-1“ čempionato lenktynės.
G.Russelo gaisras Melburne
G.Russelo gaisras Melburne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ir lenktynių pradžia, ir pabaiga dovanojo sirgaliams daugybę emocijų.

Pergalę Australijoje iškovojo Maxas Verstappenas, kuris lenktynes ir pradėjo iš pirmosios vietos. Antroje vietoje finišavo Lewisas Hamiltonas, trečias liko Fernando Alonso.

Svarbiausi lenktynių momentai - per 8 min.

Lenktynės M. Verstappenui prasidėjo ne itin sėkmingai ir jau pirmajame rate jis prarado pozicijas abiem „Mercedes“ pilotams – George'ui Russellui, kuris tapo lyderiu, ir L. Hamiltonui.

Dar blogiau startas susiklostė pernai Melburne triumfavusiam „Ferrari“ pilotui Charlesui Leclercui, kuris iš lenktynių pasitraukė jau pirmajame rate, o po šio incidento trasoje pasirodė saugos automobilis.

Septintajame rate iš lenktynių pasitraukė puikiai jas pradėjęs „Williams“ pilotas Alexanderis Albonas, o po šio incidento trasoje pasirodė saugos automobilis. Tuo bandė pasinaudoti G. Russellas ir C. Sainzas, kurie sustojo techninio aptarnavimo zonoje. Vis tik netrukus lenktynės buvo sustabdytos ir G. Russellas prarado lyderio poziciją.

G. Russellą taip pat ištiko techninės problemos. Brito automobilis užsidegė ir vienas iš „Mercedes“ lenktynininkų baigė šias lenktynes.

Atnaujinus lenktynes L. Hamiltonas kurį laiką pirmavo, tačiau neilgai trukus jį aplenkė M. Verstappenas, kuris ir pirmavo iki pat finišo, rašo F1.lt

Lenktynių pabaigoje intrigos įnešė antrą kartą parodyta raudona vėliava po to, kai Kevinas Magnussenas trasoje pametė padangą.

Po lenktynių atnaujinimo C. Sainzas susidūrė su trečioje vietoje buvusiu Fernando Alonso, kuris trumpam atsidūrė už dešimtuko ribų, o taip pat tarpusavyje susidūrė du „Alpine“ pilotai, važiavę taškų zonoje, bei Nyckas de Vriesas su Loganu Sargeantu.

Atrodė, kad sumaištimi puikiai pasinaudojo Nico Hulkenbergas, pakilęs į ketvirtąją vietą, o Yuki Tsunoda finišavo penktas.

Tuomet vėl buvo parodyta raudona vėliava ir lenktynių organizatoriai priėmė sprendimą viską grąžinti į senas vežes. Fernando Alonso iš naujo lenktynes pradėjo trečioje vietoje ir galiausiai lipo ant podiumo.

Su savo tėvynainiu susidūręs Carlosas Sainzas gavo 5 sekundžių baudą, dėl ko tiek ispanas, tiek „Ferrari“ išreiškė didelį nepasitenkinimą. Jis liko net be taškų dėl šios nuobaudos.

Gera „Aston Martin“ komandos diena pasižymėjo ir tuom, kad Lance'ui Strollui pavyko užimti ketvirtąją vietą. Iš 20-osios pozicijos lenktynes pradėjęs Sergio Perezas tapo dienos lenktynininku užėmės 5-ąją vietą ir pademonstravęs greičiausią ratą.

Vietinis lenktynininkas Oscaras Piastri lenktynes baigė aukštoje 8-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas