Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oficialiai patvirtinta: 2025 m. K.Antonelli debiutuos „Mercedes“ F1 komandoje

Šeštadienio rytą „Mercedes“ oficialiai patvirtino, kad 2025 m. „Formulės 1“ sezone Lewisą Hamiltoną pakeis vos 18-mečiu Andrea Kimi Antonelliu.
Andrea Kimi Antonelli. Lukas Raich nuotr. Wikipedija. CC BY-SA 4.0
Andrea Kimi Antonelli. Lukas Raich nuotr. Wikipedija. CC BY-SA 4.0

Dar pernai rašėme, kad garsusis Valentino Rossi po bendrų treniruočių kartingais su italų Kimiu viešai išreiškė viltis, kad Andrea Kimi Antonellis ateityje pravers F1 duris. Ir kaip dabar pamatėme, motosporto grandas neklydo.

„Mercedes“ F1 komanda kurį laiką ieškojusi kuo pakeisti į „Ferrari“ kitąmet pereisiantį L.Hamiltona, galiausiai pasirinko vos 18-os metų amžiaus italą.

Vis dėl to šis sprendimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti rizikingas. Visai tik ką Italijos GP treniruočių metu F1 bolidą bandydamas K.Antonelli jį sudaužė vos po penkių ratų, o šių metų „Formula 2“ čempionate jis kol kas užima tik 7-tą vietą.

Kodėl „Mercedes“ pasirinko K.Antonellį?

Italų Kimis „Mercedes“ dėmesį patraukė dar 2018 m., kai buvo pakviestas prisijungti prie jų jaunimo programos. Tuo metu K.Antonelli važiavo dar tik kartingais, vėliau jis iškovojo čempiono titulus ADAC ir Italijos F4 čempionatuose, o 2023 m. sezone italas atstovaudamas „Prema Racing“ triumfavo ir „Formula Regional Europe Championship“ varžybose.

Toto Wolffo dėmesį nuolat patraukiantis italas vertė vis rimčiau svarstyti jo kandidatūrą. Nepasisekus deryboms su M.Verstappenu atrodo, kad T.Wolffas nusprendė nerizikuoti prarasti galimai ateityje F1 superžvaigžde tapsiantį jauną italą.

Nors ir iš pirmo žvilgsnio jis atrodo jaunas ir nepatyręs, K.Antonellis yra jau net 111-ka kartų startavęs su atviro monokoko tipo bolidais. Palyginimui M.Verstappenas prieš debiutą F1 tokio tipo bolidais buvo startavęs vos 47-is kartus, o Kimis Raikkonenas tik 23-is.

Todėl po šio „Mercedes“ žingsnio galima daryti išvadą, kad jie deda visas viltis, jog ateityje italas gali tapti vienu iš geriausių F1 pilotų.

Kadaise panaši „Red Bull“ rizika pasirenkant itin jauną ir nepatyrusį Maxą galiausiai pasitvirtino su kaupu, o K.Raikkonenas nors ir pilnai neišpildė savo turėto potencialo, vis tiek vieną pasaulio čempiono titulą iškovojo.

Kaip manote, kaip istorija pasisuks šiuo atveju?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas