Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pagaliau netikėtumas F1: Monzoje visus aplenkė Ch.Leclercas

„Ferrari“ švenčia – jiems pavyko iškovoti pergalę savo namų lenktynėse Monzoje.
Charlesas Leclercas laimėjo lenktynes Monzoje
Charlesas Leclercas laimėjo lenktynes Monzoje / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Charlesas Leclercas triumfavo Italijos GP naudodamas skirtingą taktiką nei „McLaren“ komanda, kurios lenktynininkai užėmė antrą bei trečią vietas.

Jau pati lenktynių pradžia buvo teigiama „Ferrari“ ekipai. „McLaren“ pilotas Lando Norrisas eilinį sykį pirmajame rate, šįkart trečiame posūkyje, vingyje, prarado savo pirmą poziciją vos nesusidurdamas su komandos draugu Oscaru Piastri. Taip jis prarado net ir antrą poziciją, į kurią pakilo Leclercas.

Leclercas nesiruošė užleisti savo pozicijos potencialiai greitesniam „McLaren“ bolidui. Po kurio laiko sekė pirmas sustojimas ir komandų taktikos per daug neišsiskyrė.

Lenktynių eigoje „Ferrari“ pasirinko antrą kartą į boksus nestoti. Taip buvo kovojama su laiku, bandant išsaugoti savo padangas. Galiausiai, Piastris sugebėjo aplenkti Carlosą Sainzą, o priešakyje liko Leclercas. Likus 8 ratams skirtumas tarp lenktynininkų siekė 11,5 sek., vėliau jis vis mažėjo, bet išliko saugus „Ferrari“ lenktynininkui, kuris triumfavo.

Įdomu tai, kad „McLaren“ nusprendė nesiimti komandinių taktikų, nepaisant to, kad Norrisas turi realius šansus dar šiais metais iškovoti pasaulio čempiono titulą. Lando užėmė trečią vietą lenktynėse, jo komandos draugas Oscaras finišavo antras.

Ketvirtą vietą užėmė puikiai „Ferrari“ ekipai pasitarnavęs Carlosas Sainzas. Penktas buvo Lewisas Hamiltonas, o šeštas – viską ką galėjęs išspausti Maxas Verstappenas, kuris netoli buvo ir greičiausio lenktynių rato bei dar vieno papildomo taško.

Incidentą lenktynių pradžioje turėjęs George'as Russellas buvo septintas. Toliau sekė Sergio Perezas, Alexanderis Albonas bei Kevinas Magnussenas.

„Formulės-1“ čempionate debiutavęs Franco Colapinto užėmė 12 poziciją.

Vienintelis lenktynių nebaigė Yuki Tsunoda, kuris susidūrė su techniniais gedimais.

Kitos lenktynės po dviejų savaičių vyks Baku. Iki sezono pabaigos liko 8 etapai.

Bauda K.Magnussenui, turės praleisti lenktynes

Kevinas Magnussenas patyrė FIA (tarptautinės automobilių federacijos) rykštę, kurios dar niekada nebuvo.

Už susidūrimą su Pierre'u Gasly Italijoje „Haas“ lenktynininkas gavo dar du baudos taškus.

Per metus danas iš viso surinko 12 taškų, o tai reiškia, kad jis gauna automatinę diskvalifikaciją artimiausioms lenktynėms.

Artimiausias etapas vyks po dviejų savaičių Baku. Realiausia, kad K. Magnusseną trumpam pavaduos Oliveris Bearmanas, kuris jau yra pasirašęs sutartį su „Haas“ komanda kitam sezonui.

K.Magnussenui galima pasidžiaugti bent tuo, kad jis trenkė durimis prieš Azerbaidžano GP. Šiandien vykusiose lenktynėse veteranas užėmė 10 vietą ir iškovojo 1 tašką „Haas“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas